Lieto-Koris.net

Ottelut ja tulokset

28.3.2015

A-poikien kausi päättyi voittoon

A-pojat jatkoivat kauden viimeisessä pelissään voittoputken mittaa jo viiteen otteluun, eli alemman loppusarjan kaikki pelit päättyivät poikien voittoon. Tänään pojat oli kotijoukkuetta Tampereen Pyrintö III:sta vastaan parempia luvuin 52-61.

Lieto-Koris oli hyvissä ajoin sovitussa pelipaikassa Hervannan vapaa-aikakeskuksessa vain huomatakseen, että vuorojen haltijalle oli sattunut pieni tolppalaukaus eli samaan saliin oli sovittu kaksi eri tapahtumaa päällekkäin. Onneksi Tampereella noita saleja tuntuu löytyvän ja pienen soittelurumban jälkeen sopiva korvaava sali löytyi ihan parin kilometrin päästä. Peli saatiinkin alkamaan vain muutaman minuutin myöhässä sovitusta ajasta.

Ensimmäinen jakso alkoi pojilta hyvin. Heti alkuun saatiin vetäistyä tilanteeksi 6-0 ennen kuin vastustaja onnistui ensimmäisen kerran korinteossa. Pojat eivät sitten koko ottelun aikana luopuneet johtoasemastaan, vaikka Pyrinnön valmentaja muutaman aikalisän tilanteen kääntämiseksi käyttikin. Ensimmäinen jakso pojille 16 - 7.

Toinen jakso oli hyvin samanlainen kuin ensimmäinenkin. Pojat hallitsivat peliä ja kotijoukkue pyrki pysymään kyydissä. Jakso pojille 16 - 14.

Kolmannella jaksolla poikien peli hieman puuroutui ja kotijoukkueen heitot upposivat pelottavankin tehokkaasti ja eron kaventuessa 4 pisteeseen oli aikalisän paikka. Aikalisällä sovitulla kuviolla saatiin parit helpot korit ja Oskarin yksi kolmonen sisään. Hetkessä pojat olivat kasvattaneet eron 11 pisteeseen ja taas oli hieman helpompi hengittää. Jakso kuitenkin kotijoukkueelle 15 - 16.

Neljännellä jaksolla ei kotijoukkue saanut enää kirivaihdetta päälle ja koreja tehtiin melko lailla tasatahtiin. Pari viimeistä minuuttia Lieto-Koriksen pojat pelasivat vain mahdollisimman pitkiä hyökkäyksiä varmistellen voittoa. Jakso kotijoukkueelle 14 - 15.

Pojilta hieno ottelu taas kerran. Vauhti pysyi hyvänä ja jopa aikalisillä sovittuja kuvioita pelattiin. Oskarin heittokäsi oli tänään kunnossa sillä 32 pisteestä 18 tuli kolmen pisteen kaaren takaa.

A-poikien voittoputki jatkui

A-pojat ottivat neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Vilpas 2 kaatui kotona numeroin 81 - 57.

Pojat saivat otteluun unelma-alun. Varsinkin Otto näytti olevan tänään pelipäällä tehden Liedon kymmenestä ensimmäisestä pisteestä seitsemän. Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutenakin varmasti kauden paras jakso pojilta. Heitot upposivat hurjalla prosentilla ja kun puolustuskin toimi, niin jakso pojille 26 - 6.

Toisella jaksolla pääsi vastustaja hieman paremmin mukaan peliin ja poikien heitot eivät enää ihan samalla prosentilla uponneet eli  jakso oli paljon tasaisempi. Jakso 15 - 14.

Kolmannen jakson alkuun Vilpas näytti saavan hurmosta päälle ja heitotkin alkoivat pelottavalla prosentilla tippua pussin pohjalle. Neljä peräkkäistä kolmosta ja ero oli kutistunut 9 pisteeseen. Aikalisällä saatiin poikia liikkeelle ja puolustuksessa alettiin taas tehdä töitä. Jakso kuitenkin vastustajalle 20 - 25.

Neljännen jakson alku oli tasaista vääntöä, kunnes vastustajalla alkoi jo hieman väsy painaa ja päästiin repäisemään lisää eroa suht nopeastikin. Se jälkeen kun vastustajalta vielä lensi kaksi poikaa viiden virheen saattelemana suihkuun, niin ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Jakso pojille 20 - 12.

