Lieto-Koris.net

Ottelut ja tulokset 2011-2012

15.4.2012 Final four Lieto

Välierässä Lieto-koris sai vastaansa Raholan pyrkivän.

1-2.jakso. Kaksi ensimmäistä jaksoa olivat hyvin samanlaisia, peli oli tasaista, eikä pelin tempo noussut oikein sille tasolle mille valmentajat sitä halusivat. Jaksot menivät Liedon pienoisessa hallinnassa 1.jakso 11-8 ja 2.jakso 12-9. eli puoliajalla Lieto johti 6 pisteellä.

3. jakso. Pukukopissa painotettua vauhdin lisäystä ei pojissa näkynyt, päin vastoin vauhtia lisäsi Rahola ja näin ollen jakso heille 16-10. Joten viimeiselle jaksolle lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta.

4. jakso. Edelleenkään pojat eivät saaneet vauhtia päälle ja kun vielä Raholalla tuntui onnistuvan kaikki, niin alkoi tilanne näyttää huonolta. Jonkinlaista taistelua saatiin vielä aikaan, mutta se ei riittänyt ja kun Mikael ja Elias ottivat vielä viidennet viirheensä alkoi tappio olla selviö. Lopun yritys pysäyttää kello virheillä ja sitten itse tehdä nopeasti kori ei onnistunut. Jakso Raholalle 23-16. Ja koko peli 56-49. Pojat eivät päässeet omalle tasolleen, mutta toisaalta Rahola pelasi peremmin kuin aikaisemmin meitä vastaan.

Pisteet:

Mikael 20

Joonas 13

Niko 4

Samuli 3

Elias 3

Konsta 3

Ossi 2

Joona 1

Pronssipelissä vastaan saatiin Rauma Basket jota vastaan edelliset pelit olivat päättyneet tiukkoihin 4.pisteen ja 2. pisteen voittoihin meille.

1. jakso. Lieto sai hyvän alun peliin, päästiin suht nopeasti 6 pisteen johtoon, mutta sitten RaBa sai myös pelinsä kulkemaan ja vei lopulta erän niukasti nimiinsä 12-11.

2. jakso. Hyvin samanlainen jakso kuin edellinenkin, tasaista vääntämistä ja pojilta hyvää taistelua RaBan pitkiä poikia vastaan. Jasko tasan 13-13.

3. jakso. Sitten tulikin koko päivän paras jakso meille. Pojat löysivät sen liikeen mitä oltiin koko päivä haluttukkin, juostiin paljon nopeita ja hitaissakin hyökkäyksissä saatiin hyviä ratkaisuja. Jakso meille 29-8.

4. jakso. Liekö syynä 20 pisteen johto jakson alussa, mutta Liedon peli hieman passivoitui ja RaBa pääsi pikkuhiljaa kaventamaan eroa. Mutta onneksi ennätys yleisön kannustaessa (n.80 katsojaa) pojat saivat kuitenkin pidettyä pelin hallussa ja tehtyä tarvittavat korit. Jakso RaBalle 21-12, mutta koko peli meille 65-54 ja näin ollen pronssimitalit kaulaan!!!!

Hieno pojat! Hieno päätös mainiosti sujuneelle kaudelle. Ja kiitos vielä Karille joka on tämän kauden toiminut joukkueen huoltajana.

Pisteet:

Mikael 22

Ossi 18

Elias 10

Konsta 9

Niko 4

Erkka 2

Finaalissa FoKoPo oli selvästi Raholaa parempi ja sai ansaitusti kultaiset mitalit. Raholalle hopeaa.

18.04.2012 JM

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1.4.2012 Turnaus Lieto

C-poikien osalta viimeinen turnaus ylemmässä loppusarjassa pelattiin Lietohallissa, minne vieraiksi saapuivat NoKo (Noormarkusta) ja Ura Basket (Kaarina).

 Ensin vastaan asettui Noko.

1-2. jakso: Kaksi ensimmäistä jaksoa olivat pojilta hyvää peliä, puolustus toimi ja hyökkäyspäässä saatiin hyviä ratkaisuja laajalla rintamalla ja valmentajien toivomia nopeita hyökkäyksiäkin tuli ihan mukavasti, Anttikin juoksi pari hienoa nopeaa päätökseen 2.jaksolla. 1.jakso Liedolle 25-13 ja 2.jakso 28-10

3-4.jakso: Kaksi jälkimmäistä jaksoa olikin sitten ihan erinlaista peliä pojilta, hirveä määrä harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä ja kahdessa ensimmäisessä erässä ollut hyvä liikekkin hävisi.  3.jakso hävittiin 17-19 ja 4. jakso voitettiin 18-10. Ja näin koko ottelut Liedolle numeroin 88-52.

 Pisteet:

Mikael 27

Konsta 12

Ossi 12

Erkka 8

Tommi 8

Samuli 6

Elias 6

Joonas 5

Antti 4

Toinen ottelu oli Ura Baskettia vastaa ja totuttuun tapaan Ura sai meitä vastaan peri pitkää poikaa SM-sarja peleistä mukaan.

