Lieto-Koris.net

Minipojat II divisioona

Lieto-Koriksen minipoikien joukkuetta lähdettiin rakentamaan viime keväänä. Erinomaisen sarjakauden pelannut, 1988-89 syntyneistä pojista muodostettu joukkue, hajotettiin kahdeksi erilliseksi ryhmäksi, tavoitteena saada Lieto-Korikselle joukkueet sekä C-poikien (-88) että minipoikien (-89) sarjoihin. Kummankin joukkueen synnytystuskat olivat kuitenkin melko suuret, sillä kevään treenien osallistujakeskiarvo oli vain noin puoli tusinaa.

Syksyn harjoituskauden käynnistyessä tilanne ei näyttänyt juurikaan valoisammalta, mutta kouluille suunnatun aktiivisen mainoskampanjan sekä lukuisten puskaradiolähetysten jälkeen, pientä pilkahdusta alkoi näkyä tunnelin päässä. Kasiysien treeneihin saatiin uusia, innokkaita poikia ja sarjaan ilmoittautuminen uskallettiin suorittaa. Vain pari viikkoa ennen pelikauden käynnistymistä, mukaan saatiin vielä muutama innokas ysikymppinenkin (1990-syntynyt) ja näin Lieto-Koriksen minipoikien joukkue pelikaudelle 2000-2001 oli syntynyt.

Lieto-Koriksen minipojat pelaavat Suomen Koripalloliiton Läntisen alueen kakkosdivisioonaa. Samassa lohkossa lietolaisten kanssa ovat Kaarinan Ura, Turun NMKY, Loimaan Korikonkarit, Raholan Pyrkivä, Salon Pallolijat sekä UU-Korihait. Jokainen joukkue kohdataan alkusarjassa kerran ja tämän jälkeen sarjataulukossa parhaiten sijoittuneet sijoitetaan ylempään loppusarjaan, jossa kohdataan naapurilohkon kärkijoukkueet. Sarjataulukossa vähän heikommin sijoittuneet joukkueet pelaavat alemman loppusarjan toisen lohkon joukkueiden kanssa. Voittajille ei ole luvassa kultaa ja kunniaa, eikä edes omakotitalotontteja, vaan tärkeintä on hyvä fiilis hyvän harrastuksen parissa.

Lieto-Koriksen minipoikien peliasun pukevat tällä kaudella ylleen: Tommi Jalonen, Joonas Nieminen, Tero Nurmela, Erkki Kivistö, Kalle Raiko, Oskari Pentti, Sakari Salo, Samuli Suominen, Antti Heinonen, Ville Miettinen, Jere Rintala, Markus Suominen, Matias Suominen, Mikko Salmela ja Mika Heinonen. Joukkuetta valmentavat Esa Rajamäki ja Saku Koskilahti.

Esa Rajamäki

 

 


 

 

Minipoikien I turnaus

Lieto-Koriksen minipoikien ensimmäiset sarjapelit pelattiin Luolavuoren koululla 11.11.2000. Turun NMKY:n järjestämään turnaukseen osallistuivat isäntäjoukkueen ja lietolaisten lisäksi Raholan Pyrkivä sekä Kaarinan Ura.

Ensimmäisessä ottelussaan Lieto-Koris sai vastaansa Tampereen liepeiltä matkaan lähteneen Raholan Pyrkivän. Ottelu eteni alusta asti äärimmäisen tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue päässyt missään vaiheessa karkaamaan muutamaa pistettä pidemmälle karkumatkalle. Lietolaisilla oli ottelun lopussa myös mahdollisuutensa ratkaista kamppailu edukseen, mutta jännittävien loppuhetkien jälkeen voitiin todeta Raholan vieneen voiton kolmen pisteen turvin (26-29). Ottelun yhtenä ratkaisuhetkenä voidaan pitää lietolaisten oivallisen pelintekijän Antti Heinosen viidettä virhettä noin minuutti ennen pelin päätösvihellystä.

Lieto-Koriksen pelaajista eniten pisteitä pussitti Antti Heinonen (12 p), mutta kapteenin pelihaluja hillitsivät jo ensimmäisellä jaksolla hankitut 3 virhettä. Sentteripelaaja Samuli Suominen (8 p) onnistui myös aina välillä saamaan pallon korirenkaan välistä ja pari kertaa korisukkaa heilutti myös Kalle Raiko (4 p). Kaikki muutkin Lieto-Koriksen peliasuun pukeutuneet pelaajat täyttivät paikkansa joukkueessa ihan mallikkaasti ja vaikka matsi hävittiinkin, tavoite saavutettiin. Peli oli tiukka ja tasaväkinen, kannustusta riitti niin katsomosta kuin vaihtopenkiltäkin ja fiilis oli oikein positiivinen koko ottelun ajan. Erityismaininnan ansaitsee rookiepelaaja Matias Suominen, jonka kova yritys, varsinkin omaa koria puolustettaessa, oli ison plussan arvoinen.

Turnauksen toiseen otteluunsa Lieto-Koris lähti melko varovaisin odotuksin. Vastaan asettui isäntäjoukkue TuNMKY, joka aamulla oli pöllyttänyt Kaarinan Uran vajaamiehistä, mutta hyvin tsempannutta joukkuetta oikein perusteellisesti. Toisaalta muistissa oli myös joukkueiden (Lieto - Namika) edellinen kohtaaminen harjoitusottelun merkeissä. Sen Lieto-Koris oli voittanut niukasti, joten ennakkoon ajateltuna oli tiedossa tiukka ja tasaväkinen matsi.