Pojilta mainio peli. Oskari oli taas kunnolla pelipäällä tehden huikeat 37 pistettä ja lisäksi Otto pelasi erinomaisesti tehden hurjalla prosentilla 13 pistettä (taisi yksi heitto mennä jopa ohikin).

Erkka 2/2

Poikien kauden viimeinen peli on viikon päästä Tampereella Pyrintö III:sta vastaan.

14.3.2015

A-pojat veivät pisteet RaBa:lta

A-pojat kävivät hakemassa revanssin Raumalta. Kauden ensimmäisessä pelissä kärsittiin RaBa:a vastaan kirvelevä pisteen tappio, mutta nyt pojat olivat parempia luvuin 47 - 55.

Ensimmäinen jakso oli tasaista taistoa, molempien joukkueiden onnistuessa melko korkealla prosentilla. Oskari jatkoi siitä mihin edellisessä pelissä jäi, tehden jaksolla 11 pistettä. Jakso pojille 21 - 19.

Toisella jaksolla pelissä säilyi sama hyvä vauhti ja kova taistelu. Nyt vain kumpikaan joukkue ei saanut vapaistakaan paikoista palloa sisään. Jakso tasan 6 - 6.

Kolmannelle jaksolle raumalaiset saivat nostettua tempoa vielä yhden pykälän ja näin ollen pojille meinasi tulla kiire. Vastustaja menikin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Jakso kotijoukkueelle 15 - 10.

Päätösjaksolle lähdettiin kolme pistettä perässä. Kun vastustaja onnistui jakson alkuun tekemään pari koria, oltiinkin yht äkkiä 7 pistettä perässä. Pojat kuitenkin jaksoivat taistella ja kiriä eron kiinni ja ohikin. Kun ottelua oli enää pari minuuttia jäljellä, niin vastustaja heitti kolmosen sisään ja ero kaventui pisteeseen. Tämän jälkeen loistavan ottelun pelannut Niko heitti hienon yksilösuorituksen päätteeksi tärkeän kakkosen sisään ja seuraavassa hyökkäyksessä Elias pääsi vapariviivalta kasvattamaan eron neljään pisteeseen. Tämän jälkeen vastustaja ei enää saanut pelistä kiinni, vaan pojat pääsivät vielä heittämään vapareista neljä pistettä kaunistellen jakson loppuluvuiksi 7 - 18.

Pojilta ehkä kauden tasapainoisin peli. Puolustus toimi ja hyökkäyspään peli oli paljon monipuolisempaa aikaisempiin peleihin verrattuna.

A-poikien sarja jatkui voitolla

A-pojat olivat tylyjä isäntiä Lietohallille vieraaksi saapuneelle TaNMKY:lle.

Pelin ensi hetkistä lähtien kotijoukkue oli kuskin paikalla, eikä siitä missään vaiheessa luopunut. Varsinkin Oskari oli pelipäällä tehden kotijoukkueen ensimmäiset 13 pistettä. Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli ihan ok peliä, vaikka ihan valmentajan toivomaa tempoa ei siitä löytynytkään. Jakso 20 - 7.

Toinen jakso oli sitten pelin heikoin. Tuo vähäinenkin liike loppui ja vielä kun vapaista paikoista heitettiin ohi, niin tällä jaksolla ei paljon pistellä juhlittu. Jakso 12 - 9.

Puoliajalla valmentajan peräämä liike onneksi löytyi ja kun heittojakaan ei enää liikaa haudottu vapaissa paikoissa, niin kolmas jakso olikin sitten pelin paras. Nyt lähdettiin hyökkäämään ilman turhia miettimisiä, jonka seurauksena monta helppoa nostoa nopean päätteeksi korin alta. Jakso 28 - 9.

Neljäs jakso olikin sitten pelailua. Vilkas vaihtorumba sekoitti peliä joten edellisen jakson kaltaiseen lentoon ei ylletty. Jaksolla hienoa oli, että pisteitä teki kuusi eri poikaa. Jakso 14 - 11.

Näin voitto ansaitusti pojille luvuin 74 - 36. Oskarilta vahva peli ja C-pojista lainattu Yassin pelasi myös ihan mallikkaasti.