1.Jakso: Jakso oli pojilta hienoa peliä, puolustus toimi hyvin, vastustajan pitkät pojat saatiin pidettyä hyvin kurissa ja hyökkäys päässä nähtiin hienoja kuviota, juuri sellaista peliä mitä valmentajat halusivatkin nähdä. Jakso Liedolle 20-9.

2.Jakso: Sitten se hyvä liike hyökkäyspäässä loppuikin, verrattuna 1.jaksoon niin tämä jakso oli ihan päin vastainen ja näin ollen vastustaja pääsi omien onnistumisien myötä mukaan peliin taas.  Erä hävittiin 8-13. Joten erätauolle eroa oli meille 6 pistettä.

3.Jakso: Tauolla käynti pukuhuoneessa näytti tuottavan tulosta ja liikettä alkoi pikkuhiljaa taas löytymään myös hyökkäyspäässä ja saatiin eroa vastustajaan lisää muutaman pisteen verran, jakso Liedolle 14-10

4.Jakso: Liekö Uran vahvistuksilla alkanut väsy  painaa kun heitä ei enää pahemmin kentällä näkynyt. Ja kun vielä Liedon pojat innostuivat nostamaan hiukan tempoa pelissä niin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Jakso Liedolle 22-5 ja koko ottelu luvuin 64-37.

Nämä kaksi voittoa sinetöivät ylemmän loppusarja voiton ja näin ollen saamme tuon final four turnauksen järjestettäväksi. Hienoa pojat!

 Pisteet:

 Mikael 28

Elias 11

Ossi 8

Konsta 8

Samuli 5

Tommi 2

Joonas 2

Final four turnaus pelataan Lietohallissa  sunnuntaina 15.4.

2.4.2010 JM

----------------------------------------------------------------------------------------------------

24.3 Lieto turnauksen rästipeli


Liedon vieraaksi tuli Tampereen Pyrinnön joukkue . Ottelu piti pelata jo 10.3 turnauksessa, mutta Pyrintöä ei kuulunut paikalle. Nyt saatiin sitten ottelu heitäkin vastaan järjestettyä. Ottelun merkitys oli tärkeä ja oltiin ns. pakkovoiton edessä. Voitolla päästäisiin taas sarjataulukon piikkipaikalle ja saataisiin paremmat lähtökohdat sarjan voittoon ennen viimeistä turnausta.

Ensimmäinen erä alkoi molemmilta joukkueilta hermostuneesti . Molemmilla joukkueilla oli paikkansa , mutta pallo vaan ei uponnut koriin hyvistäkään paikoista. Peliä ehti kulumaan jo kolmatta minuuttia , ennenkuin ensimmäinen kori sitten tuli Lehtosen vapaaheitosta. Sen jälkeen peli vapautui ja korisukka alkoi heilumaan Pyrinnön puolustuspäässä . Lehtonen jatkoikin pistetehtailua ja poika nakutti 14 pistettä ensimmäisessä erässä. Vastustajan pojat eivät saaneet Lehtosta kuriin vaan Mikael sai nostella helppoja pisteitä korin alta. Puolustuspää toimi hyvin ja Pyrintö jäi tässä erässä 4 pisteeseen. Liedon huonosta alusta huolimatta saatiin 22 pistettä kasaan.

Toinen erä olikin sitten tasaisempi . Pyrintö pääsi peliin mukaan , mutta pelin kontrolli pysyi silti Liedolla. Peluutettiin kaikkia poikia ja saatiin arvokasta peliaikaa vähemmän peliaikaa tällä kaudella saaneille . Liedon pelissä alkoi myös näkymään lepsuilun merkkejä ja aikalisällä yritettiin saada taas ryhtiä ja yritystä peliin . No en tiedä sitten oliko siitä apua ?? Tuntui ja näytti siltä , että pojat pelasivat puolivaloilla. Tämä erä silti Liedolle 14-12 ja erätauolle siirryttiin 36-16 johdossa.

Kolmas erä alkoi taas poikien komennossa . Saatiin monta nopeaa hyökkäystä käynnistettyä ja jokunen niistä päättyikin koriin. Paljon hukattiin yksinajo tilanteista pisteitä , kun viimeistely ei onnistunut . Vaihtoruletti pyöri tässäkin erässä tiuhaan ja jokaiselle saatiin huiliaikaa . Erä selvästi Liedolle 24-6 .

Neljäs erä alkoi sitten Pyrinnön hienoksella painostuksella. Liedon pojat pääsivät myös harjoittelemaan prässäämistä ylhäältä , mutta tulos ei ollut niin mairitteleva. Pyrintö pääsikin tekemään helppoja pisteitä tässä erässä huonosti toimivan prässin takia. Pääasia oli, että saatiin sitäkin nyt pelissä harjoitettua . Viimeinen erä vieraille 14-20 . Ottelu päättyi lukemin 74-42. 

