Lieto-Koris.net

Ottelut ja tulokset 2012-2013

 


24.3.2013

Lieto-koris – Vilpas/PeU (Salo)

1-2.jakso: Alku oli meiltä erittäin heikkoa pelaamista, kolmen minuutin kohdalla oltiin jo 10-0 tappiolla. Aikalisä oli paikallaan ja hiukan se auttoikin, saatiin puolustusta tiukemmaksi ja onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Mutta edelleen peli oli melko vaisua ja halutonta. Onneksi sentään Samulilla ja Erkalla oli taistelutahtoa ja yritystä kentällä ja heidän ansiostaan pysyimme edes jotenkuten pelissä mukana. Jaksot 10-18 ja 8-21.

3.jakso: Puoliajalla oli pojille pidetty ”pieni” herätys puhe ja ilmeisesti siitä oli apua, nyt kentällä näkyi ihan erilainen joukkue. Taisteltiin palloista, liikuttiin ja keskityttiin omaan peliin. Tämä alkoikin tuottaa tulosta ja ero pieneni jo 3 pisteeseen kun vastustaja otti aikalisän ja heitti hieman lisää ykkösviisikkoa kentälle. Nyt peli pysyikin tasaisena, mutta loistava jakso meiltä, oltiin takaisin pelissä. Jakso 23-8.

4.jakso: Jakso oli tiukkaa ja tasaista taistelua, vuoron perään käytiin johtoasemassa. Tämäkin peli sitten huipentui ihan loppu sekunneille.  Alle 30 sekuntia oli peliä jäljellä kun vastustajat menivät pisteellä johtoon. Meidän hyökkäys pyöri ja pyöri mutta kunnon ratkaisupaikkaa ei löytynyt, Tommi sai pallon korin alle ja yritti siitä nostaa koria kun vastustaja rikkoi häntä. Peli kelloon jäi aikaa 5 sekuntia. Tiukkaan paikkaan Tommille kaksi vapaaheittoa, tai ainakin muiden mielestä paikka oli tiukka mutta Tommin heitot kun näki niin mitään tiukka tainnut olla, kumpikin heitto niin puhtaasti kun vain voi koriin ja näin johdimme peliä pisteellä. Vastustajat ottivat aikalisän ja taasen painotettiin että heille heitto kaukaa eikä saa rikkoa. He saivatkin heiton kolmenpisteen rajan tuntumasta joka ei mennyt koriin, mutta levypallonkin sai vastustaja joka pääsi yrittämään vielä melko läheltä korintekoa. Meidän onneksemme pallo pyörähti korirenkaasta ulos ja näin makoisa voitto meille. Pelin hahmoja oli Oskari joka heräsi toiselle puoliajalle tehden sillä 33 pistettä (5 kolmosta) ja tietysti Tommi joka ratkaisi pelin meille kahdella hienolla vapaaheitolla. Jo koko joukkue ansaitsee kiitosta mahtavasta taistelusta toisella puoliajalla. Kauden päätös peli ja kauden makoisin voitto!

Pisteet:

Oskari 37

Erkka 8

Samuli 5

Elias 4

Konsta 3

Tommi 2


16.3.2013

Lieto-koris – NoKo (Lietohalli)

1-2.jakso. Jaksot olivat hyvin samanlaisia, me hallitsimme hienokseltaan peliä ja vastustaja pystyi roikkumaan mukana, lähinnä silläkin että meidän heittopeli ontui. Palloa saatiin hyviinkin paikkoihin mutta sitten ei kuitenkaan tehty sitä helppoa koria. Jaksot 23-17 ja 12-12.

3.jakso: Tämä jakso oli meiltä sitten heikoin ja päästettiin vastustaja mukaan peliin kun olisi pitänyt lopullisesti iskeä. Jakso 10-15.

