Lieto-Koris.net

 


 

9.2.2013

Lieto-Koris vs Ura Basket (Lietohalli)

1.jakso alkoi molemmilta joukkueilta erittäin hermostuneesti ja korin teko oli melkoisen vaikeaa. Jakson edetessä Lieto-Koriksen pojat pääsivät paremmin peliin mukaan ja siirtyivät kuskin paikalle vieden ensimmäisen jakson 16-8.

2. jakso oli samanlainen kuin ensimmäinenkin joten sekin Liedolle 18-10. Puoliajalla Lieto-Koris johti 16 pisteellä

3. jakso: Liekö johtoasema ollut syy siihen että kolmannella jaksolla tempo hieman pelistä tippui ja Ura pääsi paremmin mukaan peliin, kolmas jakso vieraille 20-14.

4. jaksolla Uran kiri jatkui ja kun peliä oli n.4 minuuttia pelaamatta oli Lieto-Koriksen johto enään 1 piste. Onneksi Eliaksen pää piti tässä tilanteessa ja hän pussitti pari tärkeää koria ja näin muutkin pojat heräsivät. Loppu peli oli hienosti pojilla hallussa ja viimeinen jakso niukasti kotijoukkueelle 15-14. Pojille ensimmäinen voitto ylemmässä loppusarjassa numeroin 63-52.

Pisteet:

Oskari 30

Elias 12

Mikael 8

Erkka 6

Samuli 3

Tommi 2

Otto 2

Seuraava peli pojilla on 1.3. Loimaalla LoKoKo:a vastaan.

 


 

2.2.2014

Lieto-Koris vs FoKoPo (Feeniks)

1.jakson FoKoPo aloitti  todella vauhdikkaalla ja agressiivisellä pelillä, johon pojat pystyivät aluksi suht hyvin vastaamaankin, mutta jakson edetessä hallinta siirtyi tyystin vastustajalle ja näin ollen hävisimme ensimmäisen jakson kuviin 31-14.

2.jaksolla pääsimme peliin paremmin mukaanja saimme oman pelin kulkemaan , eikä vastustaja pääsyt ihan niinhelposti korintekopaikkoihin, joten jakso oli paljon tasaisempi, jakso vastustajille 24-20.

3. jaksolla Mikael ja Elias molemmat saivat 4. virheensä ja joutuivat penkille istumaan. Onneksi muut pojat pelasivat hyvin ja ottivat isoakin roolia, vaikka jakso menikin FoKoPo:lle 30-20.

4.jakso.Pojilta löytyi vielä viimeiselle jaksolle hienosti asennetta ja taistelua, puolustus toimi paremmin kuin koko ottelussa, FoKoPo sai tehdä oikein hartiavoimin töitä saadakseen kunnollisia heittopaikkoja.Tämä olikin meiltä paras jakso ja voitimmekin sen 18-10.

Koko ottelu FoKoPo:lle 95-72. Tappiosta huolimatta pojilta hieno peli, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin.

Pisteet:

Oskari 33

Mikael 13

Tommi 10

Elias 7

Erkka 3

Niilo 3

Otto 2

Samuli 1


 

6.1.2014

Lieto-Koris vs RaiPs (Raisio)

Alkulohkon viimeisessä ottelussa Lieto-Koris matkasi Raisioon RaiPs:n vieraaksi. Kun kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa enää mitään panosta, niin jäi ottelun taso heikoksi molemmilta joukkueilta. Lietolaisten kaikki taistelutahto taidettiin käyttää lauantain pelissä Raumaa vastaan ja  kun Oskari sai lauantain pelissä puujalan eikä pystynyt näin ollen pelaamaan, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Ottelusta itsestään ei ole jälkipolville mitään kertomisen arvoista, joten lopputulos 84-45.

Pisteet:

Mikael 12

Tommi 10

Rasmus 5

Erkka 5

Samuli 4

Elias 4

Otto 2

Konsta 2

Antti 1

 


 

4.1.2014

Lieto-Koris vs RaBa (Lietohalli)

Lieto-Koriksen viraaksi saapui RaBa Raumalta ja ottelusta ei puuttunut panosta sillä voittajalle oli tarjolla paikka ylemmässä loppusarjassa.