Konsta 0/0

Erityisen viihdyttäväksi pelin teki vastapuolen valmentajan aktiivinen pelaajien ohjeistus ja uupumaton kannustus :-).

Poikien pelikunto punnitaan seuraavaksi lauantaina 14.3. Raumanmeren koululla, jolloin vastaan asettuu RaBa.

13.2.2015

Voitto kotiin

A-pojat aloittivat alemman loppusarjan pelit perjantaina vieraspelillä Porissa BC Sisun vieraana.

Heti pelin alkuun pojille 7 - 0 jakso ennen kuin vastustaja onnistui ensimmäisen kerran korinteossa.  Eivätkä pojat enää johtoasemasta luopuneetkaan koko ottelun aikana. Kaksi ensimmäistä jaksoa jaksettiin noudattaa pelisuunnitelmaa hienosti ja siten saatiinkin useita helppoja koreja nopeiden hyökkäysten päätteeksi. Jaksot pojille 25 - 14 ja 24 - 9.

Kolmannella jaksolla alkoi jo vähän näkyä, ettei pelin voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Kolmaskin jakso silti pojille 16 - 4.

Viimeisellä jaksolla poikien keskittyminen katosi sitten kokonaan ja hyvistäkin paikoista pistettiin ohi. Välillä kentällä keskityttiin pelin sijaan väittelemään siitä, että alkoiko nyt talviloma vai hiihtoloma. Näin vastustaja pääsi kaunistelemaan loppulukemia. Neljäs jakso kotijoukkueelle 19-7.

Koko ottelu pojille luvuin 72-44. Hyvä aloitus loppusarjalle! Hienoa pelissä oli, että kaikki yhdeksän mukana ollutta poikaa onnistuivat pisteiden teossa.

Elias 2/3

Poikien seuraava peli Lietohallilla 7.3.2015 klo 12.30 TaNMKY:tä vastaan.

1.2.2015

Runkosarja päättyi  tappioon

A-poikien runkosarjan viimeinen peli päättyi odotetusti tappioon Tampereen Pyrintö I:stä vastaan luvuin 40-121.

Oskari ja Erkka puuttuivat vakiokokoonpanosta sairastumisien vuoksi, joten varsinkin pallon ylöstuonnissa oli tiedossa paikalla olleille pojille urakkaa. Ja hyvinhän pojat siitä selvisivätkin. Varsinkin Elias ja Mikael purkivat vastustajan prässin pelin alussa suhteellisen helpostikin. Muutenkin kaksi ensimmäistä jaksoa pojat jaksoivat tehdä töitä ja taistella. Puoliajalla tilanne olikin ihan siedettävä 25-50.

Kolmannella jaksolla pojilta alkoi loppua virta. Vastustaja pääsi helppoihin katkoihin ja niistä ylivoimahyökkäyksillä päättämään helppoja pisteitä itselleen. Jakso vieraille selvästi 11-37.

Neljäs jakso oli sitten kaikkein huonoin. Väsy alkoi painaa ja kun Elias ja Mikael kumpainenkin lensivät suhteellisen aikaisessa vaiheessa suihkuun viiden virheen rasittamana, niin pallon ylöstuonnin kanssa oltiin liemessä. Tästä johtuen koko hyökkäyspelaaminen sekosi melkoisesti eikä jaksolla saatu aikaan kuin 4 pistettä.

Pojilta ihan mallikasta taistelua, varsinkin kaksi ensimmäistä jaksoa. Niilo pelasi hienon ottelun.

Samuli 1/4

Pelit jatkuvat alemmassa jatkosarjassa perjantaina 13. päivä helmikuuta Porissa BC Sisua vastaan.

25.1.2015 Tampereen Pyrintö III vei pisteet A-pojilta

A-poikien vierailu Pyynikin palloiluhallille ei kartuttanut poikien pistetiliä vaan pisteet jäivät kotijoukkue Pyrintö III:lle luvuin 78 - 57.

Pelin kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaista peliä. Kotijoukkue sai aina pienen eron aikaan, jonka pojat sitten kirivät kiinni. Puoliajalle mentiin tilanteessa 33 - 34 Lieto-Koriksen johtaessa.

Kolmas jakso jatkui samaa rataa kuin kaksi edellistäkin, nyt vain kotijoukkue sai jakson loppuun aikaiseksi 5 pisteen eron.

