Lieto-Koris.net

Miehet IV divisioona

Takarivissä vasemmalta: Juha Hormalainen (23), Mikko Kerminen (22), Saku Koskilahti (15) ja pelaaja-valmentaja Jani Virta (21)
Eturivissä: Henri Skyttä (13), Ossi Ahto (14), Ilpo Körkkö (9) ja Anssi Tuuna (8). Kuvasta puuttuu Janne Kiilunen (teekkaroimassa).


Lieto-Koris ei osunut Raumalla

Lieto-Koris lähti sunnuntaina hakemaan Raumalta toista voittoaan 4.divisioonassa. Alla oli selvä voitto Someron Esasta, mutta Rauma-Basket oli jo astetta kovempi vastus.

Ottelu lähti tasaisesti käyntiin Liedon pysytellessä hienoisessa johdossa ensimmäisen erän ajan. Karkuun Lieto-Koris ei kuitenkaan onnistunut pääsemään ja ensimmäisellä tauolla tilanne oli 14-20 Lieto-Korikselle. Toinen erä sujui samoissa merkeissä Lieto-Koriksen pysytellessä johdossa koko erän ajan. Puoliajalla johto oli kaksi pistettä Lieto-Koriksen hyväksi.

15 minuutin tauko puoliajalla jähmetti Lieto-Koriksen pelaajia sen verran, että heti kolmannen erän alussa Rauma-Basket pääsi repäisemään kymmenen pisteen eron. Tätä eroa ei Lieto onnistunut enää kuromaan umpeen edes viimeisen erään tiukalla koko kentän prässillä ja näin Rauma-Basket pääsi yllättämään Liedon pistein 80-68.

"Valmistautuminen ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla", pohtivat Liedon takamiehet Ilpo Körkkö ja Ossi Ahto pelin jälkeen. "Tilanne nollataan ja seuraava peli sujuu taas meidän tahtimme mukaan". Liedon pelaajista korisukkaa heiluttivat eniten Jani Virta (27) ja Mikko Kerminen (22).

Ossi Ahto 23.10.2000


Lieto-Koris jälleen voiton makuun

Raumalla pelatun heikon ottelun jälkeen Lieto-Koris lähti sunnuntaina hakemaan voittoa Salosta. Tällä kertaa vastustajan materiaali oli melko kapea, sillä junioripelaajista koostunut SalPa oli joukkueena pienikokoinen. Lieto-Koris ottikin ohjat haltuunsa jo alusta asti. Ensimmäinen jakso meni Lieto-Koriksen nimiin luvuin 14-27 ja toisella jaksolla Lieto käytti pituusylivoimaansa vielä paremmin hyväkseen johtaen puoliajalla 21-49.

Liedon pelissä oli selvästä johdosta huolimatta havaittavissa ajoittaista lepsuilua ja pelaaja-valmentaja Virta kehottikin puoliajalla pelaamaan kovemmin puolustuspäässä ja rennommin hyökkäyksessä.

Tahti jatkui toisella puoliajalla samanlaisena ja Lieto-Koris kasvatti johtoaan sekä nostelemalla korin alta helppoja koreja että ajamalla korille. Lopputulos kirjattiin Liedolle 53-98. Liedosta kasvattivat eniten pistetiliään Mikko Kerminen (33) ja Jani Virta (24). Edukseen esiintyivät myös Ilpo Körkkö (14) ja  Saku Koskilahti (13). Valmentaja Virta kiteytti pelin osuvasti lauseeseen "pääasia että voitettiin". Lieto-Koriksen pitää helposta voitosta huolimatta vielä parantaa peliään, jotta tulevatkin vastustajat kaatuvat.

Ossi Ahto 30.10.2000


Lieto-Korikselle voitto hyvällä pelillä

Lauantaina Lieto-Koriksen vastustajaksi saapui NaKo Naantalista. NaKolla ei ollut vielä tilillään yhtään häviötä, joten ennakkoon ajateltuna vastus ei ollut helppo.