4.jakso: jakso oli todella tasaista pelaamista ja korejakin tehtiin tasatahtiin. Kaikki huipentui ihan viimeisille sekunneille. Vastustajat menivät pisteellä johtoon kun peliaikaa oli jäljellä enää n.20 sekuntia. Aikalisällä sovittiin että pelataan yksi pitkä hyökkäys joka päätetään hyvään heittoon. Pitkä hyökkäyshän pelattiinkin ja viimeinen heittokin saatiin aikaan, mutta ei mistään hyvästä paikasta. Oskarin heitto onneksemme meni koriin, tosin parin pompun jälkeen. Peli kelloon jäi 1,6 sekuntia jäljelle. Joten vastustajan aikalisän jälkeen sisäänheitto meidän puolustuspäästä, sovittu oli ettei missään nimessä saa rikkoa. Vastustajien viimeinen yritys lähti kolmenpisteen viivan takaa eikä osunut edes korirenkaaseen. Vastustajien mielestä tilanteessa oli virhe vaikka Elias seisoi ihan paikallaan, heittäjän jalka vain sattui osumaan Eliaksen jalkaan heittotilanteessa. Näin viimeinen jakso tasan 19-19 ja meille voitto 64-63.

Pisteet:

Oskari 36

Elias 12

Erkka 9

Konsta 2

Rasmus 2

Samuli 2

Aleksi 1


13.3.2013

Lieto-koris – TuNMKY Rusko (Lietohalli)

1 Jakso:Taasen kerran heikko aloitus meiltä peliin ja taas onneksi vastustajallekaan ei kulkenut juurikaan paremmin, joten siitä ei ole sen enempää kerrottavaa. Jakso 3-8.

2.jakso: Jakson alussa Turkulaiset lisäsivät johtoaan varsinkin vahvan levypallopelaamisensa ansiosta, mutta toisen jakson loppupuolella tapahtui ottelun käännekohta kun Tommi ja Samuli näyttivät muille mallia miten niitä levypalloja otetaan, varsinkin hyökkäyspään levypallopelaaminen oli pojilta loistavaa työtä. Tästä alkoi meidän kiri. Jakso 16-16.  

3 ja 4 jakso oli sitten meidän hienoista hallintaa, levypallopeli pysyi hyvässä mallissa ja kun saatiin puolustuskin pitämään niin lopputuloksena voitto meille. Pojilta hyvää peliä ottelun loppupuolella, hallittuja pitkiä hyökkäyksiä, jotka pelattiin maltilla loppuun asti. Voittonumerot 45-34 (3-8,16-16,14-6,12-4)

Pisteet:

Oskari 26

Konsta 6

Elias 6

Tommi 4

Rasmus 2

Samuli 1

 


9.3.2013

Lieto-koris – TaNMKY (Tampere)

Jos edellinen peli Raumaa vastaan oli ollut huono niin tällä kertaa kaikki tuntui onnistuvan. Pojat oli heti alusta asti hyvällä pelihuumorilla liikkeellä  eikä peliä oltu pelattu kuin muutama minuutti kun johdimme jo 10-0, sitten vastustajakin sai hieman peliä kulkemaan ja kavensivat tilanteeksi 10-6, mutta sen lähemmäs he eivät sitten päässeetkään. Poikien peli kulki ja eroa syntyi tasaiseen tahtiin. Puoliajalla tilanne oli 45-17, joten voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Peliä oli jäljellä hieman reilu kaksi minuuttia kun meillä oli pisteitä 96 ja pojat sen huomasivat. Tavoitteeksi asetettiin 100 pisteen rikkominen, mutta sehän sekoitti tilannetta sen verran ettei palloa meinattu saada mistään sisälle, onneksi Tommin hermo piti ja hän teki kaksi koria putkeen korin alta ja näin 100pisteen raja meni rikki. Peliä oli jäljellä n.20sekunttia kun vastustaja aikoi hyökätä yhden pitkän hyökkäyksen, mutta pojat oli erimieltä ja tekivät vielä 6 pistettä lisää. Selvä voitto meille 106-25 (21-9,24-8,17-8,44-0).

