Lieto-Koris.net

Lieto-Koris I, III-div rosteri 2015-2016
 
2015-2016
Ylärivi: Juho, Robin, Vesa, Saku, Markus, Rauli
Alarivi: Henri, Teemu, Erik, Petri, Sakari
Kuvasta puuttuu. Antti, Riku, Mairo, Kai
-
#51, Antti Heikkinen , pelipaikka 1-4
Paluumuuttaja! Joensuusta kotoisin oleva Antti pelasi jo kaudella 2012-2013 Lieto-Koriksen joukkueessa. Tuolloin pelattiin IV-divisioonaa kahdella tasaväkisellä joukkueella. Antti paukutti pistekeskiarvokseen kahdeksassa ottelussa 22,4p. Tärkeä pelaaja joukkueessa. Pystyy puolustamaan kaikkia ja tuo hyökkäykseen vauhtia ja varmuutta

#25, Erik Manelius, 2-3
”Ekku” On Lieto-Koriksen kuuluisan -92-ikäluokan helmiä. Muutama vuosi sitten tehty paluu parketeille on ollut Lieto-Korikselle loistava asia. Antin tavoin Ekku ei kaihda puolustustehtävissä ketään. Pitkänä ja urheilullisena loistava apu joukkueelle puolustuspäässä.

#13, Henri Skyttä, 2-3
Joukkueen ikinuori ”Hemmo”. Heittäjä isolla H:lla. Parhaimmillaan pelaa vähän vihaisena ja väsyneenä. Ei jätä yhtään heittopaikkaa käyttämättä kaudella. Onneksi heitot myös sujahtavat useimmiten sukasta läpi. Pelaisi (ja puhuisi) mielellään 45 min per peli, mutta valitettavan harvoin pelit menevät jatkoajalle.

#30, Juho Aaltonen, 1-3
Uusi! Salosta Turkuun muuttanut Juho on pelannut mm. II-divisioonaa, Salon Vilppaassa. Viime kausi kului pääasiassa armeijan harmaissa, joten pelihalut ovat kovat. Treeneissä ainakin jalka liikkuu ja kolmosetkin päätyvät hyvällä tarkkuudella koriin. Tuo kaivattua syvyyttä joukkueen pelinrakennukseen

#43, Mairo Rumm, 2-3
Joukkueen ainut ulkomaanvahvistus löysi muutama vuosi sitten tiensä Lieto-Koriksen harjoituksiin. Luonnonlahjakkuus Virosta keksii mitä erilaisimpia liikkeitä kentällä. Joukkuetovereilla ja tuomareilla on välillä vaikeuksia pysyä mukana. Viimekaudella IV-diivarissa pisteitä 15 pisteen keskiarvolla, joka oli joukkueen toiseksi korkein keskiarvo.

#20, Markus Mäkelä, 3-5
Uusi! Euran lahja koripallolle. Omien sanojensa mukaan hän on toinen Euran lahjakkaista koripalloilijoista. Toinen on kesällä U16 susijengissä säväytellyt Elias Valtonen. Väkivahva, kaikki tilanteet loppuun asti painava Markus tulee olemaan tärkeä pelaaja Liedon puolustuksessa (ja hyökkäyksessä). Viimeksi Markus pelasi sarjapelejä kaudella 2013-2014, III-div, Morbid Basketissa. Tuolloin pisteitä syntyi 14,9 per peli.

#52, Petri Ovaska, 1-4
Uusi! ”Pete” pelannut aiemmin Lieto-Koriksen vastustajissa turkulaisissa ja kaarinalaisissa joukkueissa. Vihdoin Pete löysi tiensä joukkueista parhaimpaan. Kesällä Samppalinnan urheilupuiston kentällä ”asusteleva” Pete tuo peliin rauhallisuutta ja heittovoimaa. Vahvana ja hyvänä pallonkäsittelijänä pystyy pelaamaan mitä pelipaikkaa tahansa.

#21, Rauli Nylander, 1
Pelaajavalmentaja Nylander on joukkueen itseoikeutettu ykköspelinrakentaja jonka avauskokoonpanon paikkaa uhkaa ainoastaan hän itse. Peleissä yleensä joukkueen eniten heittämättä jätettyjä heittoja. Puolustuksessa jalat liikkuvat kuin 18 kesäisillä. Tärkeä pelaajien piiskuri ja vikkelien takamiesten vartija.

#8, Riku Koskilahti, 4-5
Aina silloin tällöin treeneissäkin vieraileva vanhempi Koskilahti aloittaa koriskauden vähän muita myöhemmin jalkapallokauden jatkuessa edelleen. Viime koriskauden päätyttyä Riku piti reilun 23h tauon urheilusta, jatkaen sen jälkeen taas jalkapallon parissa. Omalla esimerkillään saa joukkueen taistelemaan ja raastamaan, erityisesti puolustuksessa.

