Lieto-Koris.net

LIETO-KORIS U14


Päivitetty 2.9.2018

 

LIETO-KORIKSEN 14-VUOTIAAT POJAT 2004-2006-SYNTYNEET


Harjoituksia, pelejä ja joukkuehenkeä parhaimmillaan

 

Joukkueenjohtaja

Janika Palenius

040-8395922

etunimi.sukunimi@lieto-koris.net

 

Valmentaja

Johannes Suominen

 

 

Harjoitusajat ja -paikat:

Maanantaisin klo 17-18.30 Keskuskoulu

Torstaisin klo 16.30-18.00 Keskuskoulu

Perjantaisin klo 18.15-19.45 Lietohalli

Sunnuntaisin klo 17.30-19 Taatilan koulu

 

 

 

Joukkueen kokoonpano

U14 Joukkuekuva

Emppu Ugwuoha, Urho Salonen, Oskari Suoniemi, Jami Koivisto, Akseli Valli

Ralle Husu, Miko Martti

Johannes Suominen (valm.), Nikolai Palenius, Onni Launis, Alarik Björkroth, Janika Palenius (jojo), Robin Räty

 

          Joukkueen johtoryhmä ja henkilöiden työnjako

Janika Palenius

Lempinimi: Jansu

Syntymävuosi: 1980

Pelipituus: 171 cm

Pelipaikka: Joukkueenjohtaja, yhteyshenkilö, apuvalmentaja, huoltaja ja aikuinen

Valmentajan luonnehdinta:

Janika on tämän porukan ainoa täysi-ikäinen, jolla on välillä ainoana järki päässä. Häntä kuva parhaiten sana työmyyrä, joka ei tunne yötä. Nimittäin muiden laskiessa lampaiden hyppimistä aidan yli yöllä, Jansu aloittaa työnteon ja lopetellessaan lampaita on hyppinyt jo niin paljon, että aitakin on jo kaatunut. Mutta tällaisia työmyyriä jokainen joukkue tarvitseekin.

Puhelinnumero: 040-8395922

Sähköposti: janika.palenius@lieto-koris.net

 

Johannes Suominen

Lempinimi: Jii

Syntymävuosi: 2001

Pelipituus: 190 cm

Pelipaikka: Päävalmentaja ja huoltaja

Valmentajan luonnehdinta:

Johannes on vasta poikanen monen muun valmentajan mielestä, mutta hän haluaa kehittyä siinä mitä tekee, ja se toivottavasti korvaa kokemusta. Hän kokee myös olevansa hyvä pelaajien kehittäjä, joka parhaimmillaan saa ruokittua pelaajien sisäistä motivaatiota treeneissä ja itseluottamusta pelien huonoilla hetkillä. Ikävä kyllä välillä hänellä saattaa mennä vähän liian kovaa treeneissä, eikä Jii silloin muista pelaajien ikää ja eikä nimiäkään.

Sähköposti: johkusuomi@gmail.com

 

Joukkueen pelaajat

Pelipituus tarkoittaa pelaajan pituutta kengät jalassa. 

 

#4 Urho Salonen

Lempinimi:

Syntymävuosi: 2005

Pelipituus: 158 cm

Pelipaikka: 2-4

Pelaajan luonnehdinta:

Urho on vahva kaveri, joka väläyttää vahvoilla ajoillaan. Urho on myös ottanut isoja kehitysaskeleita kesällä, varsinkin puolustustyöskentelyssään ja heitossaan. Kesätreenit ovat olleet Urhon kehityksen kannalta hyödyksi, joten katsotaan kauden mittaan mihin asti Urhon rooli kasvaa.

 

#6 Alarik Björkroth

Lempinimi: Ala

Syntymävuosi: 2005

Pelipituus: 158 cm

Pelipaikka: 1-2

Pelaajan luonnehdinta:

Alarik on joukkueen tärkeä tukipilari pelinrakennuksessa. Hän näkee aina kentän, ja syöttää namupasseja korille ajosta. Alarikin vahvuuksiin kuuluu pallollisen puolustus, kun hän pysäyttää vastustajan nopeilla käsillään ja jaloillaan. Viime kaudella Alarik väläytti myös hyvää levypallopelaamista, joten saamme odottaa, mikä on Alan seuraava kehitysaskel.

 

#7 Oskari Suoniemi

Lempinimi: Osku

Syntymävuosi: 2005

Pelipituus: 157 cm

Pelipaikka: 1-3

Pelaajan luonnehdinta:

Oskari on hyvin urheilullinen kaveri ja hänen syöttötaitonsa on jenkkifutiksen ansiosta aivan omaa luokkaansa. Osku omaa myös hyvän heiton, vaikka tuli vasta kesän alussa takaisin joukkueeseen 1,5 vuoden ulkomaareissun jälkeen. Onkin mielenkiintoista nähdä mihin Oskarin pelitaidot riittävät tulevalla kaudella.