Lieto-Koris sai otteluun hyvän startin ja ensimmäisen jakson jälkeen lietolaisten johto oli neljä pinnaa. Toisella jaksolla tahti jatkui samanlaisena ja puoliajalle mentäessä Liedon poikien johto oli yhdeksän (9) pistettä (21-12). Pelin kaksi viimeistä neljännestä sujuivat nekin Lieto-Koriksen komennossa, vaikka välillä Namika pääsikin jo iskuetäisyydelle, viiden (5) pisteen päähän. Ottelun yhtenä kulminaatiopisteenä voidaan pitää Samuli Suomisen erikoista selkäkorillepäinveivausta, joka kaikkien (paitsi ehkä Samulin itsensä) yllätykseksi, putosi pussin pohjalle. Lieto-Koris voitti tiukan pelin loppujen lopuksi yllättävänkin selkeästi, loppulukemien ollessa 42-30.

Ensimmäisen ottelun tapaan lietolaisten pistekunkkuna hääri Antti Heinonen (13 p), mutta tällä kertaa myös muu joukkue osallistui koritalkoisiin laajalla rintamalla. Kaiken kaikkiaan yhdeksän (9) pelaajaa pääsi osalliseksi korinteon riemusta. Samuli Suominen nakkeli pallon koriin viisi (10 p) kertaa ja playmaker Kalle Raikokin osui taas kahdesti (4 p). Erittäin tasapainoisen ja kauniin heittotekniikan oppinut Tero Nurmela (4 p) linkosi pallon koriin myös kaksi kertaa ja samaan kykeni myös sentteri Jere Rintala (4 p). Jere onnistui hyvin myös puolustustyöskentelyssään ja isokokoinen sentterimme napsi loppuvaiheessa tärkeitä levyreitä niin puolustus- kuin hyökkäyskorilla.

Lieto-Koriksen minipoikien ensimmäinen sarjakierros sujui oikein tyylikkäästi ja vaikka ensimmäinen matsi Raholaa vastaan hävittiinkin, kaikki saavat olla tyytyväisiä esiintymiseensä ja pelisuoritukseensa Luolavuoren koulun liikuntatiloissa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja ensi viikonlopun turnaus Salossa kertoo taas lisää joukkueemme kehityksestä ja tasosta muihin Läntisen alueen minipoikajoukkueisiin verrattaessa.

Esa Rajamäki


Minipoikien II turnaus

Sunnuntaina 19.11. Lieto-Koriksen minipoikien karavaani suuntasi kamelinsa kohti Saloa, jossa pelattiin Läntisen alueen kakkosdivarin toinen turnauskierros. Järjestävänä joukkueena oli paikkakunnan ylpeys SalPa ja turnaukseen osallistuivat isäntien ja lietolaisten lisäksi UU-Korihait sekä Kaarinan Ura.

Lieto-Koris pelasi ensimmäisen ottelunsa UU-Korihaita vastaan. Autokaupungin pojat olivat lähteneet liikkeelle komeasti bussilla, joten mukaan oli mahtunut myös iso liuta äänekkäitä kannustajia. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt Liedon minien peliesitystä, joka oli alusta loppuun asti erittäin pirteä. Molempien joukkueiden vauhti oli paikoitellen niin hurjaa, että vaihtopenkin (erityisesti valmentajan) sekä katsojien niskalihakset väsyivät pelkästä pään kääntelemisestä. Liedon pojilla pysyi kuitenkin pallo hallussa huomattavasti paremmin ja pelin ensi minuuteista lähtien olikin selvää, miten pelissä tulisi käymään.

Lieto-Koriksen kapteeni Antti Heinonen jaksoi uurastaa läpi ottelun hyvällä asenteella ja hän keräsikin kentän kovimman pistesaldon, 24 pinnaa. Sairastuvalta paluun kentälle tehnyt Ville Miettinen (14 p) oli myös hyvällä pelipäällä ja käytti isoa kokoaan häikäilemättä hyödykseen. Myös sentterikaksikko Jere Rintala (10 p) ja Samuli Suominen (13 p) onnistui mainiosti ja korisukka sähisi useaan otteeseen heidänkin toimestaan.

Lieto-Koriksen aseet Korihaiden joukkuetta vastaan olivat kova vauhti ja hyvä joukkuepeli. Lietolaisten pituusylivoima oli toki kiistaton, mutta myös hieman matalammalta korkeudelta pelikentän tapahtumia seuraavat pelaajat onnistuivat hyvin. Kuljetusliike Kalle Raiko (4 p) rahtasi palloa kohti vastustajan koria määrätietoisesti ja sinnikkäästi. Tero Nurmela (4 p), Oskari Pentti ja Matias Suominen (2 p) jaksoivat juosta sekä puolustus- että hyökkäyspäähän kovalla vauhdilla, eikä muidenkaan vaihtopelaajien pelipanosta sovi vähätellä. Lieto-Koriksen minien selkeästi paras ottelu (tähän mennessä) päättyi Liedon poikien voittoon lukemin 26 72. Mainittakoon vielä, että vastustaja UU-Korihait ei pelannut mitenkään huonosti, vaan jaksoi tsempata alusta loppuun asti ihan kiitettävästi.

Toisessa ottelussaan Lieto-Koris kohtasi isäntäjoukkue SalPan, joka oli sarjassa kolmen ottelun jälkeen vielä ilman tappioita. Lietolaisten selkeä tavoite oli aiheuttaa sarjajohtajalle sen ensimmäinen häviö, mutta toisin kuitenkin kävi. Liedon poikien kehoa rasittivat vielä ehkä kovavauhtisen ensimmäisen ottelun maitohapot tai sitten otteita veltostutti tauon aikana nautittu Hesburgerin hampurilaisateria. Niin tai näin, jo ensimmäisen neljänneksen alku kertoi pääpiirteissään pelin juonen SalPa vei ja Lieto-Koris vikisi. Lietolaisten heitot (hyvistäkin heittopaikoista) kierähtelivät säännöllisesti ulos korirenkaasta, eikä edes tuurin tynkääkään tuntunut olevan apuna. Joukkueista SalPa oli tällä kertaa se, joka pelasi parempaa joukkuepeliä ja onnistui hyvin myös puolustuspelissään.

