Lieto-Koris.net

Turnaus- ja peliraportit 2010-2011

 


 

27.3 Forssa


Lieto-koriksen C-poikien viimeinen peli pelattiin Forssassa. Otteluun saatiin vain 7 poikaa kasaan,mutta hyvin pojat jaksoivat taistella loppuun asti . Forssalla oli pari poikaa kokoonpanossa, jotka pelaavat myös C-junnujen SM-sarjassa. Ottelu alkoi liedon komennuksessa. 1 erän pisteistä vastasi  Ossi Harju 9 pist ja Mikael Lehtonen 6 pist. Erä päättyi liedolle 7-15 . Toinen erä olikin sitten kotijoukkueen. Erä oli tasainen ja koreja tehtiin tasatahtiin, mutta forssa vei 14-10 tämän erän.

Kolmas erä oli sitten taas kovin nihkeää. Palloja ei saatu pussin pohjalle edes korin alta ja kun forssan pojat onnistuivat hyökkäyspäässä kohtalaisesti voittivat he ansaitusti erän pistein 26-14. Tilanne oli ennen viimeistä erää forssalle 47-39 . Viimeiseen erään saatiin hyvä alku . Pojat saivat hyvän hengen päälle ja taistelutahtoa löytyi nyt puolustuspäässä jokaiselta. Forssa joutui huonoista paikoista ottamaan ratkaisuja ja heiltä tuli nyt kovan puolustuksen ansiosta myös paljon harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä .

Hyökkäyspäässä onnistuttiin nyt myös hyvällä prosentilla . Samalla saatiin piste-pisteeltä kurottua ero kiinni. Kun erää oli jäljellä pari minuutti, upotti Elias Toivonen 2 pisteen heiton pussin pohjaan ja tilanne oli 59-60 liedolle . Viimeiset minuutit puolustettiin kovaa ja siksi jäi forssan pojat ilman lisäpisteitä. Ratkeisevat pisteet upotti Harju . Harju ajoi korille ja pallo pussiin ja bonukseksi tuli vielä vapari, jonka hän upotti mallikkaasti sukan pohjaan.Viimeisillä hetkillä pallo poltti molempien joukkueiden käsissä , mutta onneksi forssa ei saanut enää montaa korinteko tilannetta aikaiseksi . Viimeinen erä Lieto-korikselle 12-24 . Ottelu päättyi liedon voittoon pistein 59-63.

Liedon pisteistä suurimman osan tekivät Lehtonen ja Harju. Molemmat nakuttivat 23 pistettä mieheen. Lehtonen rohmusi käsiinsä myös paljon tärkeitä levypalloja ja häneltä nähtii myös monta näyttävää  torjuntaa. Mustosen veljekset Samuli (7) pist. ja Aleksi(6) pist. avustivat joukkuetta omalla panoksellaan. Elias Toivonen ei tänään päässyt omalle tasolleen, mutta teki (2) pist. tärkeään kohtaan. Konsta Jokinen jäi tänään myös vain kahteen pisteeseen . Konstan pallon ylöstuonti oli ottelussa varmaa ja taidokasta. Niko Korpela jäi ilman pisteitä, mutta hän teki arvokasta työtä puolustuspäässä.

Tasainen ottelu ratkesi liedolle viimeisen erän mahtavaan nousuun ja todella hyvään puolustuspelaamiseen. Tämä oli samalla kauden viimeinen sarja ottelu. Alemman loppusarjan saldoksi jäi 3 voittoa ja 4 tappiota. Lieto-Koris kohtaa vielä Kaarinan Uran harjoituspelissä, joka pelataan ke. 13.4 Lietohallilla. Kaikki mukaan kannustamaan !

27.3.2011  M.K

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

5.3.2011 Loimaan turnaus

 

Aluksi todella suuret kiitoksen Frangin Arille joka toimi tässä turnauksessa joukkueen huoltajana.