Ottelu ratkesi joukkueiden selvään taitoeroon sekä Lehtosen vahvaan peliin . Pyrinnöstä ei löytynyt "Miksulle" pysäyttäjää. Mikael teki pisteitä melkein yhtäpaljon , kuin vastustaja koko pelissä yhteensä . Pistesaldoksi tuli 40 pistettä , mutta silti Lehtosen peli näytti puolivaloilla pelaamiselta . Vaikka voitto tulikin selvin numeroin niin kokonaisuudessa Liedon peli oli aika vaisua . Toivottavasti saadaan seuraavaan turnaukseen parempi tsemppi päälle ja halu voittaa kaksinkamppailut . Myös pisteiden jakautumisiin ja ratkaisujen ottamisiin hyökkäyspäässä toivottaisiin laajempaa rintamaa.

Pisteet.

Lehtonen 40 pist.

Korpela  12

Mustonen 6

Jokinen 4

Toivonen 4

Laiho 2

Peltola 2

Häyrinen 2

Kilpeläinen 2

Seuraava turnaus Lietohallilla sunnuntaina 1.4 . Vastaan tulevat Noko ja Ura Kaarinasta. Otteluissa taas isot panokset . Kahdella voitolla varmistetaan jatkosarjan voitto ja sitä myöden saadaan final four turnaukseen tärkeä kotietu. Sarjataulukko näyttää nyt todella tasaiselta ja jopa sarjan viides taistelee vielä pääsystä neljän parhaan joukkoon. Onneksi pojat ovat nyt sen varmistaneet !

NrYlempi jatkosarjaV/TSarjapisteet
1. Lieto-Koris 8/2 16
2. FoKoPo White 7/3 14
3. Raholan Pyrkivä 5/3 10
4. RaBa 5/5 10
5. Ura Basket 4/6 8
6. Pyrintö-99 valkoinen 3/7 6
7. Noormarkun Koitto 1/7 2

 

M.K 24.3

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

10.3 Liedon turnaus

 

Turnauksesta tuli odotettua lyhyempi , koska Tampereen Pyrinnön joukkuetta ei ilmaantunut paikalle. Näin ollen pelasimme vain yhden ottelun . Liedon vastustajaksi asteli tutuksi tullut FoKoPo. Lieto oli joukkueiden aiemmissa kohtaamisista voittanut kaikki , mutta tänään tuli se tilastotappio meillekkin. Ottelun lähtökohdat olivat suotuisammat vastustajalle. Forssa oli saanut kasaan vahvan joukkueen yhdistettyään I- divarin pelurit . Liedolta puuttuivat sitten kantaviin voimiin kuuluvat Hokkanen ja Harju . 

Ensimmäinen erä alkoi Liedon kannalta tahmeasti . FoKoPo pääsikin heti nykäisemään pienoisen eron , mutta mitä pidemmälle erä eteni, niin Liedon pojat saivat juonesta kiinni ja ero saatiin kurottua kiinni. Forssa voitti erän niukasti 18-19.

Toinen erä oli sitten kotijoukkueen. Puolustus toimi kohtuullisen hyvin ja hyökkäyspäässäkin onnistuttiin suhteellisen hyvällä prosentilla. Pojat taistelivat hyvin molemmissa päissä kenttää. Tämä erä Liedolle 19-13 ja puoliajalle siirryttiin 5-pisteen johtoasemissa.

Kolmannen erän alku oli taas huono . Vastustaja pääsi useasti nopeaan vastahyökkäykseen meidän huonon hyökäyspään ratkaisun jälkeen. Muutenkin Forssan joukkue pelasi nopeatempoista peliä ja näytti siltä, että he juoksevat pojilta jalat alta. Tämä erä sitten Forssan pojille 10-18.

Neljänteen erään saatiin jälleen todella huono lähtö. Erää kului monta minuuttia , ennenkuin saatiin hyökkäyspään peli toimimaan. Forssa pääsi taas rokottamaan meitä huonosta alusta ja he pääsivät lisäämään piste eroa . Hyökkäyspäässä nähtiin huonoja ratkaisuja ja välillä näytti siltä, että jokainen yritti ratkaista pelin änkeämällä väkisin korille tai ottamalla huonosta paikkaa ratkaisun . Forssan johto venyi jo 15 pisteeseen ja oli aikalisän paikka. Otettiin aikalisällä käyttöön kokokentän prässin ja se näytti hetkellisesti purevan. Saatiin riistettyä parikin kertaa pallo vastustajan käsistä ja niistä saatiin korikin aikaiseksi . Myös parilla onnistuneella kolmeen pisteen heitolla saatiin eroa kiinni, mutta vastalahjaksi meiltä tuli pari pahaa nukahdusta , josta vastustaja sitten kuittasi meidän tekemämme korimme . Hyvä kiri ei tälläkertaa riittänyt ,vaan Forssa vei viimeisen runsaskorisen erän 21-27 ja koko ottelun 68-77. 

Ottelu ratkesi pitkälti erien huonoon alkuun , sekä vastustan kovempaan ja tasaisempaan pelaajareserviin . Pojat taistelivat ottelussa hyvin , mutta häviöstä huolimatta pojat pelasivat ihan kelpo ottelun . Vielä jäi varmistamatta jatkosarjan voitto ja sitä myötä final fourin kotietu . Mutta eiköhän sekin asia klaarata seuraavissa peleissä. Seuraava turnaus Lietohallilla su 1.4 . Toivotaan että päästään taas voittojen tielle. Vastassa NoKo sekä Ura .