Heikon alun jälkeen, Lieto-Koriskin pääsi vähän paremmin mukaan peliin, mutta aina, kun lietolaiset saivat kurottua eroa vähän pienemmäksi, vastustaja sai tehdyksi pari helppoa koria ja välimatka säilyi noin kymmenen pisteen pituisena. Summerin soidessa, tulostaululla kummittelivat tylyt loppulukemat 37 54, Lieto-Koriksen pinnat ensiksi mainittuna. Seitsemäntoista pisteen tappio ei jättänyt sijaa selittelyille.

Lieto-Koriksen ottelu SalPaa vastaan tarjosi siis onnistumisen elämyksiä lähinnä vastustajajoukkueelle. Salon Keskustan koulun runsaslukuinen yleisö sai toki aina välillä nauttia myös lietolaisesta koripallo-osaamisesta. Joonas Nieminen nosteli lähietäisyydeltä pari varmaa koria ja vikkelä Matias Suominen luikerteli myös muutaman kerran pahantekoon vastustajan korille. Antti Heinonen (9 p) teki lietolaisista eniten pisteitä, mutta parasta osaamistaan ei hänkään tällä kertaa saanut esiin.

Vaikka ottelu SalPaa vastaan hävittiinkin, kenenkään ei ole syytä pukeutua säkkiin, eikä ainakaan solmia säkin suuta kauhean kireälle. Kokonaisuutena ottaen, turnausmatka Saloon sujui kuitenkin ihan mukavasti ja jokainen Lieto-Koriksen pelaaja voi olla taas tyytyväinen pelisuoritukseensa. Parantamisen varaa jäi varmasti kaikille ja seuraavassa turnauksessa (Liedossa 9.12.) onkin oivallinen tilaisuus näyttää, miten hyvin pallo pomppii omassa kotiluolassa.

Esa Rajamäki


Minipoikien III turnaus

Lieto-Koriksen minipoikien kolmas ja samalla vuoden viimeinen turnaus pelattiin Annan, Annen ja Annin päivänä, 9.12. Liedon yläasteella. Lietolaisten kotisalin taikaa olivat saapuneet ihastelemaan Loimaan Korikonkarien ysikymppisten joukkue sekä Kaarinan Ura. Lauantai-iltapäivän ratoksi olikin tarjolla, paitsi maukkaita Puffetin herkkuja, myös vauhdikasta koripalloviihdettä.

Ensimmäisessä turnauspelissään Lieto-Koris kohtasi Loimaan Korikonkarit (LoKoKo 90). Ottelu oli varsinkin Lieto-Korikselle tärkeä, sillä voitto saviseudun pojista saattaisi jo varmistaa lietolaisille paikan joulun jälkeen käynnistyvässä minipoikien kakkosdivarin ylemmässä loppusarjassa. Lieto-Koris lähtikin otteluun hyvin latautuneena ja jo ensimmäisen jakson jälkeen piste-ero (26-7) vastustajaan oli selkeä. Toinen ja kolmas neljännes pelattiinkin sitten melko tasaväkisesti, mutta viimeisellä jaksolla hyvin taistelleet loimaalaiset putosivat lopullisesti Liedon poikien kelkasta. Loppulukemat Lieto-Koriksen hyväksi olivat 73-44.

Lieto-Koriksen pisteistä leijonan osan pussittivat Antti Heinonen (17 p) ja Ville Miettinen (34 p), mutta lihanpaloja jäi jaettavaksi myös muillekin. Kauden ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Erkki Kivistö (6 p) esiintyi edukseen ja osui korirenkaan sisälle kauempaakin. Pelin kuningas oli kuitenkin Ville Miettinen, jonka taitavia Coast to Coast kuljetuksia saatiin ihastella useampaankin otteeseen. Tarvittaessa Ville toki lainasi pelivälinettä kavereilleenkin, eikä missään vaiheessa syyllistynyt liialliseen itsekkyyteen.

Toisessa ottelussa Lieto-Koris sai vastaansa Kaarinan Uran. Tämänkin pelin avausjakso sujui lietolaisilta oikein mallikkaasti ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen ei voittajasta ollutkaan enää epäselvyyttä. Leppoisan, mutta ajoittain ihan vauhdikkaankin ottelun loppulukemat olivat 84-31 Lieto-Koriksen hyväksi.

Lietolaisten korintekovastuu jaettiin tällä kertaa useamman pelaajan kesken. Ville Miettinen (16 p), Antti Heinonen (14 p), Kalle Raiko (12 p), Tero Nurmela (12 p) sekä Jere Rintala (10 p) rohmusivat eniten, mutta useamman kerran korinteossa onnistuivat myös Oskari Pentti (6 p) ja Erkki Kivistö (6 p). Kaikki Lieto-Koriksen pelaajat saivat peliaikaa melko tasaisesti ja kaikki myös suorittivat osuutensa pelikentällä ihan kiitettävästi. Kaikkien pelaajien panosta tarvitaan myös jatkossa, sillä joulutauon (ensi viikko toki vielä treenataan) jälkeen on taas tiedossa uusia, kovia pelejä - todennäköisesti minipoikien kakkosdivarin ylemmässä loppusarjassa.