Pisteet:

Oskari 69

Elias 10

Konsta 7

Tommi 6

Erkka 5

Rasmus 4

Aleksi  4

Samuli 1


2.3.2013

Lieto-koris – RaBa (Lietohalli)

Tästäkään pelistä ei tarvitse jaksottain kertoa, sillä koko peli oli meiltä melkoisen heikkoa peliä. Joukkuepeli puuttui lähes kokonaan ja sitten kun vielä vastustajilla tuntui olevan hyvä henki päällä ja sitä kautta onnistumisia tuli (parasta Rauman peliä mitä olen tällä kaudella nähnyt), niin lopulta meille kirvelevä tappio 47-63.

Pisteet:

Oskari 25

Rasmus 7

Aleksi 4

Elias 4

Samuli 2

Konsta 2

Erkka 2

Joona 1


23.2.2013

 

Lieto-koris – Pyrintö reuhari (Tampere)

Ensimmäinen alemmanjatkosarjan peli oli  meillä vaihteeksi Tampereella. Hiihtoloma ja poikien rippileirit pienensi matkaan lähteneen joukkueen 7 pelaajaan, onneksi pojat olivat saaneet Oton kans mukaan, muuten oltaisiin jouduttu pelaamaan kuudella pojalla. Pelin pöytäkirja on tällä hetkellä allekirjoittaneella sen verran hyvässä tallessa etten poikien pisteitä saa tähän laitettua, mutta laitetaan jos/kun se löytyy. Pelissä oltiin alusta asti altavastaajana, vielä kun pojilla tuntui puuttuvan omasta pelistä kokonaan vauhti, mentiin siis todella hiljaa molempiin suuntii, eikä siihen aikalisätkään auttaneet., niin ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Paitsi 3.jaksolla sitten vauhtia hetkellisesti löytyy ja tämä jakso olikin tasaisin, hävisimme sen 3 pisteellä. Niin ja Aleksi lensi 4.jaksolla suihkuun 5. virheen saattelemana, tosin näistä virheistä 2 ainakin oli Samulin virheitä jotka oli Aleksille merkitty, pöytäkirjan pitäjällä oli mennyt numerot 12 ja 21 sekaisin. Koko ottelun hävisimme 32-93.


27.1.2013

 

Lieto-Koris – TaNMKY (Tampere)

1jakso: Ottelun alku lähti meille tutusti melko hermostuneella pelillä liikkeelle. Hieman ongelmia tuotti pitkä mutta kapea kenttäkin. Jakso menikin vastustajan pienoisessa hallinnassa. Jakso 8-10.

2.jakso: Pikkuhiljaa päästiin otteluun paremmin mukaan ja päästiin hallitsemaan peliä, edelleen koriteko tuotti meille ongelmia, hyvistäkin pakoista pistettiin ohi. Onneksi Oskari piti meidät hyvin pelissä. Jakso 15-6

3.jakso: Tämä jakso oli sitten Eliaksen vuoro tehdä pisteitä, koko jakson pistemäärä meillä oli 13 joista Elias teki 11. Vastustajallakaan ei onneksi tuo korinteko ollut helppoa joten tämänkin jakso meille 13-9.

4.jakso: Ei peli miksikään muuttunut tälläkään jaksolla, mikään hyvä esitys peli ei ollut mutta voitto kuitenkin ja melkein koko peli oltiin kuskin paikalla joten mitään suurempaa paniikkia ei ollut: Jakso 13-10. Loppunumerot: 49-35

Pisteet:

Oskari 29

Elias 13

Erkka 4

Samuli 2

Otto 1


20.1.2013

 

Lieto-koris – RaiPs (Lietohalli)

1.jakso: Päätettiin lähteä kiusaamaan RaiPsia parhaamme mukaan sillä he olivat pakkovoiton edessä tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkaa. Ja ottelun alku näyttikin lupaavalta, levyripeli oli meiltä kauden parasta ja onnistumisia tuli hyökkäyspäässäkin laajalla rintamalla. Pitkään johdimmekin jaksoa mutta RaiPsi pääsi ihan jakson lopulla tasoittamaan tilanteen. Ehdottomasti meiltä kauden paras avausjakso. 20-20.