Pisteet:

Lehtonen 29

Toivonen 11

Mustonen 10

Korpela 8

Laiho 6

Jokinen 4

 

M.K 10.03

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

3.3. Porin turnaus

Noormarkkulaistan oman sali oli remontissa ja siitä syystä turnaus pelattiin Porissa. Ensimmäistä kertaa koko kaudella päästiin peleihin 13 pojalla, tosin heti alkuun tuli huonoja uutisia sillä Joonas oli puolikuntoinen.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui NoKo.

1.jakso. Jakso oli suhteellisen tasainen. Lietolaiset olivat hieman unessa vielä, johtuikohan tuo aikaisesta lähdöstä ja pitkästä ajomatkasta. No jakso kuitenkin Liedolle pistein 14-8.

2.jakso. Nyt alkoi sitten Lietolaisten peli kulkemaan ja eroa alkoi vastustajaa tulemaan, ja kun puolustus toimi vielä erinomaisesti niin jakso Liedolle 21-4.

3-4. jakso. Kaksi viimeistä jaksoa sitten pyöritettiin vaihtorulettia sitten oikein kunnolla ja yritettiin säästellä voimia seuraavaan peliin. 3. jakso Liedolle 21-6 ja 4.jakso 17-6 ja näin koko ottelu 73-24. Täytyy sanoa että puolustus toimi hyvin, Lietolaisille koko ottelussa vain neljä virhettä yhteensä.

Pisteet:

Mikael :36

Ossi :15

Elias: 6

Joona :6

Konsta: 4

Samuli: 3

Tommi :2

Niko :1

Toisessa ottelussa vastaan asteli Ura joka oli saanut mukaan melkoisen hyvin porukan, heiltä löytyi pari pitkää kaveria ja muutama oikein hyvä heittäjä.

1.jakso. Peli oli vauhdikasta ja tiukkaa vääntämistä. Kummassakaan päässä ei mitään ilmaisia koreja ollut tarjolla. Ja vielä kun Lieto onnistui viime sekuntien loppu ratkaisussa jossa Joonas heitti 3.pisteen heiton sisällä niin jakso meni tasan 15-15.

2.jakso. Peli pysyi tasaisena jakso puoliväliin asti, mutta sen jälkeen Liedon peli alkoi tökkiä. Helpoistakaan paikoista ei saatu palloa sisään eikä puolustuskaan ollut enään ihan samalla tasolla. Jakso Uralle 23-14.

3.jakso. Puoliajalle yritettiin poikiin saada taas henki päälle kun eroa ei kuitenkaan ollut kuin 9 pistettä. Mutta eihän se onnistunut, sama meininki jatkui. Pallo saatiin välillä oikein hyviinkin paikkoihin mutta tuntui ettei pallo millään mene siitä korirenkaan läpi. Liekö kuitenkin alkanut hieman pojissa painamaan että kaksi peliä oli niin lähekkäin toisia. Jakso Uralle 12-8.

4.jakso. Oli ihan samanlainen kuin edellinenkin, eli mitään loppukiriä ei tällä kertaa saatu aikaiseksi ja näin ollen meidän kymmenen ottelut voittoputki katkesi. Jakso Uralle luvuin 18-12 ja koko ottelu 68-49. Mikael jaksoi hienosti taistella kahta Uran pitkää poikaa vastaan koko pelin läpi.

Pisteet:

Mikael: 23

Joonas :9

Niko:6

Elias:4

Joona:2

Konsta:2

Samuli:2

Ossi:1

Seuraava turnaus on ensiviikonloppuna 10.3. Liedonkeskuskoululla.

5.3.2012 JM


12.2. Kaarinan turnaus

Kaarinan turnauksessa vastaan asettui jo kertaalleen kohdatut Raholan Pyrkivä ja Rauma Basket.

Ensin vastassa oli Rahola.

1.jakso: Peli oli molemmilta joukkueilta ensi minuutit hermostunutta peliä ja taisaisissa merkeissä mentiin aina tilanteeseen 5-5- asti kunnes Lieto sai oman pelinsä kulkemaan ja sai näin olen pelin hallinnan itselleen. Erä Liedolle 17-7

2.jakso: Peli pysyi edelleen Liedon hallinnassa ja näin olleen ero vastustajaan venyi jakson loppuun mennessä jo 21 pisteeseen. Tilanne tauolla 40-19.

3-4 jakso: kaksi viimeistä jaksoa sitten hieman jo lepuuteltiin avain pelaajia seuraavaa ottelua silmällä pitäen, joten peli tasoittui mutta ero pysyi samana. Ja vielä kun vain seitsemällä pelaajalla liikkeellä olleista Raholalaisista kaksi otti neljännellä jaksolla viidennet virheensä niin ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kolmas jakso 14-8 ja neljäs lipsahti Raholalle 10-12. Koko ottelu Liedolle numeroin 64-39.

Pisteet:

Mikael  21

Joonas 12

Ossi  10

Elias 6

Niko 5

Erkka 4

Konsta 4

Samuli 2

 

Toisena vastaan tuli Rauma.