1-2.jakso: Peli lähti juuri niin tasaisissa merkeissä liikkeille kun oli odotettavissakin. Molemmat joukkueet taisteli tiukasti irtopalloista ja välillä sattui muutama turhankin raju virhe jotka nostattivat tunteita, ainakin katsomossa (pojat onneksi pitivät päänsä kylmänä). Toisen jakson lopussa sattui ikävä tilanne kun Rauman palaaja tuli selvästi myöhässä tilanteeseen ja Oskari sai pahannäköisesti polven reiteensä ja joutui jättämään kentän lopu jaksoksi. Tiukasta väännöstä huolimatta molemmat jaksot meille luvuin 17-12 ja 16-15.

3.jakso: Jakson alku oli Lieto-Koriksen heiniä ja peli kulki mallikkaasti molemmissa päissä ja saatiin suhteellisen helpostikin ero parhaimmillaan 19 pisteeseen. Vastustajan aikalisä ja se että Mikael sai 4 virheensä ja joutui penkille istumaan tasoitti peliä hiukan. Mutta tästäkin huolimatta jakso meille 23-17.

4.jakso: RaBa yritti vielä saada kirivaihdetta päälle, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Pojat pelasi loppu jakson hienosti maltillisesti pitkiä hyökkäyksiä jotka päättyivät ilahduttavan usein myös koriin. Tiukkaan peliin mielenkiintoinen yksityiskohta ettei pojat ottaneet viimeisellä jaksolla yhtään virhettä. Jakso 20-17 ja koko ottelu 76-61.

Pisteet:

Oskari 33

Mikael 19

Erkka 6

Rasmus 6

Elias 5

Tommi 3

Samuli 2

Niilo 2

 


 

7.12.2013

Lieto-Koris vs NaKo (Naantali)

Lieto-Koris vieraili NaKo:n vieraana Naantalissa ja peli itsessään oli sen verran epätasainen ettei siitä kannata sen enempää juttua tehdä. Kaikki mukana olleet pojat saivat tasaisesti peliaikaa ja ainoa mainitsemisen arvoinen asia on Eetun kolme kolmosta, joiden seurauksena Eetu oli joukkueen kolmanneksi paras pistemies tehden 9. pistettä. Lopputulos 78-24.

 


 

30.11.2013

Lieto-Koris vs TuNMKY (Turku)

1.jakso: Toisin kun edellisessä kohtaamisessa TuNMKy oli nyt valmiimpi peliin kuin me ja saikin alussa helposti 9 pisteen eron. Tommin tulo kentälle ja esimerkillinen taistelu alkoi herättelemään onneksi joukkuetta ja aloimme kirimään eroa kiinni ja lopulta edellekin. Jakso lopulta meille 21-17.

2.jakso: Toinenkin jakso oli tasaista pelaamista, Lieto-Koris keskittyi tekemään korit pääasiassa korin alta kun TuNMKy:n korit syntyivät pääasiallisesti heittämällä kauempaa. Jakso TuNMKy:lle 14-18. Joten toiselle puolikkaalle lähdettiin tasatilanteesta.

3.jakso: Jakson alkupuolella Lieto pääsi repäisemään pienoisen eron, parhaimmillaan 7 pistettä mutta valitettavasti TuNMky kuroi sen jakson loppuun mennessä kiinni. Jakso Liedolle 13-12.

4.jakso: Jakso oli tasainen ihan loppuun asti. Valitettavasti pari viimeistä minuuttia mentiin TuNMKy:n hallinnassa eikä aikalisä kikkailullakaan saatu eroa kiinni kun omat ratkaisut  eivät tälle kertaa uponneet. Jakso TuNMKy:lle 23-16 ja ottelu 70-64.

Ei tämä ollut pojilta mikään huono ottelu, TuNMKy:n heittopeli oli tänään vain pikkuisen liian hyvää meille.