Esa Rajamäki


Minipojat Loimaalla

Lieto-Koriksen minipojat aloittivat kakkosdivarin ylemmän loppusarjan vierasottelulla LoKoKon kasiysejä vastaan. Loimaan lukion liikuntatiloissa pelattu ottelu oli alusta asti erittäin vauhdikas ja jännittävä ja ratkesi vasta viimeisillä hetkillä kotijoukkue LoKoKon hyväksi. Puoliajalle mentiin vielä Lieto-Koriksen johtaessa pinnalla (32-33), mutta kolmannella neljänneksellä Loimaan pojat saivat kurottua sen verran suuren eron lietolaisiin, että Lieto-Koriksen raivoisa taistelu pelin lopussa ei enää auttanut, vaan lopputulokseksi jäi LoKoKon voitto 61-55.

Ensimmäistä kertaa tällä pelikaudella, Lieto-Koriksen minipojat saivat vastaansa joukkueen, joka osasi käyttää hyväkseen screenipeliä ja onnistui myös levypallokahinoissa sulkemaan isokokoisemmat lietolaiset pois pallon ulottuvilta. Lieto-Koriksen kokoonpanosta puuttuivat sentterit Jere Rintala ja Samuli Suominen ja näin ollen Ville Miettiselle jäi liian suuri vastuu varsinkin hyökkäyslevypalloista. Levyrivoimaa vastustajan korilla olisi tarvittukin, sillä vieras sali ja läpinäkyvät pleksilasilevyt hämäsivät Liedon poikia sen verran pahasti, että heittotarkkuus varsinkin pelin alkupuolella jäi aika alhaiseksi. Antti Heinonen, joka kantoi taas päävastuun lietolaisten pisteidenteosta heitti mm. kuusi (6) ensimmäistä vapariaan ohi. Alkuhämmennyksestä toivuttuaan kapteeni Heinonen (28 p) toki sai myös lisää tarkkuutta heittoihinsa ja murjoi koreja sekä läheltä että kaukaa hurjalla tahdilla.

Toinen lietolaisista, joka pääsi yli kymmenen pisteen tehoihin oli Ville Miettinen (11 p) ja sentterimme jaksoi vastustajan tiukasta syleilystä huolimatta raataa välillä pelinrakentajanakin. Ville noukki myös eniten levyreitä kentän kummassakin päässä, mutta aika useasti hänet myös onnistuttiin pitämään poissa korin läheisyydestä.

Vaikka lietolaisten pistetehtailu olikin suurimmaksi osaksi kahden pelaajan varassa, myös muut joukkueen jäsenet onnistuivat pelisuorituksessaan. Kalle Raiko (4 p) muisti tällä kertaa lainata palloa kaverillekin aikaisempaa useammin ja ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Sakari Salo (2 p) pääsi myös heiluttamaan korisukkaa kahden pisteen arvoisesti. Erityismaininnan ansaitsee tällä kerralla Oskari Pentti (4 p), joka viimeisen neljänneksen hurjassa takaa-ajovaiheessa onnistui riistämään pallon vastustajaltaan parikin kertaa ja oli muutenkin erittäin pirteällä pelipäällä. Koko joukkue ansaitsee syvän kumarruksen ja hatunnoston myös siitä, että missään vaiheessa peliä ei luovutettu, vaan loppuun asti jaksettiin taistella raivokkaasti.

Edellä mainittujen lisäksi, Lieto-Koriksen pelipaitaan pukeutuivat Loimaan retkellä: Tommi Jalonen, Joonas Nieminen (4 p), Tero Nurmela (2 p), Mikko Salmela sekä Matias ja Markus Suominen. Myös näiden pelaajien pelitaidoissa on tapahtunut selkeää kehitystä syksyyn verrattaessa, joten tulevissa otteluissa Lieto-Koriksen vastustajat saavat vastaansa entistäkin iskukykyisemmän ja monipuolisemman lietolaisyhdistelmän.

Esa Rajamäki


Minien turnaus Liedossa

Lieto-Koriksen minipojat kohtasivat kotiturnauksen avausottelussaan paikallisvastustaja TuNMKY:n. Alkusarjan ottelussa syksyllä turkulaisjoukkue onnistuttiin nitistämään ja voittoa lähdettiin hakemaan nytkin. Missään vaiheessa ottelua lietolaisten peli ei kuitenkaan lähtenyt kulkemaan toivotulla tavalla ja näin Namika sai kuitatuksi syksyn tappionsa selkeällä ja ansaitulla voitolla. Pelin loppulukemat olivat 47 56, kotijoukkue ensin mainittuna.

Lieto-Koriksen peliesitys - läpi koko ottelun - oli melko lailla väritön ja vaisu. Ottelu alkoi jo kello 9.30 aamulla ja välillä tuntuikin siltä, että suurin osa lietolaisista ei ollut vielä edes hereillä, vaikka silmät auki kentällä juoksenneltiinkin. Toisaalta täytyy myös tunnustaa, että vastustajajoukkue oli lukenut syyskierroksen kohtaamisen jälkeiset kotiläksynsä paljon paremmin kuin kotijoukkue ja Lieto-Korista vastassa olikin nyt taitavampi, voitontahtoisempi ja tasapainoisempi turkulaisyhdistelmä. TuNMKY onnistui tukahduttamaan lietolaisten nopean pelin ja sai myös Lieto-Koriksen pelaajat painostetuksi liian hätäisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Pelin ratkaisu tapahtui tällä kertaa jo varsin varhaisessa vaiheessa, toisella jaksolla, jonka TuNMKY vei murskaavasti 19 3.

Positiivisena asiana lietolaisten pelistä voidaan mainita se, että murheellisen toisen neljänneksen jälkeen rivit onnistuttiin kuitenkin järjestämään kuntoon. Kolmannen ja neljännen jakson pirteämmän peliesityksen ansiosta hetkeksi kadotettu itseluottamus löytyi uudelleen. Lieto-Koriksen pelaajista korisukkaa heilutti lähinnä vain Ville Miettinen (27 p), mutta playmaker-sentterimmekin innostui pelistä vasta ottelun jo ratkettua. Antti Heinonen teki 8 pinnaa, Kalle Raiko ja Jere Rintala 4 pinnaa ja kerran onnistuivat korinteossa myös Matias Suominen ja Joonas Nieminen.

