Lieto-Koris.net

Naiset aka Lieto-Koris SHT @LietoKorisSHT

Naisten kuntosarjan joukkue harjoittelee Liedon keskuskoululla tiistaisin 19.00-20.30 ja sunnuntaisin 19.30-21.00, ja lisäksi torstaisin Lietohallilla 19-20.30.

Kaudella 2018-2019 joukkueita sarjassa on kaksi.

 

Yhteyshenkilö:

Janika Palenius

040 839 5922

etunimi.sukunimi (at) lieto-koris.net

 

 


JOUKKUE

joukkuekuva_2017

SHT River Basketissa 2017

Johanna "Pöksy" Kulmala (ylhäällä vasemmalla), Serena Granström, Johanna Markola, Nina Murtomäki, Marianna Laurila, Jaana Aalto (keskirivillä vasemmalla), Eemu Virtanen, Laura Sarlin, Suvi Panschin, Petra Anderson, Pilvi Posio, Janika Palenius, Merja Kallikari (alhaalla vasemmalla), Katja Teikari, Riikka Käppi, Heidi Leisten ja Elina Lähteenmäki

 

JOUKKUEEN TARINA

Lieto-Koriksen paras ja ainoa naisjoukkue Lieto-Koris SHT sai alkunsa vuonna 2012, kun seuran entiset lupaukset intoutuivat jälleen pelailemaan yhdessä. Pari vuotta myöhemmin joukkueeseen liittyi kolme keltanokkaa, jotka halusivat oppia lajista kaiken. Pari kuukautta myöhemmin joukkueessa tilattiin jo peliasuja ja haaveiltiin sarjapeleistä. Pikkuhiljaa treeneihin alkoi tulla myös muutamia muita uusia ja vanhoja koriksen harrastajia.

Syksyllä 2015 Koripalloliiton luvalla aloitti uusi läntisen alueen kuntosarja, johon saatiin mukaan myös kolme muuta joukkuetta. Tosin Lieto-Koris SHT todennäköisesti saavutti jo parhaan saavutuksensa ennen kauden 2015-2016 ensimmäisiä sarjapelejä: Turku River Basket -turnauksen Haluttavin joukkue -kiertopalkinnon. Ehkä siitä oli apua, kun kaksi kertaa viikossa harjoitteleva joukkue sai syksyn mittaan houkuteltua harjoituksiin Tomi ”Zen” Posion, jonka opeilla parannettiin SHT:n peliä kaksi ensimmäistä sarjakautta.

Kuntosarja on vakiinnuttanut paikkansa koripallopiireissä, ja samalla joukkue kasvanut (ja ottanut ensimmäiset voittonsa sarjapeleissä!). Niinpä kaudella 2017-2018 parkettia kuluttaa kaksi SHT-tiimiä: SHT B(lack) ja SHT Y(ellow). Keväisen Sekopallo-turnauksen jäljiltä joukkue sai jallitettua itselleen uudeksi valmentajaksi Panu Lähteenmäen. Luvassa on siis taas paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita kentällä ja sen ulkopuolella.

 

#2 OUTI OINAANOJA

Syntynyt: 1985

Pituus: 162 cm

Pelipaikka: takamies

Tausta: Aloitti koripallon mikroikäisenä Loimaan Korikonkareissa. Pelaaminen jatkui A-tytöissä ja naisten joukkueessa kauteen 2002-2003 asti, jolloin partiopolku vei mennessään. Pelikentän lisäksi tuttu näky toimitsijapöydän takana. Kipinä pallon perässä juoksemiseen heräsi 10 vuoden tauon jälkeen ja googlen avulla löysi tiensä SHT:n riveihin.

Vahvuudet: hyvä kunto ja pelisilmä sekä myönteinen rauhallisuus tilanteessa kuin tilanteessa.

 

#3 KATJA TEIKARI

Syntynyt: 1977.

Pituus: 170 cm.

Pelipaikka: Takamies.

Tausta: Aloitti koripalloharrastuksen 30 vuotta liian myöhään, sillä aktiivista peliaikaa jäljellä enää ehkä 50 vuotta. Rakkaus lajiin syttyi ala-asteen liikuntasalissa koripallosta innostuneen opettajan ansiosta. Pelit jatkuivat myöhemmin työpaikan höntsäporukassa, mutta siitäkin on jo 20 vuotta aikaa. Kotipaikkakunnalla Laitilassa ei tytöille ollut tarjolla seuratoimintaa koripallossa, joten kasvattajaseurana voidaan pitää Lieto-Korista, jonka riveissä Katja on ponputellut palloa syksystä 2014 lähtien. Vaikka urheilutaustaa on monipuolisesti eri yksilö- ja kestävyyslajien parista, ilopilleri on aina tiennyt olevansa joukkueurheilija.