 

Ensimmäisenä vastaan asteli NoKo. NoKo oli liikkeellä pelkästään seitsemällä pelaajalla ja heillä oli alla jo tiukka ottelu LoKoKo:a vastaan, joten tarkoitus oli lähteä heti alusta asti pitämään vauhtia. Mutta toisin kävi, ensimmäinen jakso oli hidasta ja tahdotonta pelaamista, vastustaja vei kaikki irtopallot ja hallitsi peliä. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli 22-12 NoKolle.

Toisella jakson alku näytti hyvältä, pojat juoksivat muutaman nopean ja ero kaventui, mutta sitten palattiin takaisin samaan tahtiin kuin ensimmäisellä jaksolla. Onneksi Ossi teki 14 pistettä tällä jaksolla, joten puoliajalla tilanne oli vain 35-29 NoKolle.

Kolmannella jaksolla yksi NoKon pelaaja loukkasi itseään sen verran että joutui joksikin aikaa pois kentältä ja NoKo joutui pelaamaan  neljällä pelaajalla. Tästähän Liedon peli meni sekaisin ja NoKo teki muutaman helpon korin. Oli aikalisän paikka ja tämä onneksi auttoi. Pojat alkoivat juoksemaan ja pelaamaan sitä nopeaa peliä mitä olis tarkoitus pelata heti alusta asti ja lisäksi Konstan pallollisen prässi tuotti tulosta joten jakson loputtua Lieto oli siirtynyt kahden pisteen johtoon. 

Näljännen jakson alussa koreja tehtiin vuoronperään molempiin päihin, kunnes Lietolaiset saivat omaan puolustuspäätään hieman tiiviimmäksi ja hyökkäykseen lähdöt vielä nopeammaksi, joten ottelun lopussa voittajasta ei ollut epäselvää. Lopputulos Liedolle 82-68. Loistava nousu pojilta huonon alun jälkeen ja loistavaa venymistä joka pelaajalta. Mainitsemisen arvosia asioita on vielä  Ossin 38 pistettä  ja lisäksi Tommin aivan mahtava peli (14 pistettä).

Pisteet:

Ossi Harju 38pts

Elias Toivonen 16 pts

Tommi Frang 14 pts

Konsta Jokinen 7 pts

Aleksi mustonen 3 pts

Niko Korpela 2 pts

Roope Heikkilä 2 pts

 

Toisessa ottelussa vastustajaksi asettui kotijoukkue LoKoKo. Ensimmäinen jakso oli kahden väsyneen joukkueen taistelua, jossa ei suurempia hienouksia tarjottu. Lukemat LoKoKo:lle 12-7.  Eikä toinenkaan jakso tuonut parannusta Liedon peliin. Vastustajien ollessa hieman isompia ja fyysisempiä jäi melkein kaikki levypallot heille. Lisäksi heidän puolustus sai pidettyä meidän pojat kauempana korista ja kun heitto ei uponnut niin tilanne puoliajalla oli LoKoKo:lle 32-21.

Kolmannen jakson alussa sitten vastustajat sai repäistyä 8 pistettä lisää eroa. Oli taas aikalisän paikka, ja siirtyminen paikkapuolustukseen. Tämä auttoi sen verran ettei lisää eroa enään tullut, tosin ei se enään pienentynytkään. Jakson lopussa nähtiin ehkä koko kauden hienoin kori, Eliaksella oli pallo melkein puolessa kentässä ja ei muuta kuin katse  katsomoon ja hookheitto kohti koria ja sinnehän se upposi sukkana summerin soidessa ajan loppumisen merkiksi.

Viimeisen jakson alussa yritettiin vielä saada kirivaihde päällä mutta se ei kuitenkaan oikein onnistunut ja jakson loppu oli sitten vain pelailua. Ottelun parasta antia oli Eliaksen hieno heitto ja mutenkin hyvä peli ja Aleksin pari hienoa ajoa korille. Lopputulos LoKoKolle 63-46.