Ottelu alkoi tasaisena ja ensimmäiselle tauolle mentiin NaKon johtaessa niukasti lukemin 14-16. Toisella jaksolla Lieto pisti isomman pelivaihteen päälle ja NaKon vaihdettua pienempää kalustoa kentälle, sai Lieto jyrättyä korin alla helpoilla heitoilla. Puoliajalla Lieto johti 42-31.

Kolmannella jaksolla NaKo sai jälleen onnistumisia korin alta ja välillä kauempaakin. Lieto oli tässä vaiheessa pitkälti Jani Virran heittojen varassa. Jakso oli kokonaisuutena tasainen vääntö ja pelin ratkaisu siirtyi viimeiselle jaksolle.

Viimeisen jakson alussa Liedolle sattui jo huonoksi tavaksi tällä kaudella muodostunut uinahdus ja NaKon pienet mutta vikkelät takamiehet nostelivat korin alta NaKon vielä pelin mukaan. Eron ollessa enää kolme pistettä Liedon hyväksi, otti valmennusjohto aikalisän tärkeään paikkaan. Tämän jälkeen ei NaKolla ollut enää sanomista ja Lieto kaunisteli loppunumeroiksi 86-66.

Liedon pisteistä vastasi jälleen tuttu kaksikko Virta (34) & Kerminen (20) muiden pelaajien antaessa tasaisesti oman panoksensa peliin. "Paras tähän asti", kommentoi pelaaja-valmentaja Virta peliä, jättäen ilmaan lupauksen siitä, että parempaakin on vielä luvassa.

Ossi Ahto 6.11.2000


Lieto-Korikselle jälleen voitto

Lieto-Koris lähti hakemaan kauden neljättä voittoaan Turusta, vastustajanaan Turun Donkki. Taktiikkana oli juosta jalat alta vastustajien isokokoiselta mutta iäkkäältä joukkueelta. Vastustajien paikkapuolustus sai alussa Liedon pelin hieman sekaisin, mutta Jani Virran kolmen pisteen heitolla Lieto pysyi kuitenkin hyvin mukana. Sitten Lieto ottikin ottelun kokonaan haltuunsa ja vei ensimmäisen jakson numeroin 24-10.

Toisessa erässä vastustajat puolustivat tarkemmin kolmen pisteen viivalta ja saivatkin hiukan pelin juonesta kiinni. Lieto voitti silti tämänkin erän muutamalla pisteellä. Puoliajalla tilanne oli 22-39 Liedolle.

Puoliajan jälkeen Lieto sai vihdoin juostua nopeita hyökkäyksiä ja ero kasvoi selkeästi. Liedon innokas pallonriistojen tavoittelu kostautui vain muutamana vastustajan helppona korina. Viimeinen erä oli enää pelailua pelin ollessa jo selvä. Lieto sai silti edelleen kasvatettua eroa ja pelin lopputulos olikin 47-83 Liedon ottaessa selvän voiton kotiin.

Jani Virran 26 ja Mikko Kermisen 22 pistettä muodostivat yli puolet Liedon pistesaalista, muiden pelaajien säestäessä tasaisesti. Lieto-Koris on lohkossaan toisena, edellään ainoastaan Pappahait Uudestakaupungista.

Ossi Ahto 13.11.2000


Lieto-Korikselle murskavoitto

Lepoviikon jälkeen Lieto-Koriksen vastustajaksi saapui Automotive Sharks Uudestakaupungista. Liedolla oli alla kolmen ottelun mittainen voittoputki jolle lähdettiin hakemaan jatkoa.

Ottelun alussa uusikaupunkilaiset totuttelivat vielä Liedon kotiluolan ahtauteen ja pallon liukkauteen, kun taas lietolaiset pistivät korisukan heilumaan. Kun vielä Liedon puolustuskin pelasi mallikkaasti, meni ensimmäinen jakso kotijoukkueelle luvuin 32-5.