Vahvuudet: Riistää aina tilaisuuden tullen, joukkueen vasemman puolen harvinaisuus. Ennakkoluuloton Katja ajaa rohkeasti korille, eikä anna koskaan periksi.

 

#4 HELI SUOMINEN

Syntynyt: 1979.

Pituus: 169 cm.

Pelipaikka: sentteri/takamies.

Tausta: Alkoi pelata koripalloa Forssan Alussa vuonna 1987. Kipinä iski ja pysyi yllä melkein kymmenen vuotta, mutta 1995 harrastus jäi pitkälle tauolle. Pelailut alkoivat uudestaan vuonna 2012 Lieto-Koriksessa.

Vahvuudet: Taitava pallonkäsittelijä, sulavaliikkeinen, nopea, urheilullinen, hyvä heittäjä ja ajaja.

 

#5 TARU KANERVA

Syntynyt: 1988.

Pituus: 170 cm korkokengät jalassa.

Pelipaikka: Takamies kaukana korin alta.

Tausta: Joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus Forssasta. Vuonna 1992 äidin mukana Forssan Alun koripallokerhoon, josta harrastus jatkui kaikissa junioreiden ikäluokissa. Ennen kautta 2015-2016 viimeiset tilastomerkinnät 2. divarista Forssan Alun naisten kakkosporukassa vuodelta 2006. Melkein kymmenen vuoden tauon jälkeen paluu koripallon pariin Lieto-Koriksessa, jossa valmentaa myös seuran tulevaisuuden lupauksia.

Vahvuudet: Parhaimmillaan pikkasen ärsytettynä. Periksiantamaton, tiukka puolustaja, rohkea ajaja, joukkueen tulisielu.

 

#6 MINNA MUSTONEN

Syntynyt: 1986.

Pituus: 165 cm.

Pelipaikka: takamies.

Tausta: SM-tason kilpatanssija eksyi koristreeneihin kavereiden mukana ala-asteella. Seurauskollinen Lieto-Koriksen kasvatti pelasi innokkaasti ja tehokkaasti aina kun treeneihin tai peleihin pääsi. Aktiivinen pelaaja C-tytöissä, B-tytöissä kävi pääasiassa treeneissä. Kilpaurheilu-ura sai ison kolauksen 2001, kun paha jalkavamma päätti kaiken liikkumisen vuosiksi. Paluu liikunnan pariin onnistui leikkauksien myötä hitaasti mutta varmasti. Lopulliset korjaukset jalkaan teki Sakari Orava vuonna 2011, ja nykyään Minna on lähes parempi kuin Beckham. Sittemmin kouluttautunut täysipäiseksi liikunta-alan yrittäjäksi, joka työkseen liikuttaa ihmisiä sanan kaikissa merkityksissä. Kipinä koripalloon palasi vuonna 2012 Minnan opiskellessa Urheiluopistolla, missä pelasi kaikki vapaaillat. Huhut kuumasta Liedon naisjoukosta saivat palaamaan kasvattiseuraan höntsäilemään 2013.

Vahvuudet: Nopeat hyökkäykset, kovapäisyys. Todella ahnas riistämään ja juoksemaan. Saalistaa virheitä (nykyään enemmän vastustajille), kipakka ja ketterä, nopea ja näppärä sekä loistava tiimipelaaja.

 

#7 SANNA HIMANEN

Syntynyt: 1975.

Pituus: 160 cm.

Pelipaikka: takamies.

Tausta: Löysi koripallon pariin yläasteen koriskerhossa. Pelasi C-junnuna Turun Riennon ja Turun Pyrkivän joukkueissa sekä B-junnuna Pyrkivässä. 1990-luvulla treenaili Lieto-Koriksessa ja jakoi valmentajana arvokasta oppia seuran junioreille. Viime vuosina höntsäillyt ahkerasti seuran naisten kanssa. Ollut joukkueen kantavia voimia, kun höntsäporukka jalostui SHT:ksi. Joukkuetoverit ovat hyötyneet valmennustaustasta.

Vahvuudet: Ovela syöttäjä, monipuoliset taidot, loistava peliäly. Mittatilauspolvi Turku River Basket -turnauksen jälkeen.