 

Pisteet:

Elias Toivonen 17pts

Aleksi Mustonen 10 pts

Konsta Jokinen 8 pts

Ossi Harju 7 pts

Roope Heikkilä 2 pts

Samuli Mustonen 2 pts

 

JM 6.3.2011

-------------------------------------------------------------------------------

12.2.2011 Kaarinan turnaus

Turnauksen ensimmäiseen peliin asteli kotiturnauksen isäntä Ura Basket. Tiedossa oli kahden tasaväkisen joukkueen kohtaaminen. Ensimmäinen erä oli tasapuolista kamppailu, joka kääntyi lopulta kotijoukkueelle 18-12. Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä , mutta Ura oli hitusen parempi luvuin 11-9. Kolmannessa erässä alkoi taas tällä kaudella niin tutuksi tulleet alokasmaiset virheet. Pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli aivan liikaa ja kun korintekokin oli vaikeaa vei Ura jakson 15-6.

Neljäs jakso jatkui samoissa merkeissä . Ura pääsi päättämään korit joko liedon pallonmenetyksistä tai sitten liedon askelvirheiden sun muiden rajarikkojen avustuksella. Neljäs jakso Uralle 16-11 ja koko ottelu luvuin 60-38. Ottelu olisi ollut voitettavissa paremmalla 3:n ja 4:n jakson pelailulla. Ottelu ratkesi Uran tasaisempaan pelaajakaartiin ja vähäisempiin virheisiin. Myös korinteko oli lietolaisille tässä pelissä hankalaa. Ossi Harju teki ainoana lietolaisena yli 10 pistettä .

Ossi Harju 17p

Konsta Jokinen 8p

 

Lieto-Koris - TaNMKy

Heti toiseen peliin saatiin vastaan TampereenNMKy . Tampereen pelaajamateriaali oli selvästi pienikokoisempi ja näin saatiin etua pituusylivoimasta. Ottelu alkoikin rullaamaan heti liedon kannalta mallikkaasti ja kun tampereen pojilla tuotti hankaluuksia saada pallo korin alle ja heitotkaan eivät pudonneet ,niin lieto voitti erän murskaavasti 34-5.

Toinen erä meni samoilla kaavoilla ja erä liedolle 25-10. Puoliajalla kun ottelu oli jo käytännössä ratkennut, niin saatiin jokaiselle pojalle tasaisesti minuutteja ja lisää pelikokemusta. Kolmas jakso meni liedolle 25-10 ja neljäs 26-10 . Ottelu päättyi liedon murskavoittoon 110-35. Ottelun positiivisimmät asiat olivat, että kaikki saivat hyvin peliaikaa ja kaikki pojat pääsivät pisteiden makuun. Mutta ehkä mukavin asia oli ,että pojat saivat sen kauan odotetun voiton !!!

Ossi Harju 27p

Mikael Lehtonen 24p

Elias Toivonen 20p

Konsta Jokinen 17p

Tommi Frang  7p

Niko Korpela  5p

Aleksi Mustonen 4p

Otto Peltola 4p

Samuli Mustonen 2p

 

12.2.2011   M.K

 

-------------------------------------------------------------------------------

Kotiturnaus 15.1.2011

 

Lieto-Koris - RaBa

Alemman loppusarjan avausturnaus pelattiin Liedon Keskuskoululla, jonne ensimmäiseen peliin vieraaksi saapui RaBa Raumalta, joka oli omassaan lohkossaan syksyllä päässyt melkein ylempään loppusarjaan. Peli alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja pisteitä tehtiin tasatahtiin. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli Lieto-korikselle 16-12. Sitten oli vuorossa toinen jakso joka on ollut meillä kauden aikana tosi vaikea, tällä kertaa se ei ollut niin huono kuin aikaisemmissa peleissä vaikka vastustaja veikin sen jakson 10-19, eli puoliajalla eroa oli 5 pistettä vastustajien hyväksi. Tuo olikin koko pelin aikana suurin johto mitä kummallakaan juokkueella oli.