Viimeisellä jaksolla lähdettiin ottamaan eroa kiinni, mutta valitettavasti puhti poikien pelistä alkoi loppua ja kun kotijoukkue sai hurmoksen päälle vieden levypallopelin 100-0 viimeisen jakson aikana, ei lopussa ollut enää epäselvää voittajasta.

Tappiosta huolimatta pojilta huomattavasti pirteämpi esitys kuin parissa edellisessä pelissä. Tästä on hyvä jatkaa kohti alempaa loppusarjaa. Vaikka sarjaa vielä kierros jäljellä niin joukkueet molempiin loppusarjoihin ovat jo selvillä.

Oskari 29/1
Mikael 19/3
Rasmus 7/2
Samuli 2/2

Runkosarjan viimeinen peli on Lietohallilla sunnuntaina 1.2. klo 13.30.

10.1.2015 A-poikien 2015 pelit alkoivat tappiolla

Turun NMKY - Lieto-Koris A 125 - 52

A-pojat olivat tänään ilman mahdollisuuksia pelissään Nunnavuoren palloiluhallissa TuNMKY:n vieraana.

Vastapuolelle asettuneista pelaajista useampi pelaa myös Namikan miesten edustusjoukkueessa ja ainakin yhdellä on maajoukkuetaustaa.

Heti pelin alusta lähtien isännät ottivat kuskin paikan, eivätkä he siitä luopuneet koko pelin aikana. Poikien pelissä näkyi, että takana on joulutauko eikä treenejä ennen peliä ei ollut kasassa kuin pari kappaletta.

Kotijoukkueen heittopeli oli melkoisen murhaavaa. Namikalta sai 19 3 pisteen heittoa sisään, kun meidän pojat onnistuivat viidesti.

Rasmus 2/0

Poikien seuraava peli on kahden viikon päästä Pyynikin palloiluhallissa Pyrintö III vieraana.

14.11.2014 A-pojille voitto vuoden viimeisestä pelistä

A-pojille kauden toinen voitto kun vieraaksi saapui TaNMKY Tampereelta.

Joukkueiden taitoerosta johtuen pelin voittaja oli selvillä jo ensi hetkistä lähtien. Valitettavasti pelin taso jäi tästä syystä melkoisen heikoksi myös kotijoukkueella. Liike puuttui eikä edes vapaista paikoista saatu normaalisti heittoja sisälle. Onneksi kuitenkin pojille helppo voitto, jonka jälkeen on hyvä lähteä viettämään joulutaukoa. Lopputulos 61-30.

Tommi 2/0

Pelit jatkuvat tammikuun 10. päivä Nunnavuoren palloiluhallissa Turun Namikaa vastaan.

29.11.2014 Sarjakärki liian kova vastus A-pojille

A-pojilla oli lauantaina turhan kova vastus vieraana, kun sarjaykkönen LoKoKo Loimaalta saapui Lietohalliin. Peli oli alusta alkaen vieraiden hallintaa. Pojat eivät oikein päässeet peliin mukaan ennen kuin viimeisellä jaksolla, joka päättyi tasan 20-20.

Sarjapisteet matkasivat Loimaalle selvin numeroin 51-93. Loimaan penkin päästä löytyi muuan Garcia Hopkins jakamassa pojille ohjeita.

Positiivista jos pelistä hakee, niin kymmenestä pelissä mukana olleesta pojasta yhdeksän pääsi pisteiden makuun.  Samuli, joka jäi ilman pisteitä, repi lukuisia hyökkäyspään levyreitä.

Samuli 0/4

A-poikien pelit jatkuvat Kaarinan Hovirinnassa torstaina.

23.11.2014 Salosta tuomisina tappio 86 - 55

A-pojille tappio vieraspelissä Salossa.

Pojilta loistava alku peliin. Ensimmäinen jakso oli lietolaisten hallinnassa. Oma heitto upposi ja kun vastustajalla ei oikein mikään onnistunut, niin suhteellisen helpolla jakso pojille 22-15.

Toisella jaksolla alkoi vastustaja saada pelistä paremmin kiinni ja eroakin umpeen. Tosin ei pojilla vielä ollut mitään hätää, vaikka jaksolla saatiinkin tehtyä vain 8 pistettä. Tilanne puoliajalla tasan 30-30.