 

#8 HEIDI LEISTEN

Syntynyt: 1986.

Pituus: 166 cm.

Pelipaikka: takamies.

Tausta: Aloitti koripallon 3. luokalla mikrotytöissä. Hurja innostus jatkui aina B-tyttöihin asti Lieto-Koriksen väreissä. Lukion kynnyksellä joukkue hajosi, ja laji vaihtui yleisurheiluun. Värit sentään pysyivät samana, sillä pikakiituri hankki voimaa ja nopeutta Turun Urheiluliiton mustakeltaisissa aina näihin päiviin saakka, kunnes jäi kilpaurheilusta eläkkeelle. Tai ainakin luuli jäävänsä, sillä nyt koripallopelit jatkuvat kuntosarjassa. Ennen paluuta Lieto-Koriksen riveihin Heidi pelasi kaksi kautta 3.divarissa Ura Basketin naisjoukkueessa.

Vahvuudet: Nopeus, ketteryys, hyvä kuljettaja, erittäin kovassa tikissä.

 

#9 HEIDI JOKINEN

Syntynyt:

Pituus:

Pelipaikka:

Tausta:

Vahvuudet: rauhallisuus, tuo vakautta peliin, jaksaa rauhassa kehitellä kuvioita.

 

#10 MERJA KALLIKARI

Syntynyt: 1977.

Pituus: 173 cm.

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: Alkujaan Haukiputaan Veikkojen kasvattama kestävyysurheilija, joka on pyörinyt koko ikänsä rastiympyröissä. Harjoitteli ja opiskeli ahkerasti elämää neljä vuotta Hankasalmen lukion suunnistusryhmässä, kunnes ylirasitus iski nuoren ja innokkaan lupauksen kanveesiin. Haaveet mestaruuksista kaatuivat, mutta Merja sinnitteli kilpaurheilun parissa vielä muutamia vuosia. Viime kaudet ollut vain satunnainen vierailija iltarasteilla. Vanhaa kuntopohjaa alettiin kaivaa esiin jälleen syksyllä 2014, kun Merja ystävineen löysi tiensä Lieto-Koriksen harjoituksiin. Pallopelit, kuten sähly, jalkapallo ja koris, ovat aina olleet mieluisa ja vaihtelua tuova harjoitusmuoto, mutta koripallo-opit ovat peräisin vain koulun liikuntatunneilta.

Vahvuudet: satojen harjoitustuntien kestävyyspohja, nouseva kunto, nopeat leikkaukset, sinnikäs kilpailijan luonne ja loputon motivaatio oppia uutta urheilusta vielä vanhoilla päivillä.

 

#11 LAURA SARLIN

Syntynyt: 1988.

Pituus: 165 cm.

Pelipaikka: pelintekijä ja heittävä takamies.

Tausta: Lieto-Koriksen kasvatti ja pelaaja koko sydämeltään. Aloitti koripallon noin 10-vuotiaana ja pelasi Lieto-Koriksen kelta-mustissa aina B-tyttöihin asti, kunnes joukkue siirtyi naisten divariin. Muutaman kauden jälkeen silloinen Lieto-Koriksen naisjoukkue hajaantui opiskelemaan ympäri maata, ja koripalloharrastukseen tuli usean vuoden tauko. Rakkaus lajiin jäi silti kytemään, ja roihahti jälleen vuonna 2012, kun Lietoon alettiin kerätä jälleen naisten harrastejoukkuetta. Hyväntuulista treenaamista jatkui noin kolme vuotta, mutta keväällä 2015 alkoi iskeä kaipuu pelien tiimellykseen. Pelit uudessa Läntisen alueen kuntosarjassa ovat antaneet rakkaalle harrastukselle vielä lisää sävyjä ja motivaatiota treenaamiseen.

Vahvuudet: omimmillaan kahden tai kolmen pelaajan hyökkäyskuvioissa. Nauttii syötöillä rakennetuista tilanteista enemmän kuin omista ajoista. Leikkaa tarmokkaasti ja saa usein namupasseja joukkuetovereiltaan syöksyihinsä. Käy koppaamassa aktiivisesti myös levy- ja irtopalloja kentän molemmissa päissä. Heittää hyvällä prosentilla kaukaa ja siksi häärää usein kolmen sekunnin alueen ulkopuolella.

 

#12 SERENA GRANSTRÖM

Syntynyt: 1976.

Pituus: 180 cm.