Keskipäivän siestan jälkeen Lieto-Koriksen minipojat valmistautuivat kohtaamaan SalPan, joka huikean jännittävien vaiheiden jälkeen oli onnistunut lyömään ennakkosuosikki LoKoKon. Jatkoajalle venynyt jännitysottelu oli ilmeisesti verottanut salolaisten voimia, sillä Lieto-Koris oli tässä pelissä se joukkue, joka määräsi ottelun tahdin. Kapellimestarina häärivät tuttuun tapaan Ville Miettinen ja Antti Heinonen, mutta tahtipuikkoon pääsivät tällä kertaa käsiksi myös muut joukkueen pelaajat. Lietolaisille kovin tutuksi käynyt, yhden pelijakson totaalinen romahdus onnistuttiin välttämään ja kaikki neljännekset sujuivat niukasti, mutta varmasti lietolaiskomennossa. Lieto-Koris johti ottelua alusta asti ja lopullisesti peli ratkesi kolmannella jaksolla, jonka lietolaiset veivät nimiinsä 8 20.

Ville Miettinen (25 p) rynnisti voimakkaasti ja määrätietoisesti kohti vastustajan koria ja korinteon ohella tarjoili hyviä passeja pelikavereilleen. Näistä pääsivät osallisiksi varsinkin Jere Rintala (6 p) ja Joonas Nieminen (8 p), jotka oikeaan aikaan osasivat leikata vapaaseen paikkaan korin läheisyyteen. Kapteeni Antti Heinonen (18 p) kantoi vastuun pelin tekemisestä toisella jaksolla ja sai tervetullutta apua varsinkin Kalle Raikolta (6 p). Myös terhakka Tero Nurmela (4 p) karkasi pari kertaa pahantekoon vastustajan korille. Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin koko Lieto-Koriksen joukkueen ansiokas puolustustyöskentely. Pieniä nukahduksia lukuun ottamatta, jokainen pelaaja hoiti oman puolustustehtävänsä ihan kiitettävästi ja tarvittaessa osattiin myös antaa apua pelikaverille, jonka oma vartiotava pelaaja oli pääsemässä vapaaseen korintekopaikkaan.

Lieto-Koriksen kotiturnauksesta jäi käteen paljon hyvää, mutta valmentajan muistivihossa osansa sai myös parantamisen varaa lokero. Toivelistalla on mm. se, että pystyttäisiin säilyttämään oma hyvä pelitaso koko ottelun ajan ja onnistuttaisiin myös pelaamaan hyvin kaksi peräkkäistä ottelua samassa turnauksessa. Vaativa testi on luvassa heti ensi viikonloppuna, kun SalPan järjestämässä turnauksessa lietolaisia vastaan asettuvat kakkosdivarin ylivoimainen ennakkosuosikki Kaarinan Ura 90 sekä Perniön Urheilijat.

Esa Rajamäki


Minipoikien pelit Salossa

Minipoikien kakkosdivarin ylempi loppusarja jatkui Lieto-Koriksen osalta turnauksella Salossa. Lietolaisia vastaan asettuivat naapurilohkon ylivoimainen voittaja Ura 90 sekä Perniön Urheilijat. Aikaisempien ottelutulosten perusteella tuntui selvältä, että kaarinalaisia vastaan ei pitäisi olla kovinkaan suuria mahdollisuuksia, mutta Perniön pojat sen sijaan saattaisivat olla voitettavissakin. Tavoitteeksi asetettiin kuitenkin vain se, että pystyttäisiin tasaiseen ja pirteään peliesitykseen kummassakin ottelussa.

Kaarinan Uran ysikymppisiä vastaan pelattu avausottelu alkoikin Lieto-Koriksen osalta todella upeasti. Koko joukkueen puolustuspeli toimi paremmin kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella ja myös hyökkäyspäässä onnistuttiin. Viikon varrella treenattu pelisysteemi toimi niin, että ennen koriinheittosuoritusta saatiin aikaiseksi myös pari hyvää syöttöä omalle joukkuekaverille. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Lieto-Koris johti ottelua rajun tuntuisesti 18 2, mutta koko ajan oli kuitenkin tiedossa se, että kaarinalaisten paras osaaminen ei vielä ollut tullut esiin.

Toisella jaksolla lietolaisista lepovuorossa oli Ville Miettinen, joka isokokoisena pelaajana oli hallinnut korinaluskahinoita kummassakin pelipäässä. Kaarinalaisilla oli nyt enemmän tilaa korin alla ja pikku hiljaa myös heidän nopea pelinsä alkoi tuottaa tulosta yhä paremmin ja paremmin. Lieto-Koris menetti hyvän otteensa pelistä ja puoliajalle mentäessä Ura oli tasoittanut tilanteeksi 20 20. Lieto-Koriksen ainoan korin jaksolla linkosi Tommi Jalonen, joka näin myös avasi pistetilinsä sarjapeleissä.

Kolmas ja neljäs jakso sujuivatkin sitten jo edeltäjiään huomattavasti tasaisemmissa merkeissä ja kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa ratkaista ottelu. Neljännellä jaksolla lietolaiset kuitenkin joutuivat ehkä väsymyksenkin myötä taipumaan ja Kaarinan Uran voittolukemiksi jäivät 36 46. Ottelun yhtenä ratkaisuna voidaan pitää kaarinalaisten kokeneempaa (?) ja tasaisempaa pelaajamateriaalia. Lieto-Koriksen peli ja varsinkin korien teko on vielä suureksi osaksi parin, kolmen pelaajan varassa, vaikka nuoremmat (90-syntyneet) ja vasta syksyllä aloittaneet pelaajatkin ovat kehittyneet isoin askelin. Uraa vastaan korisukkaa heiluttivat Ville Miettinen (20 p), Antti Heinonen (9 p), Kalle Raiko (3 p), Joonas Nieminen (2 p) sekä Tommi Jalonen (2 p).