Pisteet:

Mikael 26

Oskari 12

Tommi 10

Samuli 7

Elias 5

Erkka 4

 


 

23.11.2013

Lieto-Koris vs Korihait (Lietohalli)

Lieto-Korisken vieraaksi saapui Korihait Uudestakaupungista. Viimeksi pojat kokivat vieraissa Korihaita vastaan kirvelevän jatkoaika tappion.

1-2.jakso: Molemmat jakson olivat tasaista taistelua, kuitenkin niin että Korihait hallitsivat ottelua hienokseltaan. Heidän joukkue peli oli parempaa ja kun heidän ykköspyssyllä Lehtosen Eerolla oli hyvä päivä niin jaksot vieraille 13-17 ja 16-20.

3. jakso: Tarkoituksena oli muuttaa puolusta niin että vastustajien Lehtonen olisi erikoisvartioinnissa. Vastustajillapa oli samanlainen suunnitelma ja he keskittyivät Oskarin vartioimiseen. Valitettavasti tämä taktiikka sopi vastustajalle paljon paremmin ja hetkessä eroa syntyi ja olimme 20 pistettä tappiolla. Jakso vieraille 15-27.

4. jakso: Poikien asenteesta näkyi että peli oli menetetty. Yllättäen kuitenkin kuin varkain alkoi ero supistumaan ja pääsimmekin 9. pisteen päähän kun peliaika oli jäljellä 2 minuuttia. Sitten vain valitettavasti ei tullut onnistumisia meille tai pelikatkoa aikalisää ajatellen, vaan vastustaja parila pallonriistolla ja hyvällä hyökkäyspään levypallo pelillä sai pidettyä palloa puolitoista minuutti yhteen menoon. Jakso meille 18-8, mutta koko ottelu meni vieraille 62-72.

Pojilta hyvä peli, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava että Korihait oli tänään se parempi joukkue.

Pisteet:

Oskari 38

Mikael 11

Samuli 4

Otto 2

Niilo 2

Elias 2

Tommi 2

Konsta 1


17.11.2013
Lieto-Koris vs RaiPs, Lietohalli

Lieto-Koriksen vieraaksi saapui puhtaalla pelillä sarjaa johtava Raips Raisiosta.  

1.jakso: Lieto-Koris hallitsi jaksoa hienoiseltaan, mutta vastustaja pysyi mukana lähinnä heidän ykköspyssyn Niklaksen hienoilla kolmosilla joita hän heitti 100% tarkkuudella ensimmäisellä jaksolla neljä kappaletta, niinpä jakso vastustajille 17-19

2.jakso: Jakso oli hyvin samanlainen kuin ensimmäinenkin, tosin nyt pyrimme saamaa paremmin Niklaksen kiinni ja siinä onnistuimmekin enää yksi kolmonen tällä jaksolla. Ja kun oma peli pysyi samalla tasolla niin jakso meille niukasti 17-16.  

3.jakso: Puoliajalla muutimme hieman puolustusta niin että Niklas oli erikoisvartioinnissa. Tämä hieman sekoitti muuta puolustusta ja kun Mikael sai erän alkuun heti neljännen virheen, pääsi vastustaja repäisemään pahimmillaan 9 pisteen eron. Aikalisän jälkeen onneksi peli saatiin taas uomilleen ja ero jakson lopussa oli enää 4 pistettä. Jakso vieraille 13-16.  

4.jakso: Jakson alussa Elias sai myös neljännen virheensä ja erikoisvartiointia jatkoi Niilo, joka hoitikin pestinsä enemmän kuin hyvin, Niklas teki jaksolla vain yhden pisteen. Ja kun vastustajan jalka alkoi muutenkin hieman painaa niin saimme pienoisen hurmoksen päälle ja menimme menojaan, viimeistään siinä vaiheessa voitto oli varman kun Eliasta rikottiin läpi ajossa ja seurauksena oli kaksi vapaaheittoa ja sivuraja meille, jonka jälkeen eroa oli 8 pistettä. Lopun prässi yrityskään ei tuonut vastustajalle haluttua tulosta vaan jakso meille 25-9. Ja näin koko ottelu 72-60.  

