Lieto-Koris.net

Miesten II-joukkue

Lieto-Koriksen miesten kakkosjoukkue koki jonkinasteisen muodonmuutoksen, kun kesän harjoituskauden aikana kävi selväksi, että kolmosdivarissa pelannut edustusjoukkueemme hajoaa ja osa sen pelaajista jää vaille peliseuraa. Ratkaisuvaihtoehtoja pohdittiin melko pitkään ja hartaasti, mutta lopulta päädyttiin siihen, että viitosdivarissa tehokasta (?) jälkeä tehnyt kakkosjoukkueemme saa täydennysmiehiä riveihinsä. Hieman arvelutti muun muassa se, miten nuoret tulokkaat kestävät ja pärjäävät kokeneiden ja kovakuntoisten ikämiestemme joukossa, mutta riski päätettiin kuitenkin ottaa.

Tätä kirjoitettaessa, kun pelikautta on jäljellä enää yhden ottelun verran, voidaan kuitenkin todeta, että kauden alkua sävyttänyt epävarmuuden tunne ja epätietoisuus sumuverhon takana häämöttävästä koripallotulevaisuudesta on väistynyt ja kevätaurinko loistaa ehkä kirkkaammin kuin osattiin kuvitellakaan. Lieto-Koriksen viitosdivarijoukkueen perinteinen tavoite, sarjapaikan säilyttäminen, tullaan jälleen saavuttamaan. Itse asiassa, vähintään kolmas sija sarjassa on jo varmistettu, joten voidaan väittää, että tavoitteemme taidetaan jopa ylittää reippaanlaisesti.

Lieto-Koriksen viitosdivarijoukkueen kuopus on, vielä hetken aikaa peruskoulua käyvä, tarvasjokelainen Ossi Muhonen, mutta muutoin pelaajistomme koostuu ainakin jo jonkin verran ikääntyneemmistä herrasmiehistä. Kokonaisuus on kuitenkin ollut perin toimiva, sillä ainoastaan kolmen ottelun päätteeksi olemme joutuneet poistumaan pelipaikalta päät lievästi painuksissa, tappion karvas kalkki huulilla. Pelillisesti kauden kohokohtia ovat olleet mm. huikea nousu reilusta tappioasemasta voittoon, turkulaista GMBT:tä vastaan pelatussa trillerissä sekä pitkään ja hartaasti odotettu kohtaaminen LoKoKon kolmosjoukkueen kanssa, joka sekin jännittävien vaiheiden jälkeen päättyi lietolaisjuhliin. ”Ykkösen täydennysmiehistä” Jani Virta on ollut tärkeässä roolissa, varsinkin hyökkäyspään ratkaisuja tehtäessä, mutta kauden edetessä myös Saku Koskilahti ja Henri Skyttä ovat entistä enemmän olleet joukkueellemme iloksi ja hyödyksi. Puolustusspesialisti Heikki Rintala jaksaa edelleen yllättää kolmen pisteen heitoillaan sekä NBA –syötöillään ja sentteri Jussi Auvisen korilevyn takaa, miinuskulmasta suorittama kääntöhyppyheitto on varsinkin harjoituksissa löytänyt oikean osoitteen useastikin. Myös muut vanhat herrat (Posiota unohtamatta) ovat väläytelleet osaamistaan aina silloin tällöin.

Lieto-Koriksen miesten kakkosjoukkueessa ovat tällä kaudella pelanneet: Jussi Auvinen, Teppo Vähä-Mäkilä, Esa Reunamo, Saku Koskilahti, Heikki Rintala, Heikki Lempiäinen, Jani Virta, Esa Rajamäki, Tomi Posio, Ossi Muhonen ja Henri Skyttä.