Vastustajat epäilivät tässä vaiheessa, että pallon liukkaus saattaisi olla syynä tappioasemaan ja niinpä pallo vaihdettiin toiselle jaksolle. Pallon vaihto ei tilannetta juurikaan muuttanut ja Lieto-Koris vei toisenkin jakson nimiinsä johtaen puoliajalla numeroin 56-23.

Puoliajan jälkeen Lieto jatkoi siitä mihin oli jäänyt, eikä uusikaupunkilaisilla ollut tähän sanomista. Viimeinen jakso oli Sharkseille edelleen tervanjuontia ja Lieto-Koris vei hyvän heittopelinsä ansiosta voiton luvuin 103-43.

Jälleen kerran voiton pääarkkitehteina häärivät Jani Virta (33) ja Mikko Kerminen (26). Näyttävimmän suorituksen tarjosi kuitenkin Saku Koskilahti (13) lyömällä pallon näyttävästi yhdellä kädellä alaspäin suoraan Janne Kiilusen syötöstä. Koriteline saa seuraavan kerran kyytiä tällä viikolla, kun Lieto-Koris kohtaa Uudessakaupungissa sarjaa johtavat Pappahait. Kovempaa kyytiä on luvassa, sillä tämä uusikaupunkilaisjoukkue koostuu mm. vanhoista SM-sarja legendoista.

Ossi Ahto 27.11.2000


Lieto-Koris hävisi kärkijoukkueelle

Neljä edellistä ottelua voitettuaan Lieto-Koris lähti hakemaan Uudestakaupungista sarjajohtaja Pappahaiden päänahkaa. Liedolla oli mukana vain seitsemän pelaajaa ja vastassaan mm. entiset SM-sarjajyrät Gerald Lee ja Heikki Mäkitalo.

Ottelu lähti käyntiin Pappahaiden tahdittamana ja Lieto jäi jo alussa hieman jalkoihin. Vanhat ketut Mäkitalo ja Lee näyttivät, että peli kulkee heiltä vieläkin. Iso kenttäkin toi ongelmia lietolaisille, jotka normaalisti ovat tottuneet pelaamaan pienessä kotiluolassaan. Tilaa oli paljon ja vastustaja osasi käyttää sen paremmin hyödykseen. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 33-22. Toisen jakson alussa Lieto sai hyvin juonesta kiinni ja pääsikin muutaman pisteen päähän. Muutamalla nopealla hyökkäyksellä vastustajat venyttivät eron taas yli kymmeneen pisteeseen, eikä Liedolla sen jälkeen ollut enää sanomista. Puoliajalla tilanne oli 56-41.

Puoliajan jälkeen ottelu jatkui samassa hengessä, eikä Lieto enää saanut otetta peliin. Hyökkäyspäässä Liedolla kulki ajoittain hienosti, mutta puolustuspäässä ei liikettä löytynyt tarpeeksi. Meneillään ollut pikkujoulukausi oli ilmeisesti rutistanut ainakin osalta viimeisetkin mehut, eikä ottelun lopussa Liedon kapean materiaalin puhti enää riittänyt. Pappahait kaunisteli loppunumeroiksi tylyt 119-80.

Liedon ykköspyssy oli tälläkin kertaa Jani Virta (25). Muut pelaajat tyytyivät matalampaan profiiliin ja säästelivät ilmeisesti jo tämän viikon lauantain kotiotteluun.

Ossi Ahto 4.12.2000


Lieto-Koris palasi voittokantaan

Uudessakaupungissa kärsityn tappion jälkeen Lieto-Koris palasi tuttuun rutiiniin kotiottelussa Idrottsklubb Akademia vastaan. Heti ensimmäisellä jaksolla Lieto puristi mehut vastustajista, jotka olivat lähinnä yhden miehen varassa. Puoliajalla eroa oli jo yli 20 pistettä Liedon hyväksi. Vaikka Liedon peli välillä hiukan ailahtelikin, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Murskaavan viimeisen erän ansiosta Lieto vei lopulta voiton lukemin 100-45.

