Lieto-Koris.net

B-tytöt II divisioona

Lieto-Koriksen B-tytöille pronssia Lahdessa

Lieto-Koriksen B- ja C-tytöt osallistuivat pääsiäisenä Lahdessa järjestettyyn Easter Tournamentiin. Tapahtuma on yksi Suomen suurimmista koripalloturnauksista. Joukkueita oli tänä vuonna peräti 231 kahdeksasta eri maasta.

Lieto-Koriksen B-tytöt, eli -85 ja -86 syntyneet, aloittivat turnauksensa perjantaiaamuna. Aikainen aamuherätys ja uuvuttava ajomatka olivat ilmeisesti vieneet tytöistä parhaan puhdin, sillä Mikkelin NMKY otti lietolaisilta luulot pois luvuin 38-14.

Tytöt eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan alkoivat jo keskittyä iltapäivän koitokseen. Nyt vastaan asettui Sampo-Basket Lahdesta ja Lieto-Koriksenkin joukkue vaikutti uudestisyntyneeltä. Aamuinen tappio oli unohdettu ja lietolaisten peli kulki hyvin sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Lietolaisten paikkapuolustus toimi loistavasti ja antoi eväitä myös nopeisiin hyökkäyksiin. Lieto-Koris otti lopulta voiton luvuin 33-21.

Hyvin nukutun yön jälkeen Lieto-Koris oli valmis kohtamaan lauantai-aamuna Turun Riennon joukkueen. Viime syksyn sarjaottelussa Riento oli ottanut lietolaisista murskavoiton, mutta nyt oli eri ääni kellossa. Lietolaiset taistelivat ja pysyivät puoliajalle saakka muutaman pisteen päässä. Leveämpää materiaaliaan käyttänyt Riento ei päästänyt seitsemällä pelaajalla pelannutta Lieto-Korista enää lähemmäs, vaan juoksi lopulta voiton numeroin 37-20.

Iltapäivällä Lieto-Koris kohtasi ruotsalaisen Duvbo IK:n. Ruotsalaisjoukkue keskittyi puolustaessa lähinnä käsille hakkaamiseen ja tämä saikin Liedon pelin hetkeksi sekaisin. Liedon tytöt eivät kuitenkaan hämääntyneet vastustajien rumasta pelistä, vaan hoitivat homman kotiin pistein 21-16.

Kahden päivän pelien jälkeen Lieto-Koris oli varmistanut paikkansa sunnuntai-aamun pronssiottelussa. Vastassa oli jo kertaalleen kaatunut Sampo-Basket. Peli pysyi tiukkana viime minuuteille saakka, mutta jälleen kerran Lieto pohjusti voittonsa loistavalla puolustuksella. Viime minuuttien pallonriistot ja niistä seuranneet läpiajot auttoivat Lieto-Koriksen voittoon numeroin tuloksella 27-20.

B-tytöt saivat siis Fair Play-sarjassa pronssia ja eväitä olisi ollut lähteä haastamaan kilpasarjankin joukkueita. C-tyttöjen osalta turnaus ei pelien kohdalta mennyt ihan nappiin, mutta arvokasta pelikokemusta kertyi heillekin. Ja koska jokaisella turnaukseen osallistuneella näytti olevan hauskaa, tuli tavoite ainakin siltä osin saavutettua.


Ossi Ahto 19.4.2001