 

#8 Miko Martti

Lempinimi: Miksu

Syntymävuosi: 2006

Pelipituus: 155 cm

Pelipaikka: 2-3

Pelaajan luonnehdinta:

Miko on periksiantamaton luonne, joka ei luovuta helpolla. Hän kuuluu joukkueen nuorempaan pelaajakaartiin, mutta se ei näy hänestä, sillä Miko pelaa joukkueesta fyysisimmin. Tämä näkyy parhaimmin tylyissä blokeissa ja Mikon asenteessa, jolla hän hyppää irtopalloihin. Mikon vastuu kasvoi kauden mittaan paljon taitojen kasvaessa, joten jäämme odottamaan tulevaa kautta.

 

#21 Onni Launis

Lempinimi: Onsku

Syntymävuosi: 2005

Pelipituus: 159 cm

Pelipaikka: 1-2

Pelaajan luonnehdinta:

Onni on joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista. Hän on joukkueen luottopelaaja, joka johtaa joukkueen hyökkäystä rauhallisella ja luotettavalla tavalla. Onni omaa myös hyvän heittotaidon ja on taitava ajaja. Hänen päästessään flow-tilaan korien tekeminen ja pelin rakentaminen näyttää vaivattomalta ja rennolta. Onni on myös ollut kesätreenien aktiivisimpia kävijöitä, joten saa nähdä mihin Onnin rahkeet yltävät kauden kuluessa.

 

#11 Ralle Husu

Lempinimi:

Syntymävuosi: 2005

Pelipituus: 154 cm

Pelipaikka: 2-4

Pelaajan luonnehdinta:

Ralle on tulinen luonne, mitä hän käyttää hyväksi hyvin kentällä. Hän pitää vastustajan nopeimmat kaverit aisoissa nopealla jalkatyöllä, ja rankaisee riistojen avulla vapailla lay upeilla. Ralle on myös joukkueen yksi lupaavista heittäjistä, joka ottaa rohkeasti ratkaisuja kookkaampia pelaajia vastaan. Jäämme siis odottamaan, mitä ensi kausi tuo tullessaan.

 

#13 Nikolai Palenius

Lempinimi: Niksu

Syntymävuosi: 2004

Pelipituus: 153 cm

Pelipaikka: 4-5

Pelaajan luonnehdinta:

Nikolai on joukkueen kovakuntoisimpia kavereita, jota ei tarvitse lihaskuntoa tehdessään todellakaan hoputtaa. Vaikka Nikolai on usein huomattavasti lyhyempi kuin vastapuolen pelaajat, hän nostaa lähes kaikki korit korin alta. Pituudesta huolimatta hän blokkaa vastapuolen kaverit tylyllä tavalla, jos sopiva sauma tulee hänen kovalla pompullaan. Nikolai on ollut myös aktiivinen kesätreeneissä, joten saa nähdä millä tavalla Niksun ensi kausi lähtee käyntiin.

 

#15 Emmanuel ”Emppu” Ugwuoha

Lempinimi: Emppu

Syntymävuosi: 2004

Pelipituus: 160 cm

Pelipaikka: 1-3

Pelaajan luonnehdinta:

Emmanuel on joukkueen selkeä johtohahmo kentällä. Hänen tullessaan kentälle pelinopeudesta ei ole ainakaan puutetta: korille ajetaan sata lasissa, irtopalloihin heittäydytään ja vastustajalle ei anneta armoa ennen pääsyä heidän vapaaheittoviivalleen. Emppu on todella monipuolinen urheilija, jolta tuntuvat kaikki lajit luonnistuvan. On mielenkiintoista nähdä, miten Empun toinen kausi lähtee käyntiin, kun omatoimijakson jälkeen on nähtävissä selvää kehitystä kaikissa lajin osa-alueissa.

 

#10 Jami Koivisto

Lempinimi: Jamppa

Syntymävuosi: 2004

Pelipituus: 163 cm

Pelipaikka: 3-4

Pelaajan luonnehdinta:

Jami on harrastanut koripalloa vasta reilu puoli vuotta, mutta hänestä on tullut tärkeä roolipelaaja. Hänen tehtävänään on ottaa levypallot ja haastaa väkevästi korille. Kun tämä pelaaja on pelipäällä, hän voi hyvin ratkaista pelin eduksemme näillä ominaisuuksillaan. Jami on myös näyttänyt hyvää pallollisena pelaamista, joten saa nähdä, millä pelipaikalla Jami parhaiten pelaa kaudella.

 

#25 Robin Räty

Lempinimi:

Syntymävuosi: 2004

Pelipituus: 191 cm

Pelipaikka: 3-5

Pelaajan luonnehdinta:

Robin on joukkueen selkeä luottopelaaja, joka pystyy ratkaisemaan pelejä meille, vaikka vastustaja olisikin selkeästi kokeneempi. Vaikka Robin on ikäisekseen todella pitkä, pituus ei yksin selitä hänen tilastolukemiaan. Hän omaa hyvän motivaation lajia kohtaan, ja haluaa yleensä toisista poiketen kehittää omia heikkouksiaan oma-aloitteisesti. Tästä syystä saamme nauttia joukkueena hänen monipuolisuudestaan. Ensi kausi on Robinille vasta toinen, mutta nyt jo nuorukainen kurkottelee rautaan. Saa nähdä, donkkaako kaveri jo tulevalla kaudella kasvupyrähdyksen jatkuessa.