2-4 jakso: Valitettavasti sama tahti ei enää jatkunut seuraavissa erissä ja kun RaiPs sai pelinsä kulkemaan ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Jaksot: 5-22, 15-28, 10-33. Lopputulos 50-103

pisteet:

Oskari 21

Elias 10

Konsta 8

Samuli 6

Erkka 3

Tommi 2


12.1.2031

 

Lieto-koris – RaPy (Tampere)

Pelistä voisi kokonaisuutena vain kirjoittaa, ennakko asetelmatkin oli meille ”hiukan” vaikeat kun vastassa oli noinkin pitkä joukkue, pisin poika 204cm ja muutama melkein kaksimetrinen poika lisäksi. Aloitushypyn tosin Konsta vei juuri tuota 204 pistää poikaa vastaan. Kokonaisuutena pojat taistelivat hienosti moista pituusylivoimaa vastaan ja varsinkin 3.jakso mikä meni RaPylle 30-24 oli meiltä hyvää peliä. Tappio meille luvuin 116-50. Mainitsemisen arvoista oli Tommin hieno peli molemmissa päissä.

Pisteet:

Oskari 28  (5 kolmosta)

Tommi 9

Rasmus 4

Samuli 3

Erkka 2

Elias 2

Konsta 2


15.12.2012

 

Lieto-koris – RaBa (Lietohalli)

 1.jakso: Peli lähti meiltä yskähdellen käyntiin, puristettiin pallosta aivan liikaa, liike puuttui ja hyvistäkin paikoista laitettiin ohi. Meidän onneksi vastustajakaan ei paljoa paremmin aloittanut, joten ensimmäisen jakson numerot olivat hurjat 2-7.

2.jakso: Nyt alkoi peli jo vähän paremmin kulkemaan ja paikoista saatiin pallot pussiin, vieläkin hiukan liike puuttui ja levyripeli ontui. Mutta jakso meille 18-11. Joten puoliajalla johdimme 2. pisteellä.

3.jakso: Sitten alkoi meidän liikekkin löytyä ja vastustajan liike hyytyä, saimme paljon pallonriistoja ja sitä myöten helppoja koreja ja muutenkin heitto alkoi upota. Jakso meille selvästi 24-8.

4. jakso: Viimeisellä jaksolla meidän tempo hieman sitten laski ja loppupeliä kohti vastustaja saikin eroa kurottua kiinni, mutta onneksi aika loppui heiltä kesken ja voitto meille luvuin 57-50. Viimeinen jakso meni vieraille 13-22.

Pisteet:

Oskari 21

Elias 13

Erkka 7

Rasmus 5

Joona 4

Konsta 3

Antti 2

Tommi 2


Lieto-koris vs Pyrintö Siilinkari 8.12.2012

Lieto-koris matkasi Pyrintö Siilinkarin vieraaksi Pyynikin palloiluhalliin. Palloiluhallissa oli paikallaan ns. eurokenttä, eli ei ollut parketissa muita viivoja kuin koripalloviivat, joten ainakin puitteet pelille oli kohdillaan.

1.jakso: Molemmat joukkueet aloittivat pelin hyvin hermostuneesti, hyvistä paikoista laitettiin palloa ohi. Jaksoa oli pelattu melkein puolet ja me johdettiin 6-0 peliä. Jakso meni meille pistein 8-7.

2.jakso:  Nyt alkoi Pyrinnön heitot uppoamaan paremmin ja hiukan tuotti paikoitellen heidän prässikin ongelmia, mutta suurimmat ongelmat oli edelleen meillä siinä ettei vapaistakaan paikoista saatu palloa sisälle. Jakso Pyrinnölle 23-8.

3.jakso: Pyrintö jatkoi ylhäältä asti prässäämistä, mutta tällä jaksolla saatiin se hyvin purettua ja päästiinkin useaan otteeseen päättämää ylivoimahyökkäys helppoon koriin.  Ja pojat jaksoivat tehdä hyvin töitä ja taistelivat hienosti myös hyökkäyspään levyreissä, joita saatiinkin ihan kiitettävästi. Jakso Pyrinnölle 24-20.