Kolmas jakso oli taas parempi meiltä ja viimeisen jakson alussa johdimme peliä pisteellä. Viimeinenkin jakso oli erittäin tasainen ja voitto olisi voinut mennä kummalle tahansa joukkueelle, valitettavasti se tällä kertaa meni vieraille. Kokonaisuutena poikien peli oli ehdottomasti tämän kauden paras peli. Puolustus toimi paremmin kuin aikaisemmin ja hyökkäyspäässäkin saatiin välillä oikein näyttävien kuvioiden päätteeksi koreja. Lopputulos 52-55.

Pisteet:

Mikael Lehtonen  20pts

Ossi Harju            18pts

Samuli Mustonen    6pts

Aleksi Mustonen     6pts

Elias toivonen         2pts

 

TuNMKY Heat - Lieto-Koris

Toisessa ottelussa vastaan asettui TuNMKY Heat. Ei ollut mikään yllätys että Heat aloitti pelin prässäämällä ylhäältä asti, tällä kertaa pojat kuitenkin onnistuivat paremmin sen purkamisessa eikä peli ratkennut siihen, vaikka ensimmäinen jakso menikin vieraille numeroin 19-12. Jos ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta hermoilua niin toinen jakso oli vielä hirveämpi. Toista jaksoa kuvaa varmaan parhaiten se että siinä jaksolla tehtiin enemmän askelvirheitä kuin pisteitä. Puoliajalla tilanne oli vieraille 25-18.

Kolmannella jaksolla näytti hieman siltä että meidän pojilla alkoi jo hieman päivän rasitukset painamaan jaloissa ja vieraiden pitkät pojat kahmivat melkein kaikki levypallot, joten kolmannen jakson jälkeen ero oli jo 18 pistettä vieraille. Viimeinen jakso oli sitten vähän sitten jo pelilun oloista peliä ja lopputulos vieraille 66-43. Toisestakin tappiosta huolimatta tämäkään peli ei ollut huono vaan pojat pelasivat syksyn peleihin verrattuna hyvin.Harmi vaan ettei kovaa työtä tällä kertaa palkittu, mutta samalla ilmeellä kun palaamme jatkossakin niin varmasti voittosarakkeeseenkin saadaan vielä merkintöjä.

 

 

Pisteet:

Ossi harju           16pts

Mikael Lehtonen 14pts

Elias Toivonen     13pts


JM 16.1.2011

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Uudenkaupungin turnaus 28.11

Lieto-Koris - TuNMKy Heat

Turnauksen toisessa pelissä kohtasivat joukkueet,jotka eivät olleet vielä pistetilään avannut. Ottelu alkoi liedon poikien kannalta huonosti. Taistelutahto oli jäänyt pukukoppiin ja Turku käytti tuon notkahduksen armotta hyväkseen. Paljon tuli pallonmenetyksiä ja alokasmaisia virheitä ja halu voittaa kaksinkamppailut olivat kadoksissa.Turku vei erän nimiinsä ansaitusti 27-7 . Toiseen erään vaihdettiin melkein koko kentällinen ja se näytti tuovan taas liedon mukaan peliin. Saatiin puolustus toimimaan paremmin ja hyökkäyspääkin toimi jokseenkin paremmin. Lieto vei erän lukemin 18-8 ja samalla päästiin 10 pisteen päähän turusta.

Kolmas erä oli taas huonoa lietoa.Pallonmenetykset näyttelivät taas suurta osaa tässäkin erässä. Turku vei ansaitusti erän 30-10 ja tarrasi kiinni ottelun voitosta. Neljäs erä oli  molemmilta joukkuileta pelailua ,eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Lieto jaksoi vielä puristaa ja voitti erän 13-8 . Liedon pojista ottelun parhaimmistoa oli Mikael Lehtonen, joka jaksoi puurtaa ja taistella molemmissa päissä kenttää omalla tasollaa.

PISTEET:

Mikael Lehtonen    19 pist.

Konsta Jokinen      11 pist.

Ossi Harju              9 pist.

Robert Heikkilä      3 pist.

Aleksi Mustonen    2 pist.

Tommi Frang         2 pist.