Seuraavassa ottelussa Lieto kohtasi vieraissa Porin BC Sisun. Kuten edellinenkin vastustaja, oli Bc Sisukin pitkälti yhden miehen varassa hyökkäyspäässä. Lietolaistenkaan kaukoheitot eivät ottaneet sujuakseen ja pian taktiikaksi muodostuikin helppojen pisteiden nostelu korin alta. Porilaisten rikkoessa Lieto pääsi heittämään myös läjän bonusvapaaheittoja, jotka upposivat hyvällä tarkkuudella.

Ensimmäisen puoliajan 15 pisteen johto kasvoi toisella puoliajallakin tasaisesti ja Lieto otti lukemin 52-87 helpon vierasvoiton. "Ei mittään nähny", manasi Liedon ainoan kolmen pisteen heiton upottanut Ilpo Körkkö salin kehnoa valaistusta. Tämän reissun tuloksena voitiin siis todeta, ettei Liedon sali välttämättä olekaan nelosdivarin kehnoin luola.

Edellisten otteluiden tapaan pisteitä tehtailivat molemmissa otteluissa eniten Jani Virta ja Mikko Kerminen. Muutkin pelaajat ovat silti sarjan edetessä nostaneet panostaan hyökkäyspäässä joten tasainen joukkue on vahvasti mukana kevään nousukahinoissa. Joulutauolle Lieto jää jakaen lohkonsa kakkossijan Rauma-Basketin kanssa.

Ossi Ahto 18.12.2000


Lieto-Koriksella voittoisa tammikuu

Lieto-Koris aloitti Tammikuun kohtaamalla LoKoKo 2:n Loimaalta. Loimaa lähti otteluun altavastaajana ja pysyi tässä roolissa koko ottelun ajan. Ensimmäisellä puoliajan jälkeen Lieto johti 62-26 ja peli oli jo selvä. Toisella puoliajalla Lieto pisti lisää pökköä pesään ja murskasi Loimaan lopulta numeroin 132-47. Voiton avaimet Lieto sai hyvällä heitto-ja levypallopelillä.

Mikko Kerminen iski taululle peräti 54 pistettä ja otti näin haltuunsa Lieto-Koriksen kaikkien aikojen piste-ennätyksen. Vanha ennätys oli syntynyt kymmenen vuotta sitten, jolloin Kerminen vasta otti ensi-lay-up-askeleitaan.

Seuraavalla viikolla Lietoon saapui astetta kovempi vastus eli Lieto-Koriksen kanssa tasapisteissä ollut Rauma-Basket. Pitkä matka oli ilmeisesti kaventanut Rauman materiaalia sillä vain kuusi pelaajaa saapui Lietoon. Syksyllä Lieto-Koris kävi Raumalla häviämässä, joten nyt Lieto oli käytännössä pakkovoiton edessä.

Peli alkoikin Liedon kannalta lupaavasti, sillä ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli jo 37-10. Katsomossa ihmeteltiin miten lietolaiset olivat saattaneet hävitä raumalaisille aikaisemmin. Toisella jaksolla Rauma esitti syyskaudelta tuttuja otteita ja vei jakson nimiinsä 14-20. Puoliajalla kakkosvalmentaja Ahto sai suostuteltua miesvartioinnin nimeen vannovan pelaajavalmentaja Virran muuttamaan puolustusmuotoa paikkapuolustukseen. Tämä tuottikin tulosta ja Lieto voitti ottelun lopulta lukemin 108-61. Virta (38)- Kerminen (30)- akseli oli taas pääosassa korintekotalkoissa ja osansa otti myös terhakkaita otteita esittänyt takamies Ilpo Körkkö (17).