1.jakso: Jakso oli kaiken kaikkiaan tasaista vääntämistä puolin jos toisin, alussa Lieto pääsi suht nopeasti 5. pisteen johtoon mutta erän lopussa Rauma sai peliänsä hieman kulkemaan ja tuli tasoihin. Liedon 16 pisteestä Mikael teki 10.

2.Jakso: Jakson alussa Liedon puolustus alkoi toimimaan ja saatiinkin 9 pisteen ero, jossa pysyttiinkin pitkään. Rauma ei onnistunut korin teossa, mutta valitettavasti ei siinä onnistuttu enää mekään, hyvistä paikoista huolimatta. Ja kun Liedolle ei kelvannut eron kasvattaminen niin Rauma pääsi taas mukaan peliin, muutama nopea hyökkäys onnistuneesti päätökseen ja erätauolle mentiin Liedon 3.pisteen johdossa.

3.jakso: sama meininki jatkui kuin edellisissäkin jaksoissa, tosin tällä jaksolla Raumalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa johtoasemaankin. Aikalisän jälkeen saatiin peliin sen verran ryhtiä että jakson lopussa tilanne oli tasan.

4.jakso: jakso oli tasaista vääntämistä ihan loppuun asti, edelleen pallo laitettiin hyvistä paikoista ohi, mutta niin onneksi teki vastustajakin. Loppu huipennukseksi kun Lieto johti peliä 4 pisteellä, niin tehtiin muutama käsittämätön kohellus mutta tällä kertaa oltiin hieman onnekkaitakin että Raumalaiset eivät saaneet kuin yhden korin tehtyä ja näin voitto meille pistein 59-57. Peli ei ollut kyllä kovinkaan lähellä kauden parasta pelaamista mutta mikä tärkeintä voitto tuli ja näin ollen jatketaan edelleen ilman tappioita.

Pisteet:

Mikael 28

Joonas 12

Elias 6

Konsta 4

Ossi 4

Niko 3

Erkka 2

Seuraava turnaus pojilla on 3.3. Porissa, siellä vastaan tulevat NoKo ja Ura Basket.

13.2.2012 JM

 


 


 22.1 Forssan turnaus

 

 

 

Liedon C-poikien ylemmän loppusarjan toinen turnaus pelattiin jo tällä kaudella tutuksi tulleessa Forssassa. Aamupelissä vastaan asteli kotijoukkue FoKoPo, jossa oli kourallinen 1-divarin joukkueessa pelaavia vahvistuksia . Näin koripalloliitto suosii isoja seuroja ja pelaajia saa ottaa vahvistukseksi vaikka ikäluokkinsa ylemmistä sarjoista! Forssalla oli  alkusarjassasarjassa 2 joukkuetta ja kummassakin pelissä vastassa olivat melkein samat kasvot ... no kolmanteen kohtaamiseen tulikin sitten viisi uutta lisää .

Sitten pelin kulkuun . Erä alkoi Liedon hienoksella painostuksella . Puolustus toimi ja hyökkäyspäässä nähtiin onnistumisia . Kaksikko Lehtonen , Hokkanen vastasi suuremmaksi osaksi tämän erän Lietolais pisteistä. Lieto voitti tämän erän 15-6 .

Toiseen erään Forssa tiukensi prässiä ja se alkoi hidastamaan Liedon hyökkäykseen lähtöä. Menetyksiä ja harhasyöttöjä alkoi tulemaan pojille ja pelin hallinta alkoi siirtyä Forssan joukkueelle. Vastustaja sai helppoja koreja aikaiseksi ja heitotkin alkoivat upota tarkasti paikoista. Forssa vei tämän erän 23-17 . Erätauolle siirryttiin silti Liedon johdossa 32-29 . 

Kolmas erä oli kuin toisen erän toisto. Forssa prässäsi ylhäältä ja välillä pojilla oli suuria vaikeuksia saada edes omalta päätyrajalta pallo omien haltuun. Erä oli aika rikkonainen ja henkilökohtaisia virheitä alkoi tulla. Joukkuevirheet täyttyivät molemmilla joukkueilla ja erässä nähtiin monta vapaaheittoa joukkuevirheiden täytyttyessä . Liedolta virhevaikeuksiin joutuivat Toivonen sekä Korpela.  Forssa vei tämänkin jakson 24-17 ja siirtyi pelissä johtoon 53-49 .