#35, Robin Wikström, 5
Robin on niin lahjakas koripalloilija, että hän jätti koko juniorikoripalloilun väliin. Uskomattomalla prosentilla levypallot kaapiva Robin, kun parkkeeraa korin alle, niin ei häntä sieltä hevillä siirretä. Heitot uppoavat hyvällä prosentilla niin kaukaa kuin läheltä.

#23, Sakari Korpela, 1-3
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää Sakken astuessa parketille. Välillä pallokaan ei ehdi Sakken mukaan. Liedon ainoa pelaaja, joka heittää kolmoset tarkemmin sisään kuin layupit. Sakkellekkin voi heittää kenet vain puolustettavaksi ja todennäköisesti hyökkääjä on pulassa.

#15, Saku Koskilahti, 4-5
Seuran puheenjohtajanakin tunnettu Saku "lasipolvi" Koskilahti jaksaa säännöllisesti kaudesta toiseen työllistää Varsinais-Suomen kirurgeja. Tästä huolimatta tämä joukkueen ykkössentteri kerää vähintään pari "älä tuu tänne" blokkia per peli, ja siinä sivussa jakelee vielä muutaman NBA-syötön juokkuetovereilleen.

#6, Teemu Luotonen, 1-3
Uudenkaupungin lahja lietolaiselle koripalloilulle. Pysäyttää puolustuksessa niin pienet kuin isommatkin vastustajat "in your face" blokeillaan, joita tuomarit kuitenkin usein arvostavat vähintään virheen arvoisesti. Hyökkäyspäässä Teemun tavaramerkkejä ovat varmaakin varmempi hyppyheitto sekä toisinaan sisään menevät layupit.

#14, Vesa Jyrkkänen 4-5
Joukkueen monivuotinen pistekunkku, lähtöisin Kouvolasta. Viimeistelee hyvällä prosentilla niin läheltä kuin kaukaakin. Viime kaudella IV-divisioonassa 20,6pisteen keskiarvolla. Käy välillä vähän kuumana vastustajille, tuomareille tai joukkuekavereille…itse asiassa Vesa käy aina kuumana jollekin edellä mainituista ryhmistä. Toisaalta usein siihen liittyy vielä hyvä viimeistelytarkkuus, niin joukkuetoveritkin sen sietävät.

 

Lieto-Koris I III-div #rosteri #lietokoris #MIIIDLAA #LIETOKORISI 

 

#xx, Antti Heikkinen , pelipaikka 1-4

Paluumuuttaja! Joensuusta kotoisin oleva Antti pelasi jo kaudella 2012-2013 Lieto-Koriksen joukkueessa. Tuolloin pelattiin IV-divisioonaa kahdella tasaväkisellä joukkueella. Antti paukutti pistekeskiarvokseen kahdeksassa ottelussa 22,4p. Tärkeä pelaaja joukkueessa. Pystyy puolustamaan kaikkia ja tuo hyökkäykseen vauhtia ja varmuutta

 

#xx, Erik Manelius, 2-3

”Ekku” On Lieto-Koriksen kuuluisan -92-ikäluokan helmiä. Muutama vuosi sitten tehty paluu parketeille on ollut Lieto-Korikselle loistava asia. Antin tavoin Ekku ei kaihda puolustustehtävissä ketään. Pitkänä ja urheilullisena loistava apu joukkueelle puolustuspäässä.

 

#13, Henri Skyttä, 2-3

Joukkueen ikinuori ”Hemmo”. Heittäjä isolla H:lla. Parhaimmillaan pelaa vähän vihaisena ja väsyneenä. Ei jätä yhtään heittopaikkaa käyttämättä kaudella. Onneksi heitot myös sujahtavat useimmiten sukasta läpi. Pelaisi (ja puhuisi) mielellään 45 min per peli, mutta valitettavan harvoin pelit menevät jatkoajalle.

 

#xx, Juho Aaltonen, 1-3

Uusi! Salosta Turkuun muuttanut Juho on pelannut mm. II-divisioonaa, Salon Vilppaassa. Viime kausi kului pääasiassa armeijan harmaissa, joten pelihalut ovat kovat. Treeneissä ainakin jalka liikkuu ja kolmosetkin päätyvät hyvällä tarkkuudella koriin. Tuo kaivattua syvyyttä joukkueen pelinrakennukseen

 

#43, Mairo Rumm, 2-3

Joukkueen ainut ulkomaanvahvistus löysi muutama vuosi sitten tiensä Lieto-Koriksen harjoituksiin. Luonnonlahjakkuus Virosta keksii mitä erilaisimpia liikkeitä kentällä. Joukkuetovereilla ja tuomareilla on välillä vaikeuksia pysyä mukana. Viimekaudella IV-diivarissa pisteitä 15 pisteen keskiarvolla, joka oli joukkueen toiseksi korkein keskiarvo.