Tammikuun viimeisessä ottelussa Lietoon saapui sarjajumbo SalPa. Junioreista koostuva joukkue oli napannut mukaansa myös yhden pelimiehen, jonka avulla SalPa yritti pysyä pelissä mukana. Tuttuun tyyliin Lieto hoiti taas ensimmäisen puoliajan hienosti numeroin 56-25. Toisella puoliajalla oli kuitenkin havaittavissa kangertelua kuudella miehellä liikkeellä olleen Liedon otteissa. Kun SalPa sai vielä tuomaritkin mukaan hölmöilemään, voitti se kolmannen jakson 12-21. Lopussa Lieto jaksoi kuitenkin paremmin ja voitti ottelun 98-65. 41 pistettä murjonut Virta toimi Liedon takuumiehenä, Kermisen säestäessä 16 pisteellä.

Tällä viikolla Lieto kohtaa tasapisteissä olevan NaKon Naantalissa. Pelissä on silloin kolmosdivariin nousu, sillä voittanut joukkue on vahvasti kiinni toisen sarjanousijan paikassa.

Ossi Ahto 1.2.2001


Täpärä voitto Lieto-Korikselle

Liedon vieraaksi saapui tällä kertaa Turun Donkki, jonka Lieto oli syyskaudella päihittänyt selvästi. Loukkaantumisten rasittama Lieto-Koris joutui kuitenkin lähtemään peliin pienellä kokoonpanolla, joten odotettavissa oli tiukka ottelu.

Pelin alussa vastustaja pääsikin jyrämään korin alla, kunnes Lieto kiristi puolustusta etukentällä. Yleensä ottelun alussa nähty kotijoukkueen nykäisy jäi nyt puuttumaan. Peli aaltoili päästä päähän tasaisena, eikä kumpikaan joukkue päässyt karkuun. Puoliajalla tilanne oli 32-34 vastustajille.

Kolmannella jaksolla Lieto siirtyi taas paikkapuolustukseen ja se auttoikin hetkellisesti. Heittopeli oli silti lietolaisilla edelleen kadoksissa, joten ratkaisu jäi viimeiselle jaksolle. Noin minuutti ennen loppua Lieto oli vielä kolme pistettä tappiolla. Lietolaisten hermot pitivät kuitenkin ratkaisun hetkillä ja näin Lieto sai lähinnä vapaaheitoilla kaunisteltua loppunumeroiksi 69-64.

Kentän hahmo oli tällä kertaa 23 pistettä takonut Ilpo Körkkö.Myös Anssi Tuunan (10) panos viimeisellä jaksolla oli voiton kannalta tärkeä. Voiton ansiosta Lieto jatkaa taistelua sarjanoususta NaKon kanssa.

Ossi Ahto 12.2.2001


Lieto-Koris vaikeuksissa

Koripallon nelosdivisioonan kärkipään ottelussa Lieto-Korista vastaan asettui NaKo Naantalista. Molemmat joukkueet havittelevat kolmosdivisioonaan nousua, joten ainakin panosta ottelussa riitti. NaKo aloitti pelin räväkästi ja vei ensimmäiset minuutit peräti 18-3. Lieto terästäytyi aikalisän jälkeen ja otti vastaavanlaisen spurtin. Ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue NaKo johti 24-21. Toinen jakso ei tarjonnut estetiikkaa koripallon muodossa, sillä molemmat joukkueet sortuivat alkeellisiin virheihin ja heittivät huonolla prosentilla. Puoliajalla tilanne oli 39-33 NaKolle.

Kolmannella jaksolla Liedon heittohanat olivat pahasti tukossa. Tuomaritkin vihelsivät Liedolle enemmän hyökkääjänvirheitä kuin koko tähänastisen kauden aikana yhteensä. NaKo käytti hyväkseen Liedon pelin tukkoisuutta ja kasvatti eron 14 pisteeseen ennen viimeistä jaksoa. Viimeisen jakson alku meni vielä NaKon kasvattaessa johtoaan. Jakson puolivälissä Lieto kuitenkin heräsi ja sai kavennettua loppunumeroiksi 69-60.