Loistava peli meiltä kun muistelee edellistä peliä missä mikään eikä kukaan oikein onnistunut. Erityismaininnan arvoinen suoritus oli Niilon viimeisen jakson puolustustyöskentely, todella peräänantamatonta ja uhrautuvaa peliä Niilolta.    
 
Pisteet:

Oskari 29
Mikael 14  
Erkka 10  
Elias 10  
Otto 3  
Tommi 2  
Samuli 2  
Rasmus 2

 


 

2.11.2013

Lieto-Koris vs RaBa, Raumanmeren koulu

 

Ottelu oli kaiken kaikkiaan meiltä ehdottomasti kauden heikoin ottelu. Ensimmäinen jakso meni tasaisissa merkeissä, kummankaan joukkueen mitenkään erityisesti loistaessa. Toinen jakso oli meiltä jos mahdollista vielä huonompi ja niinpä olimmekin puoliajalla 7 pistettä vastustajaa perässä. Kolmannen jakson alussa vastustaja kasvatti eroa 12 pisteeseen jonka jälkeen tuli meidän ottelun paras jakso ja kirimme eron 4 pisteeseen. Enempää ei tällä kertaa rahkeet sitten riittänytkään vaan vastustaja hallitsi loppuottelua vieden ottelun numeroin 54-42.

 

Näköjään näitäkin päiviä tulee milloin mikään ei onnistu vaikka olisi hyviäkin paikkoja. Pelin parasta antia oli Mikaelin mahtava taistelu molemmissa päädyissä. Mikaelin taistelua kuvaa hyvin se että välillä hän löysi pallon perään syöksymisen jälkeen itsensä puolapuiden välistä, muta se ei vauhtia yhtään hidastanut.

Pisteet:

Mikael 21

Oskari 10

Elias 5

Erkka 4

Rasmus 2

 


 

27.10.2013

Lieto-Koris vs NaKo, Lietohalli


1.jakso: Meidän pelissä ei ollut sitä vauhtia ja yritystä mitä oli
tarkoitus lähteä pitämään. Niinpä erä eteni suht tasaisissa merkeissä,
tosin saimme pienen eron jo tässä erässä aikaiseksi. Erä 15-8.


2. ja 3. Jakso: 2.jakson alku näytti heti paremmalta, nyt jalat liikkuivat
ihan eri malliin niin hyökkäyksesssä kuin puolustuksessakin. Jakson alkuun
repäisty 15-0 jakso oli liikaa vastustajille, eikä edes heidän aikalisä
saanut heidän peliään takasin uomilleen. Ja sama jatkui kolmannessa
jaksossakin. Jaksot 29-4 ja 26-4.


4. jakso: Viimeisellä jaksolla sitten meidänkin peli sekosi kun
keskittymistä jo ratkenneessa pelissä ei enää jaksettu pitää yllä.
Kokonaisuutena erä oli sekavaa peliä ja meiltä välillä melkoista
pelleilyä. Onneksi jaksolla ei ollut enää merkitystä lopputuloksen
kannalta, sillä hävisimme jakson 5-10.

Koko ottelu meille luvuin 75-26. Tänään saivat ne pojat jotka aikaisemmin
jääneet vähemmälle peliajalle paljon lisää minuutteja ja esim. Oskari
istui penkillä suurimman osan pelistä. Mikaelin suoritus oli sen verran
vahva että se kannattaa erikseen mainita. Lisäksi nelikko Otto, Antti,
Lauri ja Niilo jaksoivat juosta nopeaa hyökkäystä läpi ottelun
kiitettävästi.

Pieteet:

Mikael 25

Elias 11

Oskari 10

Erkka 9

Otto 5

Tommi 4

Konsta 4

Rasmus 4

Antti 2

Samuli 1

 


17.10.2013

 

Lieto-Koris vs. TuNMKY, Lietohalli

1.jakso. Ottelun ensimmäinen jakso oli pari ensiminuutin kangertelua lukuun ottamatta täysin Lieto-Koriksen heiniä. Hyökkäys peli kulki ja puolustus toimi ihan hyvin, tosin TuNMKY:n heitto ei hyvistäkään paikoista uponnut. Jakso helposti meille 22-7.