Turnauksen toisessa ottelussaan Lieto-Koriksen minit kohtasivat Perniön Urheilijat. Lietolaisten välipalatankkaus lyhyeksi jääneellä tauolla oli onnistunut varsin mainiosti, sillä juoksu ja ajatus kentällä kulkivat vauhdikkaasti. Ensimmäisen jakson jälkeen ottelun voittajasta ei enää ollutkaan epäselvyyttä, vaikka perniöläiset jaksoivatkin taistella kunniakkaasti loppuun asti. Puoliajalle mentiin Lieto-Koriksen johtaessa 18 35 ja tuomarin puhaltaessa pelin päättyneeksi lukemat tulostaululla ja pöytäkirjassa olivat 38 69.

Lieto-Koriksen tehokaksikko Ville Miettinen (18 p) Antti Heinonen (8 p), sai tällä kertaa huilata tavallista enemmän vaihtopenkillä ja näin muutkin pelaajat saivat runsaammin vastuuta myös korinteosta. Joonas Nieminen (10 p) ja Jere Rintala (10 p) nostelivat korin alta varmoja osumia ja pelinrakentaja Kalle Raiko (12 p) purjehti väylää pitkin aina maalilinjalle asti. Erkki Kivistö (4 p) osui kahdesti ja oman ilotulituksensa järjesti myös rookie Matias Suominen, joka lyhyessä ajassa pussitti peräkkäisiä koreja seitsemän (7) pisteen arvoisesti. Joukkoon mahtui myös lietolaisittain harvinainen kaksi pistettä ja boooooonusheitto eli pallo koriin ja onnistunut vapari vielä kaupan päällisiksi.

Varsin mielenkiintoisen ja paljon positiivisia tunnelmia tarjonneen Salon turneen jälkeen, on Lieto-Koriksen minipojilla edessä noin puolentoista (1,5) kuukauden treenitauko. Sarjapelit jatkuvat taas maaliskuun loppupuolella, mutta nyt on aika harjoitella uusia pelikuvioita ja kehittää omaa henkilökohtaista tekniikkaa, jotta voitaisiin esitellä entistä parempaa lietolaista koripallo-osaamista tulevissa koitoksissa.

Esa Rajamäki


Minipoikien pelit Turussa

Minipoikien kakkosdivarin ylempi loppusarja jatkui turnauksella Turun Luolavuoressa, jossa Lieto-Koris kohtasi Turun NMKY:n sekä SalPan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kävi niin, että tuliaisiksi kotiin hankittiin vain arvokasta pelikokemusta, sillä Lieto-Koris hävisi molemmat ottelunsa.

Aamutuimaan käyty turnauksen avauskamppailu TuNMKY Lieto-Koris noudatti melko lailla samaa kaavaa kuin joukkueiden aikaisemmatkin kohtaamiset tällä kaudella. Tasaisissa ja vaihtelevissa merkeissä edettiin ja kummallakin joukkueella oli omat etsikkoaikansa ratkaista peli edukseen. Lietolaiset olivat tällä kertaa paremmin hereillä ottelun alkupuoliskolla ja ensimmäinen jakso päättyikin lukemin 12 22 vierasjoukkueelle. Vielä puoliajalle mentiin Lieto-Koriksen niukassa johdossa, mutta kolmas pelijakso oli jälleen kerran se, jonka aikana ottelu käytännössä ratkaistiin. Namika vei jakson 21 9 ja vaikka lopussa taas oli lietolaisten vuoro, joutuivat Liedon pojat tunnustamaan isäntäjoukkueen niukan paremmuuden luvuin 55 51.

Ville Miettinen (20 p) ja Antti Heinonen (14 p) heiluttivat lietolaisten tahtipuikkoa, mutta varsinkin kahdella ensimmäisellä jaksolla myös Kalle Raiko (6 p) oli hyvin mukana pelissä. Lopun kirivaiheessa kunnostautui Joonas Nieminen (8 p) ja korisukkaa onnistuivat heiluttamaan myös Sakari Salo (2 p) sekä Mikko Salmela (1 p). Ratkaisevilla hetkillä Lieto-Koris sortui luvattoman usein helppoihin ja turhiin pallonmenetyksiin ja vastustaja pääsikin kuittaamaan helppoja koreja liian useasti. Lyhyenä yhteenvetona pelistä voidaan todeta, että parempaa ja varmempaa joukkuepeliä pelannut TuNMKY voitti. Lieto-Koriksen onnistumiset perustuvat vielä toistaiseksi liikaa hyviin yksilösuorituksiin ja varsinkin hyökkäyskorilla kaivattaisiin enemmän koko joukkueen osallistumista pelin kulkuun.

Lyhyen tauon (noin puoli tuntia) jälkeen, Lieto-Koris asettui kohtaamaan SalPan, joka Liedon omassa turnauksessa, vuodenvaihteen jälkeen oli kaatunut komeasti ja ansaitusti. Lietolaisten palautuminen ja nestetankkaus pelien välissä ei kuitenkaan ollut onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä poikien ilmeestä jo ottelun alussa näki, että väsymys ja maitohapot painoivat pohkeessa. Siitä huolimatta Lieto-Koris vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä lukemin 12 8. Namika otteluun verrattaessa parannusta oli tapahtunut ainakin siinä, että pallo liikkui hyökkäyspäässä nyt liukkaammin ja ennen koriinheittoyritystä useampikin pelaaja oli ehtinyt koskea pelivälineeseen.