Lieto-Koriksen ykköspyssy oli Jani Virta 25 pisteellään. Häntä säesti jalkavammasta toipunut Mikko Kerminen (17). Syksyllä Lieto voitti NaKon 20 pisteellä. Tämä tarkoittaa sitä, että tasapisteisiin päädyttäessä Lieto menee edelle keskinäisten otteluiden korieron ratkaistessa. Sarjanoususta kamppailtaessa tämä saattaa nousta ratkaisevaksi tekijäksi. Tappiosta huolimatta Lieto-Koris jatkaa edelleen taistelua kolmoseen noususta.

Ossi Ahto 19.2.2001


Lieto-Koris haki vierasvoitot kotiin

Lieto-Koris joutui viikonloppuna matkustamaan ympäri Lounais-Suomea, sillä vastassa oli perjantaina Someron Esa ja lauantaina Automotive Sharks Uudestakaupungista.

Alkukankeus vaivasi Liedon peliä Somerolla, sillä ensimmäisellä puoliajalla joukkue sai aikaan ainoastaan seitsemän pelitilannekoria. Onneksi vastustajan onnistumisprosentti oli yhtä kehno ja takkuinen ensimmäinen puoliaika saatiin päätökseen käsipallolukemin 22-22.

Toisella puoliajalla Lieto pääsi vihdoin vauhtiin, eikä somerolaisista ollut enää vastaanpanijoiksi. Ossi Ahdon ja Jani Virran kaukoheitoilla sekä lietolaisten lukuisilla läpiajoilla Lieto kasvatti eron somerolaisten tavoittamattomiin. Hyvän toisen puoliajan ansiosta Lieto voitti pelin lopulta 46-79. Korintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Ossi Ahto (20) sekä Jani Virta (16).

Seuraavana päivänä lietolaiset matkustivat Uuteenkaupunkiin kohtaamaan nelosdivarin heikomman uusikaupunkilaisjoukkueen eli Automotive Sharksin.

Ensimmäinen puoliaika oli päästä päähän juoksua, eikä kumpikaan joukkue puolustuksesta juuri innostunut. Lietolaiset yrittivät karkuun, mutta Automotive sai pidettyä eron kymmenen pisteen paikkeilla. Ensimmäisen puoliajan jälkeen coach Virta sai puhuttua joukkueensa puolustamaan ja kolmas jakso menikin Lieto-Koriksen tahdittamana. Lieto pääsi paremman puolustuksensa ansiosta juoksemaan toisella puoliajalla nopeita hyökkäyksiä sekä nostelemaan korin alta helppoja koreja. Lopulta Lieto kellisti turhaantuneen Automotiven reilusti luvuin 67-101. Jani Virta heitti tapansa mukaan taululle komeat 28 pistettä ja Juha Hormalainen innostui tuplaamaan koko kauden pistesaldonsa nostelemalla 25 pistettä.

Tämän viikon lauantaina nelosdivisioonan jännitysnäytelmä vihdoin huipentuu, kun Uudenkaupungin Pappahait saapuu Lietoon. Pakkovoiton edessä oleva Lieto-Koris ei ole tällä kaudella vielä kotona hävinnyt, joten uusikaupunkilaiset saavat tehdä kaikkensa, jos mielivät pisteiden kera Liedosta lähteä.

Ossi Ahto 5.3.2001


Lieto-Koris kaatui saappaat jalassa

Liedon yläasteella lauantaina pelattu ottelu päättyi Lieto-Koriksen kannalta murheellisesti. Tappio Pappahaille merkitsee sitä, että koko kauden ajan tavoitteena ollut sarjanousu jää nyt mitä todennäköisimmin saavuttamatta.