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: Puhdas ja viaton. Serena on liikkunut aina, mutta ei ole koskaan kilpaillut tai kuulunut seuraan. Koripallo on kulkenut aina lähellä sydäntä, ja palloa on ponpoteltu ja heitelty koriin ihan huvin vuoksi aina kun mahdollista. Koko perhe G pelaa, ja myös Serenalle löytyi vihdoin oma joukkue syksyllä 2014. “Koskaan ei ole myöhäistä saada onnellista koripallolapsuutta”, totesi joukkuekaveri Riikka osuvasti puoli vuotta myöhemmin. Serenalla sen aika on nyt, ja kehitys on ollut ensimmäisen vuoden aikana huimaa. Ilman innokasta puuhanaista uusi kuntosarja olisi todennäköisesti jäänyt perustamatta.

Vahvuudet: Pituus. Toinen joukkueen torneista. Taitava levypallosieppari, jonka ulottuvat kädet ovat joukkueelle kullanarvoiset. Erittäin lupaava heittäjä. Aloitekykyinen ja aktiivinen kentällä ja kentän ulkopuolella.

 

#13 RIIKKA KÄPPI

Syntynyt: 1976.

Pituus: 169 cm.

Pelipaikka: aina siellä missä tarvitaan.

Tausta: Pelasi Turun Riennossa 1989-1993, Helsingin NMKY:n riveissä kauden 2003-2004. Lieto-Korista Riikka on vahvistanut vuodesta 2012 lähtien. Hyväkuntoisena pystyy pelaamaan niin takamiehenä kuin sentterinä tai tarvittaessa jäämään vaihtopenkin päähän fläppitaulun kanssa ja ottamaan vastuun joukkueen peluuttamisesta.

Vahvuudet: monipuolisuus, asenne, hyvä heittokäsi, yllätykselliset ratkaisut. Erikoisuutena Eurostep, joka lyö vastustajalle luun kurkkuun.

 

#14 ELINA LÄHTEENMÄKI

Syntynyt: 1984.

Pituus: 172 cm.

Pelipaikka: tarpeen mukaan laidassa tai sentterinä.

Tausta: Yleisurheilija, joka ajautui koripallon pariin alakoulun koriskerhossa, Sanna Himasen opeissa. Pääsi mukaan Lieto-Koriksen ensimmäiseen sarjassa pelaavaan naisjoukkueeseen (C-tytöt 1996-97), ja vietti sen jälkeen kymmenisenvuotta nuoruudestaan Lieto-Koriksessa pelaajana sekä C- ja B-tyttöjen valmentajana. Tauon jälkeen palasi Lieto-Korikseen ja koripallon pariin naisten harrastejoukkueen myötä 2012.

Vahvuudet: ilmiömäinen kaukoheittäjä, asemoituu taidokkaasti, eleetön pelinrakentaja, joka lukee taitavasti muiden liikkeitä.

 

#15 SUVI PANSCHIN

Syntynyt: 1983.

Pituus: 165 cm.

Pelipaikka: takamies.

Tausta: Vaihtoi pianonsoiton koripalloon siirtyessään yläasteelle vuonna 1997. Oli Lieto-Koriksen riveissä vuoteen 2002 asti pelaten naisten 3. divarissa ja valmentaen välillä C-tyttöjä. Opiskelut Espoossa veivät pääkaupunkiseudulle, jossa pelasi yhden kauden Espoon Akilleksen naisten 4. divarin joukkueessa. Vuonna 2012 paluu Lieto-Korikseen, kun naisten joukkue alkoi taas harjoitella yhdessä. Pelituntuma pysyi yllä yhden kauden Ura Basketin riveissä naisten 3. divarissa. Sen jälkeen pallon ponputtelu on jatkunut säännöllisen epäsäännöllisesti Lieto-Koriksen harrastejoukkueessa.

Vahvuudet: Ketterä, hyvä ajaja, oikeassa paikassa oikeaan aikaan, liikkuu kuin varjo karkuun vastustajilta, varma heittäjä.

 

#16 JOHANNA MARKOLA

Syntynyt:

Pituus: 181,9

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: Pelannut joskus lapsuusvuosina TuTossa, SHT löytyi kahvakuulatreenin sivutuotteena syksyllä 2015. Toistaiseksi kaudet olleet harmillisen rikkonaisia erilaisten vammojen kanssa painiessa.