Ensimmäiseen jaksoon loppuikin sitten lietolaisten puhti ja kolmesta loppujaksosta ei jäänytkään suurta kerrottavaa jälkipolville. Positiivista oli kuitenkin edelleen se, että Lieto-Koris ainakin yritti pelata enemmän joukkuepeliä ja sen tuloksena korinteosta pääsi osalliseksi muutama uusikin kasvo. Antti Heinonen nakkeli palloa koriin 13 pisteen edestä ja Ville Miettinen teki 8 pinnaa. Joonas Nieminen (5 p) ja Kalle Raiko (4 p) onnistuivat pari kertaa ja kertaalleen korirenkaan läpi saivat pallon myös Erkki Kivistö (2 p), Matias Suominen (2 p) sekä Sakari Salo (2 p). Viimeisen jakson hurjastelun jälkeen ottelun loppulukemiksi jäivät lietolaisittain tylyt 36 66. Ihan näin selkeä joukkueiden välinen tasoero ei kuitenkaan todellisuudessa ollut, sillä ottelun jo ratkettua, SalPa pelasi edelleen ykkösviisikollaan, kun taas Lieto-Koriksesta peliaikaa saivat kokemattomammat ja nuoremmat karpaasit.

Vaikka Turun Luolavuoressa käyty turnaus sujuikin Lieto-Koriksen osalta melko mollivoittoisesti, syytä synkkyyteen ei kuitenkaan toki ole. Muutamat mainiot yksilösuoritukset ja pari koko joukkueenkin onnistumista, antavat ainakin toivoa paremmasta. Projekti on kaikesta huolimatta vasta alkuvaiheessaan ja eteen päin mennään, vaikka välillä vähän matalamminkin askelin. Parin viikon päästä on taas uusi turnaus ja uudet pelit Perniössä ja siellä on taas luvassa taidokkaita lietolaisia koripallosuorituksia.

Lieto-Koriksesta Turun turnaukseen osallistuivat: Tommi Jalonen, Joonas Nieminen, Markus Suominen, Erkki Kivistö, Kalle Raiko, Oskari Pentti, Mikko Salmela, Matias Suominen, Sakari Salo, Antti Heinonen ja Ville Miettinen.

Esa Rajamäki 11.3.2001


Minipoikien pelit Perniössä

Lieto-Koriksen minipoikien legioona starttasi sarjakauden viimeiselle pelimatkalleen Perniöön kirkkaan kevätauringon saattelemana. Parin viime viikon treenit olivat sujuneet mallikkaasti ja odotukset olivatkin korkealla, kun lietolaiset asettuivat kohtaamaan kärkijoukkue Kaarinan Uran sekä isäntäjoukkue PeU:n. Odotukset ja toiveet eivät kuitenkaan täysin toteutuneet, sillä Lieto-Koris, jo toisen kerran tällä kaudella, joutui nöyrtymään molempien vastustajiensa edessä.

Liedon poikien ensimmäinen turnausottelu Uraa vastaan oli perin murheellista katsottavaa. Liekö syynä ollut kesäaikaan siirtymisestä johtunut väsymys tahi sentterikaksikko Miettinen Rintala puuttumisesta johtunut alistunut ja epävarma olo joka tapauksessa Lieto-Koriksen minien esitys oli ylivoimaisesti kauden heikoin. Tässä yhteydessä onkin pakko lainata legendaarisen, lietolaisen koripallohenkilön, Ari Seppisen sanoja: Kaikki näytti ihan hyvältä, mutta sitten tuomari puhalsi pilliin ja peli alkoi.

Itse ottelussa kaarinalaiset olivat parempia kaikessa, mitä kentällä tapahtui. Levypallot sekä hyökkäys- että puolustuspäässä jäivät Uran poikien näppeihin, puolustuspelaaminen oli vastustajalla huomattavasti aggressiivisempaa ja innokkaampaa ja myös korinheittotarkkuutta tarkasteltaessa vaaka kääntyi kaarinalaisten eduksi. Näistä kaikista osatekijöistä muodostuikin ottelun murheellinen lopputulos 69 14.

Jos pelistä pitäisi hakea lietolaisittain positiivisia asioita, yksi sellainen voisi olla se, että Liedon harvat, onnistuneet koriinheittosuoritukset jakaantuivat peräti viiden pelaajan kesken. Kalle Raiko (6 p), Joonas Nieminen (2 p), Antti Heinonen (2 p), Tero Nurmela (2 p) sekä Mikko Salmela (2 p) osuivat korirenkaan läpi, mutta parhaiten oman tasonsa säilytti Matias Suominen, joka aina kentällä ollessaan, jaksoi puolustaa sisukkaasti ja innokkaasti.

Toiseen otteluunsa Perniön Urheilijoita vastaan, Lieto-Koris lähti kaikesta huolimatta hienoisena ennakkosuosikkina. Perniöläisten jatkosarjan voittosarake näytti vielä puhdasta nollaa ja joukkueiden edellinen kohtaaminen Salossa oli päättynyt lietolaisten selkeään voittoon. Lieto-Koriksen minipojat onnistuivatkin ravistelemaan edellisen ottelunsa tuskaisen ilmeen kasvoiltaan ja ottelusta tuli hermoja raastava jännitysnäytelmä.

Perniö pääsi ottelun alussa hieman niskan päälle, mutta toisella jaksolla lietolaiset saivat otteen pelistä. Selkeästi parhaan sarjapelinsä pelannut Kalle Raiko (28 p) vastasi korien tekemisestä ja pelin rakentelusta, mutta myös muut Lieto-Koriksen pelaajat onnistuivat. Puoliajalle mentiin tasalukemissa, ja kolmannella jaksolla lietolaiset siirtyivät kuuden pinnan johtoasemaan. Peli näytti jo ratkeavan Lieto-Koriksen eduksi, mutta Perniö ei missään vaiheessa luovuttanut.