2.Jakso: Toiselle jaksolle tulikin sitten sisuuntunut TuNMKY, ja nyt heidänkin heitot alkoivat upota, samalla kun meidän peli tempo hieman laski. Eron alkaessa turhan paljon kaventua oli aikalisän paikka ja peliä saatiinkin taas uomilleen joten jakso saatiin melkein tasoihin. Jakso 14-16.


3. Jakso: Tämä taas oli melkein uusinta ensimmäisestä jaksosta, heittopeli kuki eikä puolustuksessakaan ollut valittamista. Jakso meille 25-16.


4.jakson: Jakson alkuun, kuten odottaa saattoi, TuNMKY yritti vielä saada kiriä päälle, siinä kuitenkaan ihan kunnolla onnistumatta. Aina kun näytti että vastustaja alkaa saada kiriä aikaiseksi, tekivät Liedon pojat melko nopeasti kuittauksen toisessa päässä. Ottelun pari viimeistä minuuttia olikin sitten vain pelailua. Jakso 15-21. Ja koko ottelu meille 76-60.

Hyvä peli koko joukkueelta ja tärkeät pisteet kotiin, ottelu meni kokonaisuudessaan melko lailla meidän hallinnassa. Erikoismaininta täyty antaa Erkalle joka pelasi loistavan pelin molemmissa päissä.

Seuraava kotiottelu B-pojilla on 27.10 sunnuntaina Lietohallilla klo 12.30 kun vastaan asettuu NaKo, Naantalista.

Pisteet:
Oskari 27
Mikael 18
Erkka 15
Tommi 4
Elias 4
Rasmus 4
Otto 2
Konsta 2

 


11.10.2013

Lieto-Koris @ Korihait, Pohitulli

B-pojat matkasivat sarja-avaukseen Uuteenkaupunkiin testaamaan Korihaiden päivän kunnon.

1.jakso: Jakso alkoi pienoisessa Lieto-Koriksen hallinnassa, levypallo peli toimi hyvin ja hyviäkin paikkoja saatiin rakennettua, harmi vaan että ensimmäisen pelin jännitys ja epävarmuus näkyi viimeistelyssä. Tosin erän puoleen väliin asti olimme johdossa, Korihaiden ollessa vielä pahemmin kesäterässä. Jakso lopulta tasan 13-13.
 

2.jakso: Meiltä hyvä jakson alku ja muutaman minuutin jälkeen olimmekin 9 pisteen johdossa, kunnes vastustaja sai pelinsä kulkemaan ja pikkuhiljaa alkoi kirimään eroa kiinni ja lopulta jopa edelle. Jakso Korihaille 23-18.


3.jakso: Jakso oli hyvin samanlaista pelaamista kuin mitä oli toisen jakson loppu, Korihait oli  hiukan meitä edelle ja saivatkin lisättyä eroa, jakso heille 24-19.

4.jakso: 10 pisteen takamatkalta lähdettiin jaksolle ja pikkuhiljaa piste pisteeltä kirimmekin eroa umpeen. Jakson huipentuen siihen että meillä oli tasatilanteessa n. 10 sekuntia aikaa viimeiseen hyökkäykseen. Valitettavasti emme siitä saaneet aikaiseksi edes kunnon heittoa. Joten edessä oli jatkoaika. Jakso meille 22-12

Jatkoerä: Valitettavasti meidän puhti oli mennyt neljännen jakson mahtavaan kiriin sillä kun korihait saivat tehtyä heti alkuun pari helpohkoa koria, niin meidän peli lopahti siihen. Aikalisästäkään ei ollut apua ja Korihait veivät jatkoerän puhtaasti 15-0. Ja koko peli heille lukemin 87-72.

Tappiosta huolimatta tämä oli yksi parhaista kaudenavauspeleistämme ja sisälsi paljon hyviä elementtejä jatkopelejä ajatellen. Oskari oli taasen erinomainen ja lisäksi Rasmus pelasi varmaan yhden parhaista peleistään.

Pisteet:
Oskari 31
Mikael 16
Rasmus 10
Tommi 6
Erkka 4
Elias 2
Lauri 2
Samuli 1