4. jakso: Nyt alkoi hieman näkyä että oltiin vain 8 pojalla liikenteessä ja että pojat olivat saaneet tehdä paljon töitä prässin kanssa ja muutenkin ihan hyvä tempoisessa pelissä. Pyrintö pääsi kaunistelemaan taululle turhankin rumat luvut meidän kannalta, suhteellisen helposti nopeilla hyökkäyksillä ja kun taas meidän heittopeli palasi siihen ettei mikään uppoa hyvästäkään paikasta. Viimeinen jakso Pyrinnölle 29-9 ja koko ottelu 81-45.

Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelataan ensi lauantaina 15.12. Lietohallilla klo 10.30, vastassa RaBa.

Pisteet:

Oskari 17

Elias 11

Samuli 8

Erkka 6

Aleksi 3

 


 

Lieto-koris vs Pyrintö Reuhari 1.12.2012

 

Valitettavasti jouduttiin peliin hieman vajaalla miehistöllä parin pojan ollessa sairaana.

1.jakso. Pysyttiin vastustajan kyydissä oikein hyvinkin, koreja tehtiin tasatahtiin ja jakson päätyttyä tilanne oli 12-13 vieraile.

2.jakso. Liedon peli ei enää kulkenut kuten ensimmäisellä jaksolla ja kun pyrintö hieman lisäsi vauhtia niin me ei enää pysytty kyydissä, eikä meidän heittokaan uponnut hyvistä paikoista huolimatta. Jakso vieraille 5-23

3-4.jakso oli samanlaista peliä, Pyrintö juoksi paljon pisteitä nopeilla hyökkäyksillä ja kun meillä puolustamassa oli niissä tilanteissa yleensä Erkka ja Elisa joilla molemmilla oli 4.virhettä niin korihan niistä tuli melkein aina. Erkka pelisi ottelun hyvin ja Otto pelasi ehkä parhaan pelinsä koskaan. Jaksot vieraille 13-28 ja 5-30 ja koko ottelu 94-35.

Pisteet:

Erkka 17

Elias 6

Otto 4

Joona 3

Tommi 2

Rasmus 2

Samuli 1

 


 

 

Lieto-koris vs NoKo 25.11.2012

Noormarkkuun lähdettiin hakemaan kauden avausvoittoa.

1.jakso. Alku oli meiltä hyvä, mentiin nopeasti 6 pisteen johtoon. Sitten peli hieman tasaantui ja ero jakson loputtua oli meille 5. Pistettä. Jakso meille 13-8.

2-3.jakso Meidän peli muuttui hieman passiivisemmaksi ja vastustaja pääsi paremmin peliin mukaan, pahimmillaan vastustaja oli jo 8 pisteen karkumatkalla, mutta aikalisän ottaminen auttoi ja pojat saivat kurottua eron umpeen. Ennen viimeistä jaksoa vastustaja johti yhdellä pisteellä. Jaksot vastustajalle 12-8 ja 15-13.

4. Jakso alkoi tasaisissa merkeissä mutta mitä pitemmälle jakso eteni sen paremmin pojat taisteli. Ja lopussa Elias, Aleksi ja Tommi puolustivat hienosti vastustajan pitkän kaverin pois korintekotilanteistä, joten jakso meille 22-15 ja näin kauden ensimmäinen voitto numeroin 56-50.

Pisteet:

Oskari 30

Elias 11

Konsta 9

Erkka 5

Rasmus 1

 


 

 

Lieto-koris vs LoKoKo14.11.2012

 Vieraaksi saapui ennakkoon meitä kovempi joukkue jota lähdettiin haastamaan.

1.jakso. Peli lähti liikkeelle hyvin tasaisissa merkeissä ja koreja tehtiin vuoronperään. Jakso vieraille 13-14.

2.jakso. Samanlainen peli kuin ensimmäisessäkin erässä jatkui ja peli pysyi tiukkana, mitä nyt Eliaksella ja Samulilla alkoi olla hieman ongelmia virheiden kanssa. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa. Jakso meille 16-15.