Neljänteen erään lähdettiin siis tasaisissa merkeissä. Forssan johto pyöri 5 pisteen tuntumassa melkein koko alkuerän. Ottelun käännekohta nähtiin kun Forssan ainoa pitkä poika sai viidennen virheen ja sai suihkukomennuksen . Näin Lehtoselle saatiin pelattua palloa helpommin korin alle ja tilaa tuli lisää . Lisäksi muidenkin Forssalaisten virhesarakkeet alkoivat täyttymään . Lieto teki tässä erässä 8 pistettä vapareista . Lieto pääsi loppuakohden tasoihin ja meni kolmen pisteen johtoon viimeisellä minuutilla . Kun peliaikaa oli noin 10 sekunttia jäljellä , joutui vastustaja rikkomaan Lehtosta ja poika pääsi vapariviivalle . Ensimmäinen ohi , mutta joukkueen helpotukseksi toinen upposi puhtaasti sisälle. Forssan viimeinen yritys päättyi viimesekunnin hätäiseen epäonnistuneeseen kolmen pisteen heittoon.  Lieto vei viimeisen erän 15-23 ja koko ottelun luvuin 72-68 . Tämä oli jo toinen hieno voitto , jossa nousimme voittoon tappioasemista . Viimeinen erä oli voitosta huolimatta Liedolta aika koheltamista . Pallot karkailivat käsistä ja pahoja harhasyöttöjä tuli sitten aivan liikaa. Forssa sai näistä tilanteista sitten suurimman osan tämän erän pisteistään, mutta onneksi se ei heille riittäneet vaan pisteet matkasivat Lietoon. Lehtosen vahva panos oli taas voiton takeena. Myös Hokkasen heitot putoilivat mallikkaasti . Puolustus toimi kuitenkin kelvollisesti ja avut olivat kohdillaan.

Pisteet:

Lehtonen 26

Hokkanen 15

Harju 8

Korpela 8

Toivonen 7

Mustonen 5

Frang 2

Jokinen 1

 

Toiseen peliin vastaan asteli alkusarjan toisen lohkon joukkue Tampereen Pyrintö.

Pyrintö joutui antamaan jo heti alussa tasoitusta , kun he pelasivat jo toisen ottelun putkeen . Näin ollen Liedon pojat pääsivät otteluun pidemmällä huililla. Tampereen joukkue koostui muutenkin -99 syntyneistä pojista ja pituusylivoima tuli tässä pelissä esille Liedon hyväksi . Peli alkoi heti poikien komennuksella ja he ottivatkin turvallisen johdon heti ensimmäisessä erässä . Kuusi poikaa pääsi nautiskelemaan pisteistä tässä erässä. Erä meille 21-8.

Toiseen erään alettiin heti pyörittämään vaihtorulettia ja peliaikaa saivat kaikki. Samalla alkoi Liedon peli lepsuuntumaan helpon ensimmäisen erän vuoksi ? Peli kääntyi tasaisemmaksi ja Pyrintö pääsi tekemään suht helppoja pisteitä . Erä meni lopulta tasan 19-19 . Puoliajalle siirryttiin 40-27 johdossa.

Kolmanteen erään kentälle lähetettiin sitten aloitusviisikko ja eroa saatiin taas hetkessä lisää. Pyrintö ei pysynyt enää kyydissä ja erä Liedolle 23-8 .

Neljäs erä pelattiin sitten sekakentällisillä ja kaikki saivat mukavasti peliaikaa . Jakso meni päästä päähän pelailun merkeissä ja Pyrintö vei ansaitusti tämän erän nimiinsä 11-13. Lopputulos 75-48 ei jättänyt epäselvyyttä , että kuka oli kentällä parempi tänään . Ottelu ratkesi Liedon tuoreempiin jalkoihin ja vastustajan kokoeroon . Hokkanen loisti heittopelillään tässä ottelussa.  Lehtonen hallitsi korinalustaa ja pääsi jopa vaihtopenkillekkin , joka ei ensimmäisessä tiukassa pelissä toteutunut. Muuten pisteet jakautuivat tasaisesti . 

Pisteet:

Hokkanen 23

Lehtonen 17

Harju 12

Toivonen 8

Jokinen 6

Frang 4

Mustonen 2

Korpela 2

Peltola 1

Liedon pelit jatkuvat 12.2 Kaarinan turnauksella , jossa vastaan tulevat jo kerran kohdatut joukkueet RaBa sekä RaPy. 

22.1 M.K

 

 

 


 

 

 


14.1.2012 Rauman turnaus

 

Lieto-Koriksen C-poikkien ylemmän loppusarjan ottelut alkoivat Rauman turnauksella. Vastaan tulivat alkusarjan toisen lohkon joukkueet Raholan Pyrkivä sekä isäntäjoukkue Rauma Basket. Lieto-Koris sai joulutauon aikana uuden vahvistuksen , kun Hokkasen Joonas siirtyi Turun NMKY:stä Lietoon pelaamaan . 

Ensimmäiseen peliin vastaan tuli Raholan Pyrkivä Tampereelta . Ottelu alkoi heti Liedon komennuksella . Lieto teki ensimmäisen pisteen pelissä ja siirtyi ottelussa johtoon , jonka jälkeen johti ottelua alusta loppuun asti . Ensimmäinen erä oli kylläkin tasaista pelailua ja koreja tehtiin tasaiseti molempiin päihin. Lieto pelasi tämän jakson varmemmin ja puolustus toimi hyvin. Kun hyökkäyspäässäkin onnistuttiin mukavasti , pääsi lieto johtoasemissa 16-9 toiseen erään. Lehtonen ja Hokkanen vastasivat tämän jakson lietolaisten pisteistä .