Vahvuudet: rauhaa ja vakautta kentälle, hyvänä päivänä täysin pitelemätön heittokäsi


 

#18 KIRSI KALLIO

 

#19 JAANA AALTO

 

#21 JANIKA PALENIUS

Syntynyt: 1980.

Pituus: 169 cm.

Pelipaikka: sentteri, mutta on viime aikoina opetellut olemaan tarvittaessa myös takamies.

Tausta: Aloitti koripallon Noormarkun Koitossa. Seuran mikro-, mini- ja C-tytöissä tuli menestystäkin, muun muassa voittoja Satakunnan mestaruusturnauksista sekä TUL:n piirinmestaruuskisoista. Koripallo jäi vuonna 1994 opiskelupaikkakunnan vaihdon vuoksi, mutta harrastus palasi taas sattumalta arkeen Lieto-Koriksen naisporukan aloittaessa taas yhteistreenit 2012.

Vahvuudet: Vahva, rohkea, ennakkoluuloton. Ajaa korille vaikka läpi harmaan kiven.

 

#22 NINA MURTOMÄKI

Syntynyt: 1975.

Pituus: 175 cm.

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: Ensimmäinen tutustuminen lajiin ala-asteella, Lieto-Koriksen koriskerhossa 1980-luvun puolivälin jälkeen. Laji kulki vaihtelevasti mukana koko lapsuuden ja nuoruuden. Lieto-Koriksen riveissä treenailua ainakin vuosina 1991-1994. Historiankirjoja selaillaan yhä asian selvittämiseksi. Seuran harmiksi Nina ei nuoruusvuosinaan koskaan pelannut sarjapelejä. Pitkän tauon jälkeen paluu rakkaan lajin pariin 2012 kootun naisten harrastejoukkueen kanssa. Pitkän uran sarjadebyytti siis vasta 2015!

Vahvuudet: Erittäin sulavat ja kauniit liikkeet, kaunis heitto, bravuurina harhautukset ennen heittoa, heittää mielellään ja varmasti 3 sekunnin alueen ulkopuolelta.

 

#23 JOHANNA KULMALA

Syntynyt: 1983.

Pituus: 183 cm.

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: “Pöksy” aloitti lajin Lieto-Koriksen koripallokoulussa vuonna 1994, pelasi ensimmäiset sarjapelinsä C-tyttönä kaudella 1996-1997. B-tyttöjen pelien jälkeen siirtyi suoraan naisten 3. divariin. Harrastanut aktiivisesti koripalloa vuoteen 2004 asti pelaten kaksi viimeistä kautta naisten 2. divarissa Turun Riennon Ribassa. Vuodesta 2005 eteenpäin erilaiset kamppailulajit tempaisivat mukaansa. Vastustajien ei kannata korin alla paljon ryppyillä, sillä kamppailumenestystä on jopa MM-tasolta. Vuonna 2012 Pöksy palasi koripallokentälle Ura Basketin riveissä 3. divarissa. Sitten oli aika palata kasvattajaseuraan eli Lieto-Koriksen riveihin.

Vahvuudet: Pituus. Yksinkertaisesti joukkueen paras. Ei paljon kysele, kun hassuttaa vastustajat kaffelle ja tekee korin.

 

#25 MARIANNA LAURILA

Syntynyt: 1991.

Pituus: 177 cm.

Pelipaikka: sentteri.

Tausta: Marianna on nuori niin fyysiseltä kuin koripalloiältään. Lapsuutensa ja nuoruutensa vapaa-ajan hän käytti urheilun sijaan musiikkiin ja erinäisiin muihin taiteenlajeihin, mutta koulun liikuntatunneilta koripallo jäi pitkävartisen tytön mieleen kivoimpana lajina. Lopulta koriskärpänen pääsi puraisemaan kaverin suosittelemassa Helsingin Helmi Basketin kuntokorisryhmässä syksyllä 2015, ja ensimmäisen varsinaisen pelikosketuksen Marianna sai vuotta myöhemmin astuessaan mukaan Lieto-Koriksen riveihin. Alkava kausi 2017-2018 on Mariannalle ensimmäinen sarjassa.

Vahvuudet: ulottuvat kädet, pelirohkeus

 

#32 EEVAMAIJA VIRTANEN

Syntynyt: 1986.

Pituus: 172 cm.

Pelipaikka: takamies.

Tausta: Vasta aikuisiällä koripalloon hurahtanut, jolla oppimisen halu ja yrittämisen lujuus kompensoivat puuttuvia taitoja. Nuoruusvuosinaan ”Eemu” harrasti pääasiassa yöjuoksuja, mutta aikuisiällä on onneksi löytänyt iloa myös muusta liikunnasta.