Kun peliaikaa oli jäljellä seitsemän (7) sekuntia tilanne oli tasan 66 66. Perniöläiset joutuivat rikkomaan heittotilanteessa Kalle Raikoa ja seurauksena oli kaksi vapaaheittoa. Loistavasti pelannut playmakerimme epäonnistui kuitenkin kummassakin vaparissaan ja Perniö pääsi vielä hyökkäämään. Pallo sähellettiin päätyrajan yli ja PeU sai päätyrajaheiton, kun aikaa oli jäljellä kaksi (2) sekuntia. Lietolaisten (valmentaja mukaan lukien) pieni nukahdus johti siihen, että vielä kerran asetuttiin vapaaheittoviivalle, tällä kertaa Perniön pelaajan toimesta. Ensimmäinen heitto kierähti ulos korirenkaasta, mutta jälkimmäinen osui. Jännittävän ja vauhdikkaan ottelun loppulukemiksi jäivät 66 67 - Lieto-Koris ensin mainittuna.

Mahdollisimman harmittavasta ja niukasta tappiosta huolimatta, lietolaiset saavat olla ihan tyytyväisiä otteluunsa. Yritystä ja hyvää meininkiä riitti koko pelitapahtuman ajan ja onnistumisia nähtiin kummallakin kenttäpuoliskolla. Kalle Raikon lisäksi, korisukkaa heiluttivat kapteeni Antti Heinonen (21 p), Joonas Nieminen (4 p), Matias Suominen (6 p), Oskari Pentti (2 p), Tero Nurmela (1p) sekä kovasti otteitaan parantanut Markus Suominen (4 p). Puolustuspäässä annettiin vastustajalle välillä vähän turhan hyviä heittopaikkoja, mutta toisaalta onnistuttiin myös muutaman kerran tukahduttamaan vastustajan hyökkäystyöskentely heti alkuunsa. Erityismaininnan ansaitsee taas Matias Suominen, joka on oivaltanut, että pallon voi riistää oman joukkueen haltuun heti, kun siihen vain vastustaja tarjoaa tilaisuuden.

Lieto-Koriksella on jäljellä enää kotiottelu LoKoKoa vastaan ja sen jälkeen pelikausi on pulkassa. Tavoitteet on jo nyt saavutettu, mutta sarjapelit olisi toki kiva päättää mukavissa merkeissä ei välttämättä voittoon, vaan pirteään ja tasapainoiseen peliesitykseen saviseudun poikia vastaan.

Esa Rajamäki 26.3.2001


Lieto-Koris Minipojat vs. LoKoKo-89

Lieto-Koriksen minipoikien sarjakausi päättyi yläasteella, LoKoKon kasiysejä vastaan pelattuun otteluun. Lietolaiset voittivat ensimmäisen ja viimeisen neljänneksen pelistä, mutta koko ottelun vei silti vierasjoukkue niukasti, mutta ansaitusti lukemin 53 67.

Torstai-illan taisto alkoi lietolaisittain katsottuna varsin mukavasti, sillä vastustaja hermoili, eikä palloa saatu koriin varmoistakaan paikoista. Liedon minit pyörittivät palloa paremmin ja heittopaikat käytettiin hyvällä onnistumisprosentilla. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen kotijoukkueen johto oli 17 9.

Toinenkin jakso alkoi vielä hienosti, kun ottelun alun levännyt Kalle Raiko onnistui heittopelissään ja Lieto kasvatti johtoaan. Vähitellen myös LoKoKo pääsi paremmin mukaan peliin ja tilanne tasoittui. Puoliajalle mentiin loimaalaisten johtaessa 26 31.

Tauon jälkeen LoKoKo jatkoi vauhdikasta peliään ja nyt oli lietolaisten vuoro hermoilla ja epäonnistua varmoissakin paikoissa. Loimaalaiset veivät myös valtaosan levyreistä molemmissa päissä ja ottelu tuntui ratkeavan helposti saviseudun poikien hyväksi.

Neljännelle jaksolle tuli kuitenkin vielä ryhdistäytynyt ja taisteleva Lieto-Koris ja aloitti takaa-ajon. Kapteeni Antti Heinonen sai käskyn ajaa suoraviivaisemmin kohti koria ja tämä tuotti myös toivottua tulosta. Lieto kuroi eron jo alle kymmeneen pisteeseen, mutta loppu mentiin taas loimaalaisten komennossa ja kotijoukkueen loppukiri jäi kesken. Lieto-Koris sai tunnustaa LoKoKon vieneen voiton neljäntoista (14) pisteen marginaalilla.

Lieto-Koriksen pistekunkkuna hääri tuttuun tapaan Antti Heinonen (28 p), joka tällä kertaa onnistui upeasti myös vapaaheittoviivalta. Kalle Raiko (11 p), Matias Suominen (4 p), Sakari Salo (4 p), Joonas Nieminen (2 p), Jere Rintala (2 p) ja Tommi Jalonen (2 p) onnistuivat myös kasvattamaan joukkueensa pelipisteiden määrää, joten pelkästään kapteeninsa varassa ei lietolaisten pistetehtailu ollut. Vaikka kauden päätösottelu hävittiinkin, koko ottelusta ja ennen kaikkea koko sarjakaudesta 2000-2001 jäi kuitenkin oikein hyvä jälkimaku suuhun ja jokainen Lieto-Koriksen pelaaja voi olla tyytyväinen otteisiinsa Koripalloliiton Läntisen alueen minipoikien kakkosdivarissa.

Esa Rajamäki 31.3.2001