Toinen erä kulki melkein samoilla kaavoilla kuin ensimmäinenkin . Lieto hallitsi kenttätapahtumia ja ei antanut vastustajille mahdollisuutta nousta taistelemaan ottelun voitosta . Hyvä puolustus jatkui ja erä Liedolle 16-6.  Tässä erässä jopa 5 poikaa pääsi nauttimaan pisteistä . Puoliajalle siirryttiin Liedon turvallisessa johtoasemassa 32-15 .

Kolmanteen erään ei pelitapahtumiin juuri muutosta tullut . Lieto määräsi pelin tahdin ja eroa saatiin lisää . Eron kasvettua päästiin myös peluuttamaan kaikkia poikia . Tämä jakso Liedolle 18-7.

Neljänteen erään annettiin sitten peliaikaa vähämmän pelanneille ja samalla huiliaikaa alussa taistelleille pojille . Tämä näkyi heti hyökkäyspään ja puolustuspään pelissä. Korintekopaikan luominen oli kovan työn takana , mutta pääasia oli , että pojat saivat hyvää pelikokemusta . Erä Raholalle 9-14 . 

Ottelu päättyi Liedolle selvänumeroisesti 59-36 . Voiton takeena oli hyvä ja tasapainoinen joukkuepeli molemmissa päissä kenttää. Lehtonen dominoi kenttätapahtumia molemmissa päissä ja teki Liedon pisteistä 26 . Muuten pisteet jakautuivat mukavasti lähes kaikille pelanneille pojille. Hokkasen tulikaste Lieto-Koriksen paidassa sujui myös mallikkaasti . 

pisteet:

Lehtonen  26

Hokkanen 12

Harju 12

Toivonen 3

Jokinen 2

Korpela 2

Laiho  2

 

Toiseen otteluun vastaan asteli kotijoukkue RaBa . Oli ennakkoon tiedossa , että ottelusta tulisi vaikeampi ja tasaisempi . Raballa oli kentällä selvä pituusylivoima, joka näkyi selvästi levypallopelissä .Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä muuten. Lieto onnistui hyvin hyökkäyspäässä , mutta puolustuksessa tuli sitten vaikeudet vastaan . Rauman poikien ohiheitot päätyivät yleensä vastustajan pitkien poikien käsiin , josta he sitten nostivat pallon kori alta pussiin . Tämän jakson vei Rauma pistein 17-14.

Toinen jakso kulki samoilla raiteilla kuin ensimmäinenkin . Ero venähti pahimmillaan 16 pisteeseen , mutta mitä pidemmälle erä kului,niin saatiin eroa vähän kurottua kiinni . Erä Raumalle 10- 15 ja erätauolle siirryttiin RaBan johtoasemassa 33-24. 

Erätauolla saatiin sitten pojille jostain revittyä taistelutahtoa ja pelin luonne muuttui täysin. Rauman pitkät pojat saatiin kuriin agressiivisella puolustuksella . Tämä erä oli normaalia runsaskorisempi erä . Pisteitä tehtiin molempiin päihin melkei tasatahtia . Onneksi hyökkäyspäässä saatiin onnistumisia suhteellisen hyvällä prosentilla ja kun puolustus toimi tilanteisiin nähden paremmin niin tämä erä Liedolle niukasti 20-17. 

Viimeiseen erään lähdettiin Rauman johdossa 49-44.  Tämä erä olikin sitten ehkä Liedon parhaimpia tällä kaudella. Kuppi kääntyi totaaliseti Liedolle. Lehtonen sekä Harju jaksoi painia isoja poikia vastaan tosi mallikkaasti ja pitivät pojat irti pallosta. Myös muidenkin asenne oli kentällä kohdallaan. Puolustuspäässä oli vähän onneakin, kun Raumalaiset nostelivat korin alta monesti ohi , mutta ehkä sekin johtui kovemmasta puolustuksesta . Erä muuten oli vähäkorinen ja lopussa oltiin 5 pisteen johdossa pitkän aikaa . Loppua kohden alkoi myös näkyä tiukan pelin paineet. Molemmissa päissä tuli jokunen helppo menetys sekä hyökkäyspäässä turhan hätäisiä ratkaisuja. Onneksi eivät Raumalaisetkaan onnistuneet korin teossa. Viimeisessä hyökkäyksessä pelattiin sitten pelikello loppuun ja varmistettiin komea voitto lukemin 57-52 . Viimeinen erä Liedolle 13-3 . 

Ottelu ratkesi lopulta erätauolla saatuun taistelutahtoon sekä onnistuneeseen pelitaktiikkaan . Lehtonenkin joutui tässä pelissä aivan uuden tilanteen eteen , kun vastassa oli kolme pidempää poikaa . Hyvin Lehtonen jaksoi painia korin alla suurilla peliminuuteilla ja teki samalla 26 pistettä . Myös Harjulle saatiin jostain puolustuspäähän asennetta ja poika onnistui hyvin päätä pitempää poikaa vastaan puolustamaan . Toivonen onnistui tässä ottelussa paremmin korinteossa ja oli tärkeä lenkki hyökkäyspäässä. Jokinen toi palloa ylös mallikkaasti , vaikka pari pahaa pallonmenetystä tulikin viimeisessä erässä. Positiivinen asia oli myös, että 7 poikaa pääsi pisteitä nakuttamaan näinkin kovassa pelissä. Ottelu oli varmaan katsojille viihdyttävän jännä , mutta valmentajien mielestä vähän turhankin . Onneksi yö on nyt nukuttu ja verenpaineet saatu laskettua normaalille tasolle ! Hyvä pojat , mahtava taisteluvoitto !!!!