Vahvuudet: Urheilullinen, nopea, oppii nopeasti, sitkeä puolustaja, pelaa tilanteet loppuun asti.

 

#33 PILVI POSIO

Syntynyt: 1985.

Pituus: 165 cm.

Pelipaikka: Kolmosen kaaren tietämillä.

Tausta: Koripallotaiteilijanimeltään Ahonen ennen fuusioitumistaan pahamaineisen “Possu” Posion kanssa. Lieto-Koriksen kasvatti. Aloitti uransa vuonna nakki ja papu kutosluokkalaisena Heidi Jokisen opeissa ja pelasi vaihdellen C-, B- ja N-tyttöjen joukkueissa. Koripallo jäi hetkeksi paitsioon, kun jalkapallo vei ponputtelijan mennessään. Palasi tosirakkauden pariin vuonna 2012 Ura Basketin naisjoukkueessa, josta tie vei vihdoin takaisin kotiin musta-keltaisten huipputyyppien seuraan. Junnuna uran huippuhetkiä olivat alueleirit, joissa mieli edelleenkin luulee olevansa, vaikka kroppa ja pelituntuma ovat 2010-luvulla. Takana on siis loistava tulevaisuus.

Vahvuudet: Lämpenee hitaasti, mutta varmasti. Pallon suostuessa yhteistyöhön taitava kuljettaja ja tuloksena ajoittain mahtavat harhautukset, jotka päättyvät usein ajoon korille. Puolustuspäässä kirmaa säpäkästi puolustajien edessä ja joskus takaa palloa ahnehtien. Parhaimmillaan pelipaidan kiristäessä sillä tavalla sopivasti.

 

#42 PETRA ANDERSON

Syntynyt: 1979.

Pituus: 165 cm.

Pelipaikka: takamies / laita.

Tausta: Joukkueen kolmas vahvistus, jolla on juuret vahvasti Forssassa. Siskonsa jalanjäljissä Petra löysi jo supermikroiässä tiensä FoKoPon treeneihin. Vietti koripallon parissa vahvasti koko lapsuutensa ja nuoruutensa aina aikuisuuden kynnykselle asti. Jos ei ollut omia pelejä tai treenejä, Petra asui joukkuekavereidensa kanssa Fenix-hallissa katsellen SM-sarjan tai muiden junnujen pelejä. Petra on toiminut myös valmentajana kolme kautta ja tuomarina usean vuoden ajan. Laji jäi välillä taka-alalle 20 vuodeksi, mutta kuultuaan Lieto-Koriksen naisjoukkueesta Petra innostui taas tarttumaan palloon.

Vahvuudet: Taitava pallonkäsittelijä, joka on tuonut selkärankaa ja kaivattua malttia joukkueeseen. Petra on kultakimpale sekä kentällä että sen ulkopuolella. Ottaa tarvittaessa ohjat käsiinsä myös treeneissä.


C TOMI POSIO 

Joukkueen sitoutumaton valmentaja on maisteri Possu Posio, jonka oma pelipaikka on “true-all-round” sekä kentällä että sen ulkopuolella. On kokeillut ja yrittänyt lähes kaikkea, mitä koripallossa voi Suomessa kokeilla ja yrittää. Parhaimmillaan ehkä kuitenkin tuomarina, jossa paita ei voi, eikä saa, kiristää kuten alasarjan otteluissa on mahdollista.

Aloitti koripallouransa syksyllä 1986 juuri perustetun Liedon lukion senioripalloilijoiden ala-asteen kerhossa. Oli ensimmäisen kahden vuoden aikana sitkeästi paikalla kaikkina 60 kerhokertana eli joka perjantai klo 14.35-16:00 Kirkonkulman salissa ponpottelemassa. Tästä sitkeydestä seuran perustajat ja henkilökohtaiset idolit E. Rajamäki ja A. Seppinen palkitsivat ensimmäisellä omalla koripallolla. Piti jalkapalloa ykköslajinaan 1990-luvun puoleenväliin saakka, kunnes tuli järkiinsä ja ymmärsi vihdoin keskittyä lajeista jaloimpaan.

On vuonna 2015 monella tapaa elämänsä kunnossa, vaikka ei pysty sitä oikein todistamaan, muuta kuin omassa mielessään, jälkipyykin pyörityksessä.