 

#xx, Markus Mäkelä, 3-5

Uusi! Euran lahja koripallolle. Omien sanojensa mukaan hän on toinen Euran lahjakkaista koripalloilijoista. Toinen on kesällä U16 susijengissä säväytellyt Elias Valtonen. Väkivahva, kaikki tilanteet loppuun asti painava Markus tulee olemaan tärkeä pelaaja Liedon puolustuksessa (ja hyökkäyksessä). Viimeksi Markus pelasi sarjapelejä kaudella 2013-2014, III-div, Morbid Basketissa. Tuolloin pisteitä syntyi 14,9 per peli.

.

#xx, Petri Ovaska, 1-4

Uusi! ”Pete” pelannut aiemmin Lieto-Koriksen vastustajissa turkulaisissa ja kaarinalaisissa joukkueissa. Vihdoin Pete löysi tiensä joukkueista parhaimpaan. Kesällä Samppalinnan urheilupuiston kentällä ”asusteleva” Pete tuo peliin rauhallisuutta ja heittovoimaa. Vahvana ja hyvänä pallonkäsittelijänä pystyy pelaamaan mitä pelipaikkaa tahansa.

 

#21, Rauli Nylander, 1

Pelaajavalmentaja Nylander on joukkueen itseoikeutettu ykköspelinrakentaja jonka avauskokoonpanon paikkaa uhkaa ainoastaan hän itse. Peleissä yleensä joukkueen eniten heittämättä jätettyjä heittoja. Puolustuksessa jalat liikkuvat kuin 18 kesäisillä. Tärkeä pelaajien piiskuri ja vikkelien takamiesten vartija.

 

#8, Riku Koskilahti, 4-5

Aina silloin tällöin treeneissäkin vieraileva vanhempi Koskilahti aloittaa koriskauden vähän muita myöhemmin jalkapallokauden jatkuessa edelleen. Viime koriskauden päätyttyä Riku piti reilun 23h tauon urheilusta, jatkaen sen jälkeen taas jalkapallon parissa. Omalla esimerkillään saa joukkueen taistelemaan ja raastamaan, erityisesti puolustuksessa.

 

#35, Robin Wikström, 5

Robin on niin lahjakas koripalloilija, että hän jätti koko juniorikoripalloilun väliin. Uskomattomalla prosentilla levypallot kaapiva Robin, kun parkkeeraa korin alle, niin ei häntä sieltä hevillä siirretä. Heitot uppoavat hyvällä prosentilla niin kaukaa kuin läheltä.

 

#23, Sakari Korpela, 1-3

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää Sakken astuessa parketille. Välillä pallokaan ei ehdi Sakken mukaan. Liedon ainoa pelaaja, joka heittää kolmoset tarkemmin sisään kuin layupit. Sakkellekkin voi heittää kenet vain puolustettavaksi ja todennäköisesti hyökkääjä on pulassa.

 

#15, Saku Koskilahti, 4-5

Seuran puheenjohtajanakin tunnettu Saku "lasipolvi" Koskilahti jaksaa säännöllisesti kaudesta toiseen työllistää Varsinais-Suomen kirurgeja. Tästä huolimatta tämä joukkueen ykkössentteri kerää vähintään pari "älä tuu tänne" blokkia per peli, ja siinä sivussa jakelee vielä muutaman NBA-syötön juokkuetovereilleen.

 

#6, Teemu Luotonen, 1-3

Uudenkaupungin lahja lietolaiselle koripalloilulle. Pysäyttää puolustuksessa niin pienet kuin isommatkin vastustajat "in your face" blokeillaan, joita tuomarit kuitenkin usein arvostavat vähintään virheen arvoisesti. Hyökkäyspäässä Teemun tavaramerkkejä ovat varmaakin varmempi hyppyheitto sekä toisinaan sisään menevät layupit.

 

#14, Vesa Jyrkkänen 4-5

Joukkueen monivuotinen pistekunkku. Viimeistelee hyvällä prosentilla niin läheltä kuin kaukaakin. Viime kaudella IV-divisioonassa 20,6pisteen keskiarvolla. Käy välillä vähän kuumana vastustajille, tuomareille tai joukkuekavereille…itse asiassa Vesa käy aina kuumana jollekin edellä mainituista ryhmistä. Toisaalta usein siihen liittyy vielä hyvä viimeistelytarkkuus, niin joukkuetoveritkin sen sietävät.