Pisteet:

Lehtonen 26

Toivonen 11

Hokkanen 6

Korpela 6

Frang  2

Jokinen 2

Harju 2

Ottelut jatkuvat taas su 22.1  tutuksi tulleessa Forssassa . Vastassa FoKoPo sekä Tampereen Pyrintö . 

M.K 15.1

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

4.12.2011 Forssan turnaus

Lieto-koris matkasi alkulohkon viimeiseen turnaukseen Forssaan jossa
vastaan asettuivat FoKoPo Blue ja Korihait P99.

Ensimmäinen jakso FoKoPo:a vastaan oli pojilta yksi kauden parhaista,
hyökkäyspään peli toimi ja saatiin tehtyä 22 pistettä, tosin pisteistä
vastasi kaksi poikaa Mikael 15pts ja Elias 9 pts ja siihen lisäksi kun
puolustus toimi hyvin niin vastustajien oli tyytyminen 6 pisteeseen.

Toinen jakso oli sitten täysin päinvastainen,, FoKoPo siirtyi
paikkapuolustukseen ja jostain syystä tämä tuotti meidän pojille ongelmia,
lisäksi ensimmäisellä jaksolla hyvin toiminut puolustus oli ajoittain
täysin hakoteillä. Jakso FoKoPo:lle 17-12.

Kolmas jakso oli melko tasaista pelaamista, hyökkäyspään onnistumiset oli
vähissä puolin jos toisin. Meidänkin puolustus onneksi toimi taas. Jakso
meille 12-8.

Neljäs jakso oli sitten Lieto-koriksen , puolustus toimi edelleen ja nyt
saatiin jalkoihin taas vauhtia ja hyökkäys päähän  myös onnistumisia.
Jakso meille 20-9. Ja koko ottelu luvuin 66-40.

Pisteet:

Mikael: 29pts
Elias:  17pts
Ossi:  9pts
Niko:  4pts
Konsta: 4pts
Samuli: 3pts


Jälkimmäisessä pelissä vastaan tuli Korihait P99. Ensimmäisen jakson alku
oli pojilta tosi halutonta  peliä. Kentällä mentiin puolivaloilla ja
lyhyemmät Korihain pelaajat veivät suurimman osan levypalloista. Tilanne
oli 11-6 vatustajille kun oli aikalisän paikka. Poikia piti herätellä ja
saada oikea asenne päälle. Tämä auttoi ja jakso meille lopulta pistein
20-15.

Toinen jakso oli sitten koritehtailua, omaankin päähän tuli turhankin
paljon pisteitä mutta jos itse saadaan tehtyä 34 pistettä yhdellä jaksolla
niin ei hirveän tyytymätön  voi olla ja kun vielä useampi poika sai
onnistumisia, yhteensä 6 eri poikaa vastasi tämä jakson pisteistä. Jakso
34-17.

Kolmas ja neljäs jakso oli sitten hieman jo pelkästään pelailua. Ja
saatiinpa ainakin vähemmän peliaikaa normaalisti saaville pojille taas
arvokasta pelikokemusta. Kolmas jakso 23-15 ja neljäs 17-6. Ja koko ottelu
meille numeroin 94-53.

Pisteet:

Mikael: 42pts
Elias:  15 pts
Ossi:   14pts
Konsta: 9pts
Samuli : 6pts
Niko: 6pts
Tommi: 2pts

Hieno lopetus hyvin menneelle alkusarjalle, tuloksena 2.sija ja näin ollen
pelit jatkuvat kevätkaudella ylemmässä jatkosarjassa.

JM 5.12.2011

 

 


 

 27.10 Forssan turnaus

 


Alkusarjan toiseksi viimeinen turnaus pelattiin Forssassa , jossa vastassa olivat sarjaa puhtaalla pelillä johtava RaiPS ( raisio) sekä kärkipäässä majaileva FoKoPo White .

 
RaiPS peli alkoi heti ennakkosuosikin hallinnassa. Koko viikon harjoiteltu paikkapuolustus ei jostain syystä hidastanut raisiolaisia hyökkäyspäässä ,vaan heitot upposivat hyvällä prosentilla . Raisio löysi helposti Liedon paikkapuolustuksen heikot kohdat ja upottivat vapaista heittopaikoista pallot pussin pohjalle. Ensimmäinen jakso selvästi raisiolle 26-12 .

 
Toisessa erässä jatkettiin vielä paikassa pelaamista . Pojille paikassa pelaaminen ja siellä liikkuminen oli sen verran vielä uutta, että parannusta ei juurikaan ensimmäiseen erään tullut, niin Raisio pääsi jatkamaan helppojen korien tekemisiä . Liedon hyökkäys sujui ihan kauden mittaan tutuksi tulleella tavalla. Mikaelin perusvarmaa pelaamista , sekä Ossilta hyviä ajoja korille. Toinen er