Samuli Mustonen   1 pist.

  

Lieto-Koris - Korihait - 98

Toiseen otteluun saatiin vastaan kotiturnauksen isäntäjoukkue korihait. Oli jo ennen ottelua tiedossa,että ugi lähtisi peliin korkealla mies prässillä. Siitä ei ollut nyt apua,vaan prässi puri tehokkaasti liedon peliin. Pallon saaminen peliin ja vieminen puoleen kenttään oli liian hidasta ja sen johdosta tuli paljon pallonmenetyksiä. Ne ugin pojan käytti tehokkaasti hyväksensä ja veivät erän murskaavasti 27-7.

Sama tahti jatkui toisessa erässä ja jakso ugille melkein samoin lukemin kuin ensimmäinenkin 33-7 . Kolmannessa erässä isäntäjoukkue löysäsi prässiä ja liedon pojat pääsivät helpommin vastustajan kenttäpuoliskolle. Samalla siirryttiin paikkapuolustukseen , mutta se ei sekoittanut vastustajan peliä . Erässä nähtiin akselilta Jokinen- Lehtonen pari näyttävää yhteispeliä, jotka johtivat helppoihin koreihin. Kolmas erä liedolle 16-11.

Neljännessä jaksossa korihaiden pelaajien heitot löysivät mallikkaasti korisukan pohjan. Liedon pojilta tuli taas helppoja menetyksiä ja alokasmaisia virheitä. Viimeinen jakso ugille 25-13 ja koko ottelu pistein 98-43. Korihaiden voiton takasi pelin alussa tehokas mies prässi sekä voitontahto kaksinkamppailuissa. Ottelussa nähtiin Ossi Harjulta tukku hyviä ja röyhkeitä ajoja vastustajan korille. Mikael Lehtonen pelasi taas kohtalaisen ottelun ja Konsta Jokiselta nähtiin monta hyvää pallon ylöstuontia ugilaisten prässistä.

PISTEET:

Ossi Harju             15 pist.

Mikael Lehtonen   11 pist.

Niko Korpela          8 pist.

Konsta Jokinen      6 pist.

Tommi Frang         2 pist.

  

28.11 M.K

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

TuNMKY Blue - Lieto-Koris (13.11.)

Lieto-Koris vietti lauantai illan Luolavuorenkoululla TuNMKY Bluen vieraan. Lieto-Koris saapui paikalla hieman vajaamiehisenä, mutta sillä ei ollut ottelu tuloksen kannalta merkitystä, sillä TuNMKY oli tyly isäntä ja antoi meidän pojille oppitunnin koripallon pelaamisesta. Heti alusta asti kokokentän prässiä harjoittanut TuNMKY hallitsi peliä mielin määrin, varsinkin kun alussa muutaman hyvä prässin purun seurauksena Lietolaisten ylivoimahyökkäyksiä ei onnistuttu päättämään onnistuneesti.

Lisää ikäviä uutisia tuli Lietolaisille kun toisessa erässä Mikael sai ns. puujalan eikä pystynyt jatkamaan peliä. Puoliajalla valmentajat päättivät siirtyä paikkapuolustukseen, eikä se ainakaan huonompi valinta ollut kuin miesvartionti. Mutta loppunumeroihin 105-21 ei tälläkään muutoksella ollut mitään vaikutusta. Mutta jotain positiivistakin pelistä sentään löytyi, Santeri Aaltonen teki uransa ensimmäiset pisteet (4pts) sekä yhden oikein komean blokin.

14.11.JM______________________________________________________

Salon turnaus 31.10

VilpasII - Lieto-koris

Ensimmäiseen peliin liedon poikia vastaan asteli kotijoukkue Vilpas II .  Ensimmäinen erä meni vastustajan tunnustelemiseen . Jakso oli tasainen , mutta meni lopulta salolle 11-6 . Kotijoukkueen fyysisempi peli ja paremmat heitot alkoivat näkyä toisessa erässä. Salo vei jakson 21-10 . Sama tahti jatkui pelin loppuun asti. Liedon poikien korinteko tilanteet olivat harvoissa ja pisteet tulivat kovan työn tuloksella. Salo oli tässä pelissä selvästi fyysisempi ja taidokkaampi joukkue . Myös salon poikien heitot olivat luokkaa parempia ja löysivät korisukan pohjan helpommin. Lopputuloksesi tuli runsaspisteinen voitto salolle luvuin 77-33 .