Kolmannelle jaksolle tuli sitten aivan uusi Vilpas. Puolustus tiivistyi ja heitot alkoivat tippua kovalla prosentilla. Vielä kun Mikael i ajautui virhevaikeuksiin, niin häntä jouduttiin penkillä istuttamaan. Mikaelin poissaolo näkyi siinä, että vastustaja pääsi poimimaan aivan liikaa hyökkäyslevypalloja. Tämän seurauksena ero repesi jakson loppuun jo 15 pisteeseen.

Neljännellä jaksolla ei pojilta enää löytynyt tarvittavaa puristusta ja jakson lopussa katosi viimeinenkin yritys, joten loppunumeroista tuli hieman turhankin rumat eli 86-55.

Mikael 23/5

Oskari 23/3

Erkka 5/1

Niko 3/3

Elias 1/2

15.11.2014 RaiPS vei pisteet Liedosta 71 - 81

RaiPS oli lauantaina Lietohallilla A-poikia parempi luvuin 71-81. Valitettavasti nyt nähtiin pojilta kotihallissaan kauden heikoin esitys. Ei olisi paljoa paremmin tarvinnut pelata kun pisteet olisivat jääneet Lietoon, mutta tällä määrällä pallonmenetyksiä ei kuitenkaan otteluita voiteta. Positiivista jos ottelusta haetaan, niin pystyimme heikollakin esityksellä haastamaan joukkueen, joka koostui pääasiassa 96-syntyneistä pojista.

Otto 2

Ensi sunnuntaina pojat matkaavat Saloon Vilppaan vieraaksi. Toivottavasti saadaan tappioputki silloin poikki.

09.11.2014 Kauhajoen Karhu - Lieto-Koris 90 -60

A-pojat kävi tänään testaamassa Kauhajoella Karhujen päivän kunnon. Ja hyvässä kunnossahan tuo Karhu näytti olevan. Heti ensi minuuteista lähtien peli oli kotijoukkueen hallintaa. Poikien vielä hieman hakiessa tuntumaa pitkän ajomatkan jälkeen oli kotijoukkue vetäissyt 10-0 johdon. Onneksi saatiin oma peli uomilleen ja näin peli tasaantuikin. Pojille tässä jaksossa yksi 8-0 jaksokin. Jakso kotijoukkueelle 23-16.

Toisen jakson n.7 minuuttia oli tasaista vääntöä, mutta harmiksemme vastustaja pääsi jakson loppuun juoksemaan useamman nopean hyökkäyksen repäisten eron puoliajalle 19 pisteeseen. Jakso kotijoukkueelle 21-9.

Kolmannen jakson alku olikin sitten kotijoukkueen täydellistä hallintaa lietolaisten pelin tökkiessä pahasti. Ensimmäiset 5 minuttia menivät vastustajille 15-4. Ero pääsi repeämään pahimmillaan jo 39 pisteeseen, kunnes saatiin peli taas kulkemaan. Jakso 28-17.

Viimeinen jakso oli sitten enemmän ja vähemmän taas pelailua. Tosin meidän pojilta hienoa taistelua, vaikka peli olikin jo selvä. Viimeinen 5 minuuttia voitettiin 16-7. Jakso tasan 18-18.

Näin pisteet jäivät Kauhajoelle numeroin 90-60. Tappiosta huolimatta pojilta kokonaisuutena kelpo esitys. Oton ja Antin esitykset kentällä olivat varsin mallikkaat vaikka pisteitä ei hirveästi vielä kertynytkään. Oskari pelasi hienon ottelun vaikka suurimman osan pelistä hänellä olikin päällystakki kimpussaan.

Kauhajoelle täytyy antaa kyllä kiitokset siitä, kuinka koripallo-ottelu järjestetään. Toimitsijapöytä toimi moitteettomasti ja saimme jopa tilastot pelistä. Tuomarit olivat ehdottomasti ihan huiput. En muista milloin poikien pelissä olisi noin loistava kaksikko ollut harmaassa paidassa; kiitokset Rinne ja Opas! Ja vielä kun yleisöäkin oli huomattavasti enemmän kuin monessa muussa poikien pelissä, niin ei voi kun olla tyytyväinen järjestelyihin ja tunnelmaan.