Lieto-Koris aloitti lauantaisen ottelun hyvin ja pysyi sarjaa johtavan vierasjoukkueen tahdissa. Molemmmilla joukkueilla oli heitto kohdallaan, eikä puolustuksessakaan ollut juuri aukkoja. Puoliajalle mentiin Pappahaiden johtaessa 39-43.

Heti toisen puoliajan alussa tapahtui merkittävä käänne, kun Liedon tehopelaaja Mikko Kermisen nilkka vääntyi ja peli oli hänen osaltaan ohi. Lieto ei kuitenkaan vielä lannistunut vaan sinnitteli vierailijoiden kintereillä viimeiselle jaksolle saakka. Lopussa Lieto joutui kuitenkin tunnustamaan uuskaupunkilaisten paremmuuden. Kun lietolaisten loppukirikin tyrehtyi alkuunsa, otti Pappahait voiton lukemin 81-94.

Liedon pelaajista eniten pisteitä takoivat Jani Virta (26) ja Ilpo Körkkö (15). Mikko Kermisen ensimmäisen puoliajan saldo (14) antaa aihetta jossitteluun, sillä Kermisen hyppyheitolle olisi löytynyt käyttöä toisella puoliajallakin.

Mahdollinen sarjanousu ei siis enää ole Liedon omissa käsissä, vaan siihen tarvitaan joko romahdus sarjaa johtavilta joukkueilta tai sarjapaikan luovutus jomman kumman nousijan taholta. Vahvasti näyttää siis siltä, että Lieto tahkoaa ensikin vuonna neljättä divisioonaa, jos mielenkiintoa vielä riittää.

Ossi Ahto 12.3.2001


Lieto-Koris otti rutiinivoiton

Vaikka Lieto-Koriksen kauden tavoite onkin jo lähes haudattu, pelaaja-valmentaja Jani Virta korosti, että loput ottelut on hoidettava kunnialla kotiin. Åbo Akademin opiskelijoista koostuva IkA oli ennakkoon melko heikko vastustaja, vaikkakin Lieto lähti otteluun kuudella miehellä.

Ensimmäinen jakso meni lähes tasatahtia, eikä Lieto saanut puolustuspäässä vastustajia kuriin. Hyökkäyspäässä peli pyöri hyvin, mutta viimeistely ontui, eikä Lieto saanut yleensä nähtyä ensimmäisen jakson hurmosta päälle. Toisella jaksolla Liedon takkuilu jatkui ja IkAn peli kulki uuden jenkkivahvistuksen pussittaessa kaukaa ja läheltä. Tilanne oli puoliajalla 45-40 Akademilaisille.

Jälleen kerran paikkapuolustuksesta tuli se ase, jolla Lieto sai lopulta vastustajan alistettua. Nopeita hyökkäyksiä juosseet takamiehet Ahto ja Körkkö nostelivat helppoja koreja ja hitaassa hyökkäyksessä Virta käytti kohdalle osuneet kaukoheittopaikat hyväkseen. Lieto voitti jakson 14 pisteellä ja jatkoi paikkapuolustuksessa vielä viimeisenkin erän.

Ottelun lopputulokseksi Lieto juoksi lopulta luvut 71-92. Jani Virta kulutti korisukkaa 36 pisteen edestä ja takamiespari Ahto (15) ja Körkkö (16) juoksentelivat toisella puoliskolla nopeista hyökkäyksistä oman pistetilinsä.

Ossi Ahto 21.3.2001


Lieto-Koris murskasi Porin

Koripallokauden lähetessä loppuaan, Liedon viimeiseen kotiotteluun saapui vastustajaksi BC Sisu Porista. Porilaisten joukkue koostui lähinnä A-junioreista vanhempien patujen jäätyä Poriin lepäilemään.

Lieto sai pelin heti hyvin käyntiin, tosin puolustuspäässä oli vielä parannettavaa ensimmäisen jakson jälkeen.Toisella jaksolla lietolaiset ottivat sitten luulot pois vastustajilta tehtailemalla 34 pistettä vastustajien jäädessä neljään pisteeseen. Puoliajalla tulostaulu näytti Liedon ylivoiman luvuin 60-15.