3.jakso. vieraat saivat hieman lisää vauhtia peliinsä ja saivatkin pienoisen eron kiskaistua, muta onneksi aikalisä auttoi asiaan ja saatiin peli taas uomilleen. Jakso vieraille 19-23.

4.jakso, eroa oli vain 4.pistettä joten tarkoitus oli lähteä taistelemaan tosissaan voitosta loppuun asti. Mutta vastustaja olikin se joka sai hurmion päälle ja melko nopeastikin sai repäistyä sen verran eroa että peli oli selvä, eikä enää auttanut aikalisäkään. Meiltä hyvä peli vaikka häviö tulikin. Viimeinen jakso vieraille 28-13 ja koko peli 80-61.

Pisteet:

Oskari 34

Konsta 12

Erkka 8

Elias 3

Otta 2

Rasmus 2


 

Lieto-koris vs Vilpas/PeU 10.11.2012

1.jakso. Jatkettiin samalla hyvälle pelillä kuin mitä oltiin edellisessä pelissä Uudessakaupingissa pelattu.  Pisteitä tehtiin laajalla rintamalla ja peli pysyikin tasaisena, jakso vieraille 14-11.

2.jakso ei ollut meiltä sitten ollenkaan hyvää peliä, pallo ei liikkunut eikä pojat tehneet töitä. Jaksoa kuvastaa hyvin sekin että kaikki meidän pisteet teki Elias. Jakso vieraille 17-7.

3.jakso. Nyt taas peli kulki paremmin ,vaikkakin suurimman osan pisteistä teki nyt Oskari. Jakso meillä 17-14

4. jakso, eroa oli 10 pistettä joten tarkoitus oli lähteä se ottamaan kiinni ja sitten ohi. Valitettavasti vielä tähän ei poikien rahkeet riittänyt vaan erä vastustajille 15-8 ja koko ottelu 43-60.

 Pisteet:

Oskari 23

Elias 9

Konsta3

Aleksi 2

Rasmus 2

Joona 2

Samuli 2

 


 

 

Lieto-koris vs Korihait -98

1.jakso. Vastustaja otti heti pelin alusta ohjat käsiin, mutta aikaisempiin kauden peleihin verrattuja pysyimme suht hyvin mukana. Jakso vastustajille 21-9.

2. jakson alkuun pojat sitten saivatkin hurmion päälle ja kirimme eroa kiinni, taululla taisi olla 6 pistettä eroa kun vastustaja otti aikalisän. Sen jälkeen he tulivatkin siten melkoisella vauhdilla ja asenteella ja melko pian oli meidän aikalisän vuoro. Tämän jälkeen peli tasoittui kuitenkin niin että vastustaja oli koko ajan hiukan meitä parempi. Jakso heille 26-19.

3-4. jakso oli hyvin samanlaista peliä, vastustaja hallitsi peliä, mutta aikaisempiin peleihin poiketen meidänkin hyökkäyspään pelaaminen toimi ja näin ollen korejakin saatiin tehtyä oikein mukavasti, ja poikien kolmoset upposivat kiitettävästi Elias, Samuli ja Oskari heittivät kaikki useamman kolmosen sisään. Jaksot vastustajille 27-22 ja 25-17 ja koko peli 99-67. Tappiosta huolimatta tämä oli tähän mennessä kauden paras peli. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Pisteet:

Oskari 20

Elias 13

Erkka 12

Samuli 11

Konsta 5

Tommi 3

Rasmus 2

Otto 1


 

Kolmesta ensimmäisestä pelistä ei hirveästi ole kerrottavaa ja kun yhdestä vielä pöytäkirjasta puuttui korintekijöiden numerot niin laitetaan noista peleistä vain lopputulos:

Lieto-koris vs Ura Basket 24-122

Lieto-Koris vs. TuNMKY 29-89

Lieto-Koris vs Korihait-97 31-60

 

05.12.2012 JM