Liedon pisteentekijät Vilpas pelissä:

Mikael Lehtonen 12

Elias Toivonen 8

Konsta Jokinen 4

Aleksi Mustonen 4

Erkka Kilpeläinen 2

Roope Heikkilä 2

Joona Laiho 1

Lieto-koris - UraBasket II

Turnauksen toiseen peliin saatiin vastaan Kaarinan UraBasket. 1 erä oli jälleen tasaista vääntöä . Hyökkäyspäässäkin nähtiin nyt liikkuvampi liedon joukkue . Ura vei 1 erän nimiinsä 15-19. Toisessa erässä tuli taas paljon pallonmenetyksiä ja vaikeista paikoista ratkaisuja ja erä uralle 6-15 . Kolmannessa erässä liedon pojilla oli taas paljon parempaa tsemppiä ja hienoja koriinjohtavia syöttöjä, joista saatiin kori aikaiseksi . Hyvän jakson ansiosta 18-15 päästiin jo 10 pisteen päähän uralaisista. Viimeisessä jaksossa alkoi väsymys painaa. Tuli taas paljon turhia pallonmenetyksiä ja helpoista paikoista ei saatu palloa koriin. Ura vei jakson nimiinsä 12-18. Lopputulos 51-67 .

Pisteet:

Mikael Lehtonen 22

Ossi Harju 9

Konsta Jokinen 6

Elias Toivonen 6

Erkka Kilpeläinen 3

Samuli Mustonen 3

Joona Laiho 2

 M.K

________________________________________________________

C-poikien kauden ensimmäinen turnaus pelattiin 9.10 Lietohallilla. Vieraksi saapuivat RaiPS sekä PeU-Basket. 

Lieto-Koris-RaiPS: Molempien joukkueiden otteista huomasi että kyseessä oli kauden ensimmäinen sarjapeli. Molemmat joukkueet teki paljon helppoja virheitä ja pisti palloa ohi helpoista paikoista . Valitettavasti RaiPs oli se joukkue joka sai oman pelin lähemmäs omaa tasoa ja vei ottelun nimiinsä.

Tulos : 36-49

pisteet/levypallot:

Mikael Lehtonen  :17/18

Ossi Harju           : 11/9

Elias Toivonen     : 6/2

Erkka Kilpeläinen : 2/1

 

PeU-Basket- Lieto-Koris: Liekö vieläkin poikia vaivannut kauden avaus jännitys sillä peli oli edelleen kaukana siitä mitä pojat osaa. Liike puuttui ja kaksintaisteluissa oltiin vaisuja. Tästä johtuen Perniö pääsi heti alussa helposti repäisemään 10 pisteen etumatkan. Puoliajalla tilanne oli 32-16 Perniölle. Lieto-Koriksen joukkue kävi erätauolla pukukopista hakemassa uutta puhtia peliin, ja jotain sieltä taisi mukaan jäädäkkin, sillä seuraava jakso Lieto-Korikselle numeroin 25-16,ja näin oltiin taas pelissä mukana. Parhaimmillaan oltiin vain muutaman pisteen päässä vastustajasta ,mutta ihan ei kiri riittänyt ja näin ollen voitto Perniölle.

Tulos: 62-55.

 

Pisteet/levyrit:

Mikael Lehtonen   :23/15

Ossi Harju            :14/11

Konsta Jokinen    :6/3

Erkka Kilpeläinen :6/2

Aleksi Mustonen  :2/13

Elias Toivonen     :2/7

Niko Korpela        :2/0

 

10.10.2010 JM

________________________________________________________________