Lieto ei tyytynyt tähän, vaan jatkoi aggressiivista linjaa. Välillä tämä kostautui vastustajien helppoina koreina, mutta Liedon oman hyökkäyspelin ansiosta porilaiset jäivät jalkoihin. Nopeita hyökkäyksiä juossut Lieto oli edellä joka osa-alueella ja näin porilaiset joutuivat lähtemään kotiin kärsittyään 128-59 rökäletappion.

Tahtipuikkoa heilutti lietolaisista Jani Virta tehden peräti 62 pistettä. Samalla Virta otti haltuunsa seuran piste-ennätyksen, jonka edellinen haltija Mikko "videotreffi" Kerminen katseli ottelua edelleen jalkavammasta toipuen. Muut lietolaiset vastasivat tasaisena rintamana lopuista pisteistä. Mainitsemisen arvoinen suoritus oli myös Ilpo Körkön triplatupla, eli kaksinumeroiset luvut pisteissä, levypalloissa ja syötöissä.

Ossi Ahto 26.3.2001


Lieto-Koriksen nousu jäi voiton päähän

Kauden tavoitteena olleen sarjanousun saavuttaminen jäi yhden voiton päähän. Tämä varmistui nelosdivisioonan viimeisellä kierroksella. Lieto kävi hakemassa voiton Loimaalta, mutta se ei riittänyt, kun NaKo Naantalista voitti samaan aikaan BC Sisun Porissa ja vei näin kolmosdivaripaikan Liedon nenän edestä.

Liedolla oli Loimaan reissulla mukana vain kuusi pelaajaa, joista kaksi vielä flunssan kourissa. Tämä ei kuitenkaan estänyt lietolaisia ottamasta pelin ohjia käsiinsä heti alusta lähtien. Lietolaiset onnistuivat hyökkäyspäässä hyvin ja vaikka vastustajan pitkät miehet nostelivat joitakin koreja toisessa päässä, ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Puoliajalla tilanne kirjattiin 31-59 Liedon hyväksi.

Kun Loimaalla kerran oltiin, ei perinteitä sopinut unohtaa ja siksipä lietolaiset olivat aika ajoin sanaharkassa tuomarin kanssa. Loimaalaisten vapaapainiotteet eivät kuitenkaan saaneet Lieto-Koriksen heittopeliä sekaisin ja lietolaiset ottivat lopulta selvän voiton luvuin 77-114.

Jani Virta jatkoi siitä  mihin viimeksi jäi heittämällä komeat 50 pistettä. Juha Hormalainen innostui korinaluskahinoista saldona 25 pistettä.

Ensi vuonna Lieto-Koris jatkaa siis mitä ilmeisimmin nelosdivisioonassa möyrimistä. Toivoa sopii, että lietolaisten pieni pelaajarinki ei ensi kaudella kärsi loukkaantumisista, jotka tällä kaudella osoittautuivat kohtalokkaiksi.

Ossi Ahto 3.4.2001


Lieto-Koris sittenkin kolmoseen

Vaikka nelosdivisioonan loputtua tilanne näyttikin jo huonolta, Liedossa nähdään kolmosdivaritasoista koripalloa ensi kaudella. Kaarinan Ura nousi nimittäin ykkösdivisioonaan ja jätti näin yhden ylimääräisen nousupaikan kakkoseen ja sitä kautta myös kolmoseen. Lieto-Koriksen miehet pääsevät siis pelaamaan kolmosdivaria, johon he ainakin taitojensa puolesta vähintään kuuluvat. Urheiluhallin rakentajille taitaakin tulla kiire, sillä kolmosdivisioona on korkein taso johon Liedon salitilanne antaa mahdollisuuden.

Ossi